Hunter99
Član
Malo sam propratio cene ovih traktora sto smo kometarisali pa evo: Foton lovol 50 ks 17300e, Tafe 45 16900e, Solis 50ks 17200e, Mahindra 52 ks, ali samo zadnja vuca 14800e svi sa kabinom. Cini mi se da se za iste pare najvise dobija sa Fotonom, reverzer, kabina extra, kardan u dve brzine itd. Kvalitet je sigurno na strani mahindre ali za relativno malu razliku ne kupiti sa prednjom vucom mozda nije pametno (595 turbo) a mozda i jeste. Ja sam i do sada ali do juna kroz maline prolazio sa 539 na 2.5 razmaka a posle sa tomicom, mada vecina glavnih radova se odradi do juna, samo neko prskanje posle. U mom slucaju traktor bi prvenstveno bio ratarski a u nekoj meri i vocarski, jer nije lako sa tomicom prskati bez kabine a i kada je puna prskalica pa se okrece na kraju reda hoce da zamane dobro skoro do prevrtanja, a kod mene je sve u brdu, dok je sa 539 prskanje i frezanje pesma, kabina je znamo svi kakva ali u poredjenju sa tomicom majka. Posle svega nisam pametan sta i kako. Ustvari 539 mi je extra i nikad ne bih pomislio na ovu pricu nego nisam mogao da uzorem jesenas ledinu dugo neoranu i posle nekoliko pokusaja sa 755 plugom, a ljudi sa solisom 50 pored mene i uzbrdo i nizbrdo kao od sale. O Hatatu ima tema na forumu kako je covek prosao. Izvinjavam se na duzini posta.