Vogel&noot soil solutions

Свежа информација, ако коме устреба: у зрењанинском "Агротехникому" дански "Молбро" раоник за УН 400 даску са одвојивим длетом/шпицем кошта, који динар мање или више, 5600 динара.
Jel sa špicem?

Jel sa špicem?
Пакет аранжман - раоник и шпиц коштају заједно колико сам написао. Сам шпиц кошта нешто мање од 900 динара.

Meni licno se ne svidjaju ti iz Zrenjanina.Ko da ih mala privreda pravila.Bolji su u Sirigu u mikronu
Ја их нисам видео "очињим видом", већ видим да су ми близу, па могу и да скокнем за њих до орања. Гледам, "Молбро" је у питању, па мислим - не мож' да буде лоше, ал' ето ти си имао прилике да направиш поређење "уживо" њих и оних из Сирига ("Премиум партс"?). Надам се да ће бити некога да пренесе своја искуства из праксе са овим данским, јер их овде нешто много нису ни помињали.

Ja u globalu tog Meljanca iz Zrenjanina zaobilazim. Naporan, usilan, dosadan... popio svu pamet sveta.

Ja sam uzeo dva puta po 4 raonika za ove norveške plugove i raonici su mi se pokazali vrhunski..pre toga sam sve probao od male privrede i sve se krivilo, tupilo..ma užas.

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Рођени, да не буде забуне - имао си позитивна искуства са овим "Молбро" раоницима или то пишеш о онима из Сирига, које је помињао Никола у посту изнад?

Рођени, да не буде забуне - имао си позитивна искуства са овим "Молбро" раоницима или то пишеш о онима из Сирига, које је помињао Никола у посту изнад?
Moja greška pri kucanju, mislim na Molbro raonike.

Када сам већ дангубим, искористио сам дан и пазарио ове "Молбро" раонике у Зрењанину.

Као што је написао Никола "Инђијанац", раоници (и длета) заиста споља изгледају као да си из мале привреде - скрнаво замазани црвеном фарбом преко скорелог оксида, шљаке, ђубрета или чега већ, које се за раоник залепи током њиховог каљења и отпуштања, ал' зато имају лого марке и прописан каталошки број. За разлику од оригиалних "Вогелових" и Хуђикових раоника, ови дански немају, да тако кажем, "узвишење" уз бок длета. Рекао бих да то у пракси нема никакве важности, али ето једне разлике који са приметио.

Друга разлика вреднија помена је да "Молбро" раоници имају мало другачије отворе за вијке у односу на оригиналне "Вогелове". Док су на оригиналним ти вијци са оном упуштеном главом, другачијом од ИМТ-овских, са два заравњења, "Молбро" вијци имају само по једно заравњење, а и њихови раоници су са отворим који одговарају таквим вијцима. Укратко речено, ако имате "Молбро" раоник, радиће посао и оригинални "Вогелови" вијци, али ми је изгледало да ипак оригинални дански вијци лепше "леже" у отворима на раонику, па сам узео и сет тих вијака. Иста ствар је и са по пар вијака којим се длето фиксира на раоник, те ако наручујете себи те раонике, поштедите себе додатних прекрајања и упасивања и не заборавите да наручите и оригиналне вијке (~60 динара по комаду).

Ja vidim prednost kod tih molbro vijaka jer se troše isto koliko raonik u gornjem delu, a ulaze duboko kroz raonik i kada se na kraju odvijaju oni ne oblajznu kao ostali ,kod kojih se pojede glava koja plitko držu kroz raonik. Da li je neko uporedio zvuk kada se lupa molbro raonik i raonik male privrede ?

'Вако:

Bolte.jpg

Није ни мени током периода употребе и оригиналних и Хуђикових и свих ванредних замена и интервенција, ал' ето, постоје различити системи и то делимично компатибилни, па да људи знају.

Него, има један додатак који ме је заинтригирао још пре петнаестак година, чим са га видео на једном "Вогелу" код типа из моје улице. Неки то зову ножасто цртало, неки секач плаза. Има их "Микрон" ( https://www.mikron-doo.rs/index.php...howproduct/1016/323/8/SEKAČ-PLAZA-PK2-016-01P ), али некако нисам успео да на свом плугу нађем такав распоред отвора какав је на илустрацији, па можда и није баш за мој модел.

Какогод, видео сам те секаче на два "Вогелова" плуга у својој околини, али некако сам пропустио да чујем од њихових власника каква су им искуства са тим секачима. Да ли је неко одавде имао искуства са таквим секачима и каква?

Menjaju crtala i čuvaju daske ali hoće da guše i prave problem.Tako je bar meni rečeno kada sam se raspitivao oko kupovine.

Misliš na nož raonika? Imao sam na jednom od plugova kada je kupljen ,navareno za raonik . Odseca brazdu pre nego je daska pogura, ali imam crtala pa nisam tražio te noževe na zameni raonika.
5f66e9c32638c7ad697d6111f0feb6e1.jpg

Jel uzimao neko izmenjive vrhive raonika za vogela u plamen becej? Uzeo sa sada prvi put, ima na njima broj i pise frank, ali mi nesto jako tupi vrhovi.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Nazad
Vrh