Ako je kabina obična, treba nositi masku i u njoj, ali ne mora celo odelo i maska sa kompresorom, i sl. već može obična maska sa 2 dobra filtera, i ona košta ali svega oko 100 eura sa filterima i daleko je lakše raditi sa njom, jer ne morate nositi vizir, možete naočare koje se skidaju. Sa druge strane ništa te ne može spasiti od letnjeg upeklog sunca, a pogotovu od kiše ili hladnog vetra kao kabina, i grejanje u njoj, jer osim prskanja traktor koristimo u još podosta operacija. E sad, jasno mi je da velika kabina smeta u voćnjaku, smeta i meni, ali treba pronaći kompromisno rešenje. Ja recimo evo ovih dana na mom fergusonu prepravljam kabinu, danas su stigla nova stakla, za dan-dva biće gotova. S obzirom da je to novi tip ferge sa prednjom vučom, kabina mu je bila ogromna, tako da sam je tesnio, kratio krila, zatvarao otpozadi i odozdo, dodao par radnih svetala i još poneku sitnicu i sada ima dosta dobre dimenzije, ali to je i dalje IMT-ova kabina i nije za preporuku prskanje bez ikakve maske, pogotovu što sa njim radi nošeni atomizer, a ne vučeni, a od njeg daleko više baca hemije na kabinu, ali ipak na kabinu, ne na mene. Mislim da bi varijanta prostijih traktora (tafe 45, IMT 539 i 549 i još ponekih traktora koji imaju limove a ne plastike u svojim postojećim kabinama) i ovakve tešnjene kabine bila solidna osnova za najveću većinu voćara u Srbiji, jer svi mi željno gledamo prave voćarske traktore, ali nažalost, gorka je istina da će veoma mali broj moći da dođe do njih, još gore, da ih kasnije održava.