Voćarski traktor-vaša preporuka

Mnogi tvrde i za C 355/360 da ne moze da ore bez tocka i da im je hidraulika nikakva. Hidraulika i jeste nikakva. Ja sa mojim kad sam orao prvi put jos nisam znao kako se koristi pa haos. Planirao sam obavezno tocak da stavim na plug. Vec drugi put odma druga prica. Sad sam se tako naviko i uvezbao da mi tocak ne pada na pamet. Hocu da kazem da ima dosta do coveka i do osecaja i da svaki moze da ore bez tocka kad vec C 355/360 moze.

Imam mahindru i yto. Hidraulika kod Yto je tesko sranje po pitanju preciznosti a snage nigde nema u vecim brzinama tako da je mnogo lenj i brzine su isuvise razvucene. Mahindra je sirov ali nesalomiv i veoma jak traktor. Moja preporuka mahindra 595 turbo od 52ks.
Mene cudi kolega kako ti je mahindra okretnija od yta. Znam da imas oba ali mi nekako deluje nemoguce da mahindru lakse okrenes. Po meni su kinezi okretniji od vecine u svojoj klasi. Ono sto sam ovde vidjao, okretniji od imta, univerzala, stora, solisa, zetora..

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Svaki može orati bez točka ali na nekima je to muka živa. Ko nezna šta je dobar plivajući sistem hidraulike tako nezna ni šta je loša hidraulika bez plivajućeg graničnika kao što je u rakovice ursuza i još neki traktora. Ja sam to dobro iskusio na Torpedu 40 ks, orao sam bez graničnika 17g jer taj graničnik kako sam ga isprobao po upustvu jednostavno nije radio kako treba. Posle 17g sam sreo druga iz vojske koji je imao istog torpeda i kroz priču o oranju on mi je rekao da sam kupio nov traktor sa blokiranim bolcnom na nosaču toplinga (mjesto gdje se stavlja topling na traktoru sa 3 rupe). Ja da bi skinuo taj bolcn morao sam skinuti zadnji točak, probušiti rupu na blatobranu oko 4cm da troturim neku poluosovinu, brenerom ugrijati krajeve gdje prolazi bolcn i macolom izbijati bolcn. Jedva sam ga izbio posle velike muke. Bolcn sam malo obradio i vratio ga prstima. Kad sam otišao na oranje ja sam se iznenadio kako je graničnik radio savršeno (ja nekad u diskusijama kažem bolji graničnik nego kod mase ferguson). Ovo u zagradi nije šala, stojim iza toga da je bolji graničnik nego kod ferge. Posle ovog iskustva ja nikad nebih kupio traktor bez dobrog plivajućeg graničnika hidraulike, i još nešto sam zaboravio reći a to je da traktor može da dublje ore sa dobrom hidraulikom bez upotrebe točka a sa upotrebom točka pliće oranje jer lakše proklizava.

Alen1972, kolega zaista je činjenica da se za u manje mesta okrenem sa Mahindrom 7030 (najvećom Mahindrom), nego sa Yto 504, jednostavno ajnšlag je daleko veći. Hidraulika kod Mahindre je kao i kod IMT-a, dosta dobra, plivajuća radi dobro. Kod Yto-a je da oprostite na izrazu sranje. postoji plivajuća, ali je sve toliko neprecizno da nemožete traktorsku korpu spustiti na po malo da ne lupi o zemlju. I kao što rekoh neuporedivo je koliko mahidra ima više snage, nebitno što je ona i po konjima dosta jača. Jednostavno je Yto toliko lenj na gasu da na asfaltu prazan uzbrdo ne može 4. brzom, i dok je hladan iz mesta teško polazite i 2. brzom. Dolazim u iskušenje da nosim pumpu kod bošiste da vidim može li drugačije da je prešteluje. Inače Yto odlično pali, na pola ključa, ima odličan rad, jednostavno ga je milina slušati, moj ima euro kabinu, koja je odlično zadihtovana i ne čuje se buka unutra, nije da on nema dobrih strana, ali mane koje sam naveo stoje.

Alen1972, kolega zaista je činjenica da se za u manje mesta okrenem sa Mahindrom 7030 (najvećom Mahindrom), nego sa Yto 504, jednostavno ajnšlag je daleko veći. Hidraulika kod Mahindre je kao i kod IMT-a, dosta dobra, plivajuća radi dobro. Kod Yto-a je da oprostite na izrazu sranje. postoji plivajuća, ali je sve toliko neprecizno da nemožete traktorsku korpu spustiti na po malo da ne lupi o zemlju. I kao što rekoh neuporedivo je koliko mahidra ima više snage, nebitno što je ona i po konjima dosta jača. Jednostavno je Yto toliko lenj na gasu da na asfaltu prazan uzbrdo ne može 4. brzom, i dok je hladan iz mesta teško polazite i 2. brzom. Dolazim u iskušenje da nosim pumpu kod bošiste da vidim može li drugačije da je prešteluje. Inače Yto odlično pali, na pola ključa, ima odličan rad, jednostavno ga je milina slušati, moj ima euro kabinu, koja je odlično zadihtovana i ne čuje se buka unutra, nije da on nema dobrih strana, ali mane koje sam naveo stoje.
Ja sam na mojem kinezu na bos pumpi skinuo blombirani poklopac koji se nalazi na onoj strani do kabine, ispod njega ima neki saraf za stelovanje ne znam ni ja cega, to mi je jedan covek rekao da probam, skinuo to, odvrnuo pola kruga mozda i od tada skroz drugi traktor sto se tice ostrine i primanja gasa na nizin obrtajima

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

https://www.butobu.rs/members/business_catalogs/doc_dc60bc2654d4b93a45925056e9e30938.pdf
http://www.vgp.rs/photo1.php?id1=HATTAT VOĆARSKI TRAKTOR

Da li je neko video u radu ili upoznat sa voćarskim traktorima Hattat B serije. Mislim da i Vlatra izgleda potpuno isto tj. da oni u Hattatu rade ovaj traktor za Valtru i da je potpuno isti samo sa promenjenim znakom. Traktor ima dobru težinu (65 KS opcija) ima oko 2600kg bez tegova i kabine, ima dobre "brojke", jedino je širina od 1,8m nešto veća, medjutim s obzirom da ima male točkove pozadi možda i ne bi smetalo a za naše brdovite terene bi ovo bio izuzetno stabilan traktor. Međutim nisam video u mom kraju nijedan, možda i zbog cene koja je čini mi se oko 25 000 samo ne znam da li je bila toliko sa ili bez kabine.

Tko želi dobar voćarski traktor, pravu specijalku, neka gleda talijanske traktore. Sam imam Goldoni Star 3050. Doduše kod mene je to traktor za sve namjene. No, širina se može podešavati od 136 do 178 cm. Postoji niska verzija (klirens 23 cm) i visoka kao moj (klirens 31 cm).
Uostalom, evo linkovi pa se sami informirajte o modelu koji vam najviše odgovara.
http://goweb.goldoni.com/goweb/app/assembler/Model.go?action=prp&vr=2&mod=9
http://goweb.goldoni.com/goweb/app/assembler/Model.go?action=prp&vr=2&mod=6

Mislim da su cene za traktore bez kabine, i za b3050 sa prednjom vucom, a za 240s bez prednje vuce, ali nisam siguran trebalo bi proveriti.

Evo sad dobio zvaničnu cijenu u NS. HATTAT B 3055 od 60 KS sa prednjom vučom bez kabine sa zaštitnim ramom.
Cena traktora iznosi 18.325,00 EUR-a bez PDV-a.

U Srbiji, firma koja uvozi Hattat traktore iz Novog Sada. Ovo je veća cijena od Agro luksa, možda zato što je voćarski.

Dodas 3000 i kupis Landini Mistral sa klimom, kabinom i ostalim igrackama

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ova dva traktora nisu iste klase. Čini mi se da bi trebalo da se poredi sa rexom. Mada Mistral je dokazao svoj kvalitet ali u okviru klase traktora ispod 2t tezine.

Landini mistral,same solaris 55,deutz fahr agrokid za cisto vocarstvo odlicni traktori...sideo mi se na sajmu i ls 50xr sirok sa velikim gumama 8.3-20 napred i 12.4-28nazad tezina oko 2t i sve od opreme

Nazad
Vrh