Voćarski traktor-vaša preporuka

Ja sam se svojevremeno interesovao za 622 i čitajući na nekim ruskim forumima menjač im nije jača strana....

E ovako Solis 75n bi mi odgovarao kažete skup jeste ali on ima i dosta Kw on je dosta ozbiljniji od ovih malih voćarskih pogotovo što se ja ne bavim samo voćarstvom nego i ratarstvom on može da parira i u ratarstvu.Što se tiče ovih Landini,Goldoni i ostalih Italijana kod njih su dosta skuplje popravke nego kod istočnih traktora to se mora uzeti u obzir takođe raspon točkova je idealan uzeo bih ga sa kabinom a što se tiče klime ona može i naknadno da se ugradi to nije problem.

- - - - - - - - - -

Ja sam se svojevremeno interesovao za 622 i čitajući na nekim ruskim forumima menjač im nije jača strana....

Za koji si se na kraju odlučio?

A jesi gledao ls traktor xr50 60 tako nesto?na sajmu sam bas zagledao mislim da bi bio odlican za vocarstvo i za ratrstvo ili deutz fahr agrokid

Solis 75N je težak 3300kg sa kabinom. Ne postoji strani voćarski traktor sa 75ks i ovom težinom a da je ispod 30 000 eura, osim možda Hatata. Pri tome za renomirane su servisi papreni, popravke i delovi takođe. Solis daje 3 godine garancije. Cena sa kabinom oko 25 000, čini mi se bila na Sajmu. I meni bi ovakav traktor odgovarao a već imam Mahindru 7030 koja mi postaje prevelika, čak i u mlađim zasadima, ali sam zaista oduševljen Indijskim traktorima, a Solis i Mahindra su dosta slični kad ih bolje zagledate. Jesu to malo sirovi traktori bez završne obrade na nekom visokom nivou, ali su mazge, ne kvare se ili vrlo retko, servisi su smešni, ja sam za Mahindru dobio filtere za prvih 2 000 ili više sati, i samo kupim ulje, nemam obavezu ni da plaćam da dolaze sem prvi servis kad se radio a i on je bio jeftin. Kad sam pitao koliko košta servis za Kubotu, to vas godišnje izađe kao jedan solidan ferguson, a da bi Vam priznali garanciju 3 godine svo vreme morate da im plaćate. Sve u svemu mislim da je Solis dobro rešenje i da ove LS , Agrokid, Mistral, i slične traktore koji ni sa sve kabinom i tegovima ne mogu da dobace više od 1800kg težine, može da pojede za doručak, naravno ukoliko zaista imate potrebe za snažnim i masivnim voćarskim traktorom.

Kod mene u Bijeljini ima prodaja i Solis i Mahindra a ja se nešto mislim za Deutz Agro Luks, možda je Deutz ipak malo kvalitetniji iako se rade u Indiji.

Ja sam uzeo Landinija Mistral 2, traktor je odlican.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Solis 75N je težak 3300kg sa kabinom. Ne postoji strani voćarski traktor sa 75ks i ovom težinom a da je ispod 30 000 eura, osim možda Hatata. Pri tome za renomirane su servisi papreni, popravke i delovi takođe. Solis daje 3 godine garancije. Cena sa kabinom oko 25 000, čini mi se bila na Sajmu. I meni bi ovakav traktor odgovarao a već imam Mahindru 7030 koja mi postaje prevelika, čak i u mlađim zasadima, ali sam zaista oduševljen Indijskim traktorima, a Solis i Mahindra su dosta slični kad ih bolje zagledate. Jesu to malo sirovi traktori bez završne obrade na nekom visokom nivou, ali su mazge, ne kvare se ili vrlo retko, servisi su smešni, ja sam za Mahindru dobio filtere za prvih 2 000 ili više sati, i samo kupim ulje, nemam obavezu ni da plaćam da dolaze sem prvi servis kad se radio a i on je bio jeftin. Kad sam pitao koliko košta servis za Kubotu, to vas godišnje izađe kao jedan solidan ferguson, a da bi Vam priznali garanciju 3 godine svo vreme morate da im plaćate. Sve u svemu mislim da je Solis dobro rešenje i da ove LS , Agrokid, Mistral, i slične traktore koji ni sa sve kabinom i tegovima ne mogu da dobace više od 1800kg težine, može da pojede za doručak, naravno ukoliko zaista imate potrebe za snažnim i masivnim voćarskim traktorom.

Ima jos jedan zanimljiv solis danas sam video solis 45 on bi mozda bio jos pogodniji za vocarstvo dosta je jeftiniji mozda cak i duplo a moze da podigne 1200kg sto je dovoljno za kosacicu ili atomizer.
Dimenzije; dužina / širina / visina, u cm

361 / 170 / 231
Zapremina motora u cm3

2780
Težina sa balastom u kg

2070
Dobra mu je sirina to jest mala taman za vocnjak a i cena mu je manja u odnosu na solis 75n nzm tacno cenu ovog solisa raspitacu se.

Da li solis 75n moze da prodje kao vocarsko vinogradski za subvencije ako ih bude?

Miladine
Deutz Agro Luks je znatno skuplji

Evo ponude koju sam ja dobio u januaru 2017g.
Agroluks 60 4wd standardna oprema 28.215,00 KM
Rabat 5% - 1.410,75 KM
Cijena bez PDV-a 26.804,25 KM
PDV (17%) 4.556,74
Ukupno KM 31.361,00

To je agro luks 60 (55ks) 4 wd bez kabine
Agroluks 60 (55ks) 2wd bez kabine je 25.800,00 KM
Agroluks 50 (45ks) 2wd bez kabine je 23.000,00 KM

Mahindra 50 ks 2wd turbo bez kabine je 26.000,00 KM
Mahindra 45ks 2wd bez kabine je 22.500,00 KM
Solis 50 4wd bez kabine je 32.000,00 KM
Solis 50 2wd bez kabine je 26.000,00 KM

Ovo su cijene bile u januaru 2017g u BiH po ovome se vidi da Agro luks nije skuplji ni od Solisa ni od Mahindre, za Agro luksa cijena nije mogla niže tu je bio već popust 5 do 7 % a za Solis i Mahindru nisam ulazio u pregovore a vjerujem da tu ima nešto popusta. Zašto je Agro luks u BiH u istom cjenovnom rangu solisa i mahindre to mi nije jasno a pogotovu mi nije jasno posle razgovora prije dvadesetak dana u NS sa predstavnikom Agrostad kad mi je rekao da nema nikakve šanse po toj Bosanskoj cijeni da uveze Agro luks. Uvoznik Deutz Fahr za Bih do sada nisu nikad uvezli ni jedan traktor serije Agro luks iz Indije možda je i to donekle razlog niže cijene, za narudžbu je bilo potrebno 10% avansa a rok isporuke je 120 dana.

Cena za Solis 45 je čini mi se, oko 10 000 sa kapom a sa kabinom nisam video ali mislim da rade jer u katalogu stoji i težina sa kabinom. To je traktor od 45ks, bez prednje vuče, i težinom 2000kg bez kabine. Ovo je fin mali traktorčić za osnovne potrebe ali daleko je od ozbiljnog voćarskog.

Solis 50 ima radius okretanja ko da je šleper, čak i sa kočnicom je on mnoogo veliki (doduše podaci su sa neta, kataloga itd). I meni je on bio u užem izboru ali ipak je prevagnulo to da na primer Yto 504 ima baš manji radius.....

Ja sam za ovih 6 meseci rada sa polovnim Same Golden 85 prezadovoljan.Jak traktor,dobra kabina,filteri,klima,okrece iz reda u red iz prve.Volan kao igracka,planetarni,reaguje u trenutku i precizno sto je kod vocarstva veoma bitno.Kardan na dugme,30 brzina,udoban,kabina zadihtovana...Posto je polovan nesto mora i da ne valja,lamela malo proklizava u cetvrtoj i petoj pa cu to sada zamenuti(lamela oko 150 eur).Cupao sam neka stabla,busio rupe ,verovatno je vec i bila pri kraju pa je proklizala i to je to.Nadam se i verujem da ce nadziveti mnoge nove traktore do 14 ooo eura koliko on kosta polovan.Ima drugar malog Solisa od 26 ks,uzeo novog sa kabinom oko 11 ooo eura ako se ne varam.Vec je imao par intervencija na njemu,sreca pa je u garanciji.

U vezi komentara odozgo, imam YTO 504 i njemu treba poviše prostora da se okrene, jako malo se mota, recimo da mi treba osetno manje mesta da se okrenem mahindrom 7030 sa onim ogromnim prednjim točkovima nego sa YTO-om. Takođe malo nezgodno što mu je kvačilo prilično tvrdo i što se za puštanje kardana mora da stane i gazi kvačilo, to je u voćarstvu baš hendikep. Sve u svemu to je soidan traktor, nisam iao kvarove za ove skoro 4 godine koliko ga imam ali daleko je od pravog voćarskog, što po dimenzijama traktora pogotovu kabine, što po snazi, koja dosta foli na usponima, jer ima jako duge brzine.

Pa bio je oko 14 000 ali sam ja doplatio 3000 za euro kabinu sa komandama kvačila i kočnice odozgo i filterima (drugačija tabla, sedište i sl) i za klimu. Tako da mi je izašao oko 17 000. Nemam nikakvih kvarova za ove 3 godine ali mu gabariti nisu baš za voće, kabina pogotovu, inače dole nije strašan jer se točkovi mogu namestiti tako da traktor spolja preko zadnjih točkova bude 1,6m što je odlično, ali je kabina nešto šira, mada ruku na srce, dosta dobro dihtuje, barem ova Euro, i nema u traktoru buke.

Nazad
Vrh