Vremenske prilike u 2010. godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Konacno je smanjila intenzitet, sinoc je nabila sve u zemlju, sada jos malo pada, ali za ono sinoc i juce je kao da ne pada, voda se polako povlaci sa polpavljenih njiva, cedi se, ne bi li kukuruz uzeo malo vazduha napunio boce kisikom, i ponovo u ronioce :haha: :haha: :haha:

Za sada ZP i Pioniri odlicno rone :udri: :udri: drze se dobro dokle videcemo
Post je spojen: [time]1275385463[/time]

Galki iz Pozege se kune rodjenim ocima da je danas u jutarnjim satima video Sunce :haha: :haha: :haha: :haha:

Kod nas pada vec oko 36 sati po mojoj racunici ::lose::

U Slavonskom Brodu vanredno stanje
1. jun 2010. | 10:52 | Izvor: Beta Zagreb, Slavonski Brod -- Zbog rasta vodostaja bočnih kanala proglašeno je vanredno stanje odbrane od poplava u Slavonskok Brodu i obližnjim opštinama Sibinje, Podcrkavlje i Gornja Vrba.

Najteže je u naseljima Slobodnica i Bartolovci gde je poplavljeno nekoliko porodičnih kuća, a voda prodrla u više od 50 podruma.

Hrvatski mediji prenose da se priprema evakuacija stanovništva. Na kritičnom delu oko autoputa Zagreb - Beograd, juče je izgradjen zečji nasip, a saobraćaj se odvija normalno. Zatvoren je istočni izlaz s autoputa prema Zagrebu.

Sve ekipe za odbranu od poplava Brodsko-posavske županije su na terenu, a pomoć pružaju i vatrogasci.

Mediji prenose da se šteta u poljoprivredi već procenjuje na više od 200 miliona kuna (27,5 miliona evra), a prestanak padavina očekuje se tek za vikend.

Galki neces vjerovati, ali evo i kod mene nesto sija kroz oblake, nesto slicno kao ono nase Sunce sto smo imali davnih godina...nesto ima gore sigurno :haha: :haha: :haha: :haha:

Lala iz Banata je napisao(la):
Na ovu zimu ni pivo nije lepo. :udri: :udri: :udri:
Lalo pa valjda znas za onu dobru staru izreku "De gustibus non est disputandum" (nadam se da se jos uvek tako pise,mene tako ucili :haha: :haha: )

Kanali su puni,bunar skoro ravan,mogu da zamislim kakvo je st(R)anje u ataru...

Svaki dan sam u Slavonskom Brodu, pa tako i danas. Situacija je kritična što se tiče vode, lateralni kanali se pomalo preljevaju i poplavljuju kuće, bujice sa brda se spuštaju nemilo, voda po njivama pliva na sve strane..., a kiša neprestaje padati. U proteklih 48 sati palo je oko 120 litara. Uglavnom nije dobro.

@North ARMY, тако се пише,али и "gustibus" се мења кад време додија.. Бар што се мене тиче,пиво кад седиш по цео дан има један укус,а пиво после рада,легне као мелем на рану ::suncanje:: А кад нема ваљаног рада,и пиво губи на ужитку ::lose::

5wfpqr.jpg

Е,баш ти завидим. Ја сам до краја јуна у Београду,због испита..нема ни травке и животиње на видику. :spavam: Драже ми је бити у води до колена,киснути на пашњаку,него из стана гледати сив град.. Тако да,моје пиво чека рад..по киши или сунцу,није важно. :cao:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh