Voćarski traktor-vaša preporuka

Landini mistral ima opciju sa karbonskim filterima,ja bio i pitao...profaktura bi izasla 21500 eur +pdv.Model od 50 ks a od 55 ks izadje 700 eura vise.Nisam zahtevao radio koji izadje skoro 700 eura ako oni ugradjuju.Bez tegova i prednjih blatobrana.Sa klimom.Takodje ls traktor ima opciju karbonskih filtera-200 eura.sve sam pitao ovde kod mene u komsiluku u Backom Jarku-Delta agrar i Top agraru u Sirigu.

Na komšijskim forumima, su pre par godina dosta hvalili Mistral, ja sam ga probao malo pre jedno 2 godine, i traktorče je okretno, lepo upakovano, sa širokim prednjim gumama, dobrom kabinom, jedino je dosta lak, dosta ispod 2t mislim da je bio čak i sa tegovima i kabinom, i ručice su dosta teško išle, reverzer, menjač i sl, ali ajde možda zato što je bio još nov. Inače tada je sa kabinom, filterima i klimom bio skoro 28 000 sa pdv-om. Inače isti takav se radi i za Same i za Deutz i za Mckormick, sve isti traktori, samo različite boje, tako da bi trebalo da se podrazumeva neki kvalitet.

nego evo gledam nešto sajt Delta Agrara, i vidim da se ne nudi klasičan Mistral, nego SERIJA 2, da li je to taj traktor.http://www.deltaagrar.rs/trgovina_i_distribucija/mehanizacija/landini/serija_2.244.html

Takođe mi ovaj traktor nešto mnogo liči na Agrifarm Turski, Yangmur ili tako nešto, da ne podmeću nešto... ili mi se samo čini

Ne podmecu,samo je nesto visi nego stariji model od 20oo i neke godine.Yanmar motor,nova kabina sa dobrom hermetizacijom.Imaju modeli 3 i 4 cilindarski,mehanicki reverzer,min.sirina 120 cm.

Evo jedne moje "sirotinjske" varijante. Ovih dana sam tesnio kabinu na mom IMT-u 539dv. Inače imam ga od 2009. godine, vozi se takoreći svakodnevno, i mogu reći da mu motor, menjač, diferencijal, hidro volan nikad nisam dirao (uvek ima sitnica tipa neko svetlo, i sl) a koristim ga za šišalicu (mulčer), bočnu frezu pipalicu, prskanje nošenim atom. od 450l, razvoz đubriva, gajbi i slične lakše poslove. Sad sam iskoristio priliku da ga prepolovim i promenim lamele, ali jedna (pogonska je bila dobra) a ona za vratilo je bila pojedena više od pola, i promenio sam potisnu ploču, malo doštelovao pipke, rezultat je mekše kvačilo i sad nema krčanja kad se ubacuje kardan i reduktor, ide baš lako i bez otpora. Inače ručicu kardana sam produžio, i sad je dosta lakši pristup. Kabinu sam stesnio onu njegovu fabričku, u donjem delu sa obe strane po 15cm a u gornjem delu sa obe strane po 20cm. Naravno bočna stakla sam iskoristio a prednja i zadnja smo naručili nova. Takođe smo pozadi dodali radne LED farove, 2x48w i mogu vam reći da ubijaju od svetla. Kabina je još ranije dodatno zatvarana otpozadi, sad je to malo dorađeno, promenjene prednje gume (stare ispucale), ugradili kabinsko led svetlo, kratili brisač, izmestili prednje migavce, pravili mesta za PP aparat, ostave za alat, i tako još neke sitnice. Ovo naravno nije voćarska kabina jer nema filtere, i nije baš toliko dobro zadihtovana, ali u skladu sa uloženim novcem, mogla bi dobro da posluži do kupovine nekog pravog voćarca. Ovo bi moglo da se uradi i na 549 dv ili na Tafe 450 gde bi bilo malo više snage.

Poslednja izmena:
Kolega svaka čast na ideji a i na izvedbi. Neko je nekad rekao "...više može jedan koji hoće nego dva koja moraju..." a tolike godine su mnogi "inžinjeri" primali plate u IMT-u i IMR-u...

Mislim da je neko ranije predlagao a ja ću opet da zamolim nadležne da ovu temu prebace u voćarstvo ili makar link pa da tema bude na oba mesta, mnogi od nas retko posećuju teme van voćarstva.

Poslednja izmena:
Ja sam otvorio tu temu u delu MEHANIZACIJA u Voćarstvu, ali tamo niko ne piše, ako nadležni prebace, rado ćemo tamo pisati.

U oprezno sa ovim Ircima.
Ja sam prošle godine ušao u ozbiljniju priču sa jednom drugom firmom "Richard Nolan". Traže celokupnu uplatu na njihov račun pa ti onda šalju traktor a tebi ostaje samo ugovor koji ti šalju mejlom pa im ti potpišeš pa im vraćaš. Ta firmatj. njihov sajt je nestao ubrzo potom. Isti traktori su u pitanju, iste slike i uglavnom su sa utovarivačima. Čak ih ima i na kupujem/prodajem pod raznim imenima i lokacijama po Srbiji.
Moje iskustvo.

- - - - - - - - - -

I isto su bili vodeći trgovci polovnom mehanizacijom u Irskoj, ko ovi :)... Čak je i sajt slične koncepcije.

Da ,i ja sam nesto gledao,smesne cene,kao neka navlakusa.Njihov menadzer prodaje mi poslao i slike njegovog pasosa ,podatke o firmi i jos nesto ali isto prvo da se plati preko nekog racuna pa oni dovoze masinu.jako cudna prica.Inace ja kupio posle svih pretraga same golden 85,2003 godiste,ne mogu vise cekati da li ce ili nece biti subvencije.Ima li neko ,,same" traktor pa da mi objasni da li se onaj veliki vazdusni filter koji izgleda kao dimnjak moze skinuti.U tom filteru bukvalno nema nista i vidim na slikama da su ga mnogi skinuli i zatvorili rupu plasticnim cepom.Prodavac kaze da nicemu ne koristi ali sto su ga onda stavljali?

Ista priča, slao je i meni neke potvrde o poslovanju bla bla...
Stvarno slika neka, nešto više o traktoru, utisci u radu... Mani filter :)

Aw31ys3.jpg

T52XJcz.jpg

Evo stigao je traktor.

Molim ako neko ima uputstvo o rukovanju, odrzavanju za Same Golden 85 da mi se javi na pp

Pele cestitam na kupovini, tek sam sad video da si uzeo traktor. Jesi li uzeo u lipolistu ili negde drugo? I koliko si platio, predpostavljam da ima slicnu opremu kao onaj hurliman sto je bio?

Da , u Lipolistu i traktor iz Francuske uvezen.Videcemo kako ce se ponasati u radu,ne vozim ga jer nisam jos registrovao_Od opreme su mi najvazniji karbon filteri.Ovo ostalo ima svasta,cena 14 000...

Nazad
Vrh