banatski
Član
Nocas palo 12 litara u selu. Nadam se da je ovaj put palo i u ataru, jer ga je dosad obilazilo...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ajde nam malo pojasni ovu kartu.Ajd nek nam je Bog u pomoći:
Kazi mi druze kakve su sanse da okolina Panceva dobije kisu danas,a nevreme ako nas pogodi to je kraj...mi i ovako zivimo na aparatima i to bi samo ugasilo uzarenu loptu koja je napravila veliku stetu na ovim prostorima...@Rasa02
Skoro pa nikakva.
@Savato
Nema pomoći...neko će gadno da naj*be.
Ovoga puta u kombinaciji sa jakom nestabilnošću ide i smicanje vetra po visini,a to je ono što omogućava oblacima da izrastu u neverovatna čudovišta.
A još kad uzmemo u obzir ovu užarenu zemlju..uff....
Znaci suvi do daljnjeg...e do krasnog!Nažalost,teško da će išta biti severnije od Aranđelovca......
Srem i jug Banata su sinoć bili kao žrtveno jagnje,odnosno odatle su počinjali razvoji koji su padavine davali severnije.
I onda umesto da u jugozapadnoj struji danas sve ide na jug Banata i Srem,strujanje okreće na severozapadno i tu je kraj svake priče...
Mene najviše boli što ovo zahlađenje od ponedeljka neće doneti ni kap kiše verovatno...mislim,pad temperature za 15 stepeni na 850Hpa a da to prođe bez kapi kiše...strašno !
Takva hladnoća da dođe na usijalo more bi trebala da donese eksploziju nestabilnosti.....ali ćorak !
Ovako samo ostaje olujna vetrina i to je to...
Krivac su naravno cikloni na Atlantiku,jer oni uvek imaju prevlast u svemu,pa će i to jako zahlađenje zahvaljujući njima proći bez padavina...nema nama kiše prave dok se Atlantik ne zatvori i ciklon ne upadne u Sredozemlje.