Vremenske prilike u 2012 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prinos onda (1950 godina) i sada nije merodavan. Ja se uzdam da ce Kimi nesto da smucka, da dobijemo koji oblak!:osmeh:

Aladin pred veče promenio model za 360 stepeni.Za Brčko je od subote naveče pa dalje moguca kiša 60% Gledao HTV u dnevniku(Željko Vakula) " konačno bi za vikend i početkom iduće sedmice žedna zemlja konačno mogla da dobije dugo očekivanu kišu ali o tome nešto više u sutrašnjem izvješću".http://www.accuweather.com/en/ba/bosanski-samac/35309/daily-weather-forecast/35309?day=6 Ovi su to postavili još preključe.Još su dva dana vruća jako i kritična,ali se nadam da neće peći kao dosada čitav dan nego će oko 10 h i oko 17 h. biti ispod 30C a samo ono oko podne preko 30C to je ipak lakše nego kad je ovih dana u 18 h. a ono cepa 36C.Neponovilo se.

danas sam slusao neke dedove kako pricaju,valjda ovih dana je mjena,valjda vecina zna sta je to, i ulazimo bez kise u nju tako dok god ona traje kise nece biti...a ona traje gotovo mesec dana,a i turski post pocinje uskoro i isto kazu da kako se udje u njega tako ce biti sve dok on traje...ako je verovati starijima,najebali smo...

Offtopic

Gdje u okolini Bijeljine nadje Turke?

Ontopic

Prognozama sa Umbrella ne treba vjerovati, u zadnjih 10-15 dana su promašili svaku moguću kišu koju su najavili.

Reci to onima koji tarupaju koji nemaju ni ta kratka kola da napune, a ima takvih vec dosta cujem, na nasu zalost.
A zasto tarupiraju nevidim sta ce sa tim postici ajde da su dali nekome za silazu a ne ovako pa i kod nas ima njiva toliko losih ali nikome nepada na pamet da tarupira!Bilo je godina isto losih gde beracom jedva nakupis bunker do dva na kj pa opet zauvar ali niko nije se pravio pametan pa tarupirao nego se i to malo treba pokupiti ali vazda ima "pametnih"pa im drzava posle bude kriva!

Ma dajte! Koje tarupiranje! Niko nece tarupirati, nek skine i 1t/kj opet je bolje nego 0. Ljudi sto imaju stoku silaza je super resenje.

Situacija je u pojedinim delovima atara kritična ali nemojmo preterivati,kukuruzu i k... nikad nemoj verovati.Izvinjavam se .

ova uzrečica ili poslovica u svakom selu u srbiji se priča i čuje.
Ja mislio da su je naši stari prigrevčani izmislili kad ono ...

---------- Poruka napisana u 09:17 ---------- Prethodna poruka je at 09:16 ----------

Ma dajte! Koje tarupiranje! Niko nece tarupirati, nek skine i 1t/kj opet je bolje nego 0. Ljudi sto imaju stoku silaza je super resenje.
tako je pas koji laje ne ujeda samo pričaju a i berač tarupa..

Ja sam juce i prekjuce video nekoliko njiva koje su vlasnici istarupirali.Silazu mogu uraditi oni koji imaju gde da je utrose ali se postavlja i pitanje kakvog kvaliteta je ta silaza,nemaju krave i junad mnogo vajde od celuloze.

Ne vidim zasto neko ne bi preorao kukuruz koji je maltene ispecen na njivi, kasnija setva i redji sklop, probilo ga sunce i isusilo zemljiste, nije na vreme razvio koren u dubinu.Da ceka jesen, pa da ga onda zaore? Ovako ce vlasnici da ga zaoru kao zeleno djubrenje i na tim parcelama verovatno ide psenica bez vestaka na jesen.
Eto nama povecanja povrsina pod psenicom, na lak nacin, bez ubedjivanja raznih strucnjaka da se zito moze sejati i u decembru.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh