Voćarski traktor-vaša preporuka

Koliko vidim hoces bez kabine.Zbog cega?Po meni ls traktor.Kararo isto dobar samo su skuplji servisi.Onda Agt pa ostalo.Uredba jos nije izasla.Ja cu ici na polovan,jer samo gubim vreme cekajuci drzavu da se smiluje a i bice samo oko 100 -120 traktora subvencionisano a i to je vec ,,kaparisano.Ja ovih dana uzimam Same golden.Ne ide mi se u kredite pa da cekam da me se sete da vrate.

Sa kabinom zelim. Ipak kabina znaci kod prskanja. Do nekih 16000 eura bih pazario ali samo ako drzava daje povracaj. Dali moze za neke druge masine da se podnese zahtev osim za traktor. ???

Pele uzimas godena u Lipolistu kod Ugljese? Slikaj kad doteras.
Da.Zavrsicemo valjda za desetak dana.

- - - - - - - - - -

Sa kabinom zelim. Ipak kabina znaci kod prskanja. Do nekih 16000 eura bih pazario ali samo ako drzava daje povracaj. Dali moze za neke druge masine da se podnese zahtev osim za traktor. ???
Agt i Ls sa kabinama su preko 20000 eura.Zato mi je cudno sto si napisao da su 13 i 16 ooo.I ja sam pitao,agr 835 je 21500 eur a ls sa vocarskom kabinom je oko 22000.
I za prikljucne masine se ceka uredba koliko ja znam.

- - - - - - -

Zar vam nije jeftinije da umesto kabine uzmete profesionalni skafander tipa spring koji ima ugradjena 3 filtera i ventilator za hladjenje. On kosta max 750e a to je verovatno mnogo manje nego kabina.

Jasno je da kabina stiti od vremenskih neprilika ali istovremeno i smeta u vocnjaku. Plus samo najskuplje kabine stite od pesticida na nacin kako te stiti ovakva maska.

Ko jednom udje u traktor sa kabinom sa filterima za prskanje da prska voćnjak više nikada neće ni pomisliti da kupi traktor bez kabine

Ako je kabina obična, treba nositi masku i u njoj, ali ne mora celo odelo i maska sa kompresorom, i sl. već može obična maska sa 2 dobra filtera, i ona košta ali svega oko 100 eura sa filterima i daleko je lakše raditi sa njom, jer ne morate nositi vizir, možete naočare koje se skidaju. Sa druge strane ništa te ne može spasiti od letnjeg upeklog sunca, a pogotovu od kiše ili hladnog vetra kao kabina, i grejanje u njoj, jer osim prskanja traktor koristimo u još podosta operacija. E sad, jasno mi je da velika kabina smeta u voćnjaku, smeta i meni, ali treba pronaći kompromisno rešenje. Ja recimo evo ovih dana na mom fergusonu prepravljam kabinu, danas su stigla nova stakla, za dan-dva biće gotova. S obzirom da je to novi tip ferge sa prednjom vučom, kabina mu je bila ogromna, tako da sam je tesnio, kratio krila, zatvarao otpozadi i odozdo, dodao par radnih svetala i još poneku sitnicu i sada ima dosta dobre dimenzije, ali to je i dalje IMT-ova kabina i nije za preporuku prskanje bez ikakve maske, pogotovu što sa njim radi nošeni atomizer, a ne vučeni, a od njeg daleko više baca hemije na kabinu, ali ipak na kabinu, ne na mene. Mislim da bi varijanta prostijih traktora (tafe 45, IMT 539 i 549 i još ponekih traktora koji imaju limove a ne plastike u svojim postojećim kabinama) i ovakve tešnjene kabine bila solidna osnova za najveću većinu voćara u Srbiji, jer svi mi željno gledamo prave voćarske traktore, ali nažalost, gorka je istina da će veoma mali broj moći da dođe do njih, još gore, da ih kasnije održava.

Da u pravu si zavisi od veličine kabine meni na primer svi voćnjaci koštičavog voća su na vazu i sve se bere sa zemlje bez merdevina i platforme osim trešnje, U prvom delu sezone prolazim bez problema sa 539 sa kabinom, a kada rod optereti grane tu 539 nema više šta da trazi onda idem sa jd i na njemu kabina ništa nesmeta razlika u visini je 30 cm u korist 539 ,on je 210 cm a jd 180 cm i kabina na jd je uza od 539 kabine

znam jednog koji prska sa fergusonom i agromehanika 440l nekih 10ak jutara breskve i ima kabinu stavi onu belu masku na lice ali nema zadnje staklo :D a sta ce tesko narpaviti drzac sa komandu iz kabine vec se svaki put okrene i zatvori na regulatoru a komanda stoji na atomizeru :)

Ako je kabina obična, treba nositi masku i u njoj, ali ne mora celo odelo i maska sa kompresorom, i sl. već može obična maska sa 2 dobra filtera, i ona košta ali svega oko 100 eura sa filterima i daleko je lakše raditi sa njom, jer ne morate nositi vizir, možete naočare koje se skidaju. Sa druge strane ništa te ne može spasiti od letnjeg upeklog sunca, a pogotovu od kiše ili hladnog vetra kao kabina, i grejanje u njoj, jer osim prskanja traktor koristimo u još podosta operacija. E sad, jasno mi je da velika kabina smeta u voćnjaku, smeta i meni, ali treba pronaći kompromisno rešenje. Ja recimo evo ovih dana na mom fergusonu prepravljam kabinu, danas su stigla nova stakla, za dan-dva biće gotova. S obzirom da je to novi tip ferge sa prednjom vučom, kabina mu je bila ogromna, tako da sam je tesnio, kratio krila, zatvarao otpozadi i odozdo, dodao par radnih svetala i još poneku sitnicu i sada ima dosta dobre dimenzije, ali to je i dalje IMT-ova kabina i nije za preporuku prskanje bez ikakve maske, pogotovu što sa njim radi nošeni atomizer, a ne vučeni, a od njeg daleko više baca hemije na kabinu, ali ipak na kabinu, ne na mene. Mislim da bi varijanta prostijih traktora (tafe 45, IMT 539 i 549 i još ponekih traktora koji imaju limove a ne plastike u svojim postojećim kabinama) i ovakve tešnjene kabine bila solidna osnova za najveću većinu voćara u Srbiji, jer svi mi željno gledamo prave voćarske traktore, ali nažalost, gorka je istina da će veoma mali broj moći da dođe do njih, još gore, da ih kasnije održava.
Foton 504 ima takvu kabinu ima ih u mom selu nekoliko.

Na sajtu http://stefanarilje.rs/ft504-4wd-vocarski/ piše da je kabina voćarska. I mene ova informacija interesuje?

Imal sam prilike da se vozim u njemu. I stvarno je vocarska taj filter ima koji se menja vremenom. Koji filtrira vazduh. Inace je komforna. Sa klimom i mp3 uredjajem pravo uzivanjee. Dvoumim se izmedju njega i ls.

- - - - - - - - - -

Foton ima kabinu sa običnim filterima a ne kabinu za prskanje.

Koji traktor ima kabinu bas za prskanje a da je u cenovnom rangu ispod 20000. Svi su preko 25000.

MP3 je najbitniji,često i u kolima ugasim radio da me ne nervira,verovatno to ide sa godinama.
Koliko gledam i LS ima istu kabinu "voćarsku",malo mi je interesantniji Foton zbog težine i gabarita može i u ratarstvu pomoći.

Ls je daleko sofisticiraniji traktor, mislim da ima karbon filtere na original kabini, a na ovim ovde budženim, nisam siguran. inače ima dovoljno brzina, okretan je, kardan se pali i gasi na dugme bez kvečila, klima i sl. Snage koliko sam video ima, mada mu manjka težina, jednostavno za voćarski traktor je potreba 60ks (zbog vučenog atomizera u brdu i eventualno podrivača), ali i ne manje od 2,5t plus tegovi težine. Inače foton 604 voćarski (ona uska varijanta sa tesnom kabinom), ima dobru težinu, takođe i kubikažu, ali mislim da filteri nisu karbon nego obični izmenljivi kao kod mene na YTO-u i to na Euro kabini koju sam doplatio 2 000 eura u odnosu na kinesku kabinu (ne na traktor bez kabine), jedino je dobro što ima klimu, doduše bolje je zaptivena, manja je buka unutra, ali Kinez je i dalje Kinez. U tom Fotonu 604 voćarskom sam imao prilike da malo sedim i probam ga, radio je na jednom velikom vinogradu, kupili su bili 10-tak komada, i vozač mi je rekao da ima snage, malo je problem sa brzinama, ima ih malo, težina je dobra, i traktor je koncepcijski odličan, po dimenzijama, ali nažalost Kinez, tako da se posle dve godine rada sve rasklimalo, skrči, sitnice otkazuju i sl. Takođe nema uključivanje kardana bez kvačila, što je u voćarstvu veliki hendikep. Nova serija LOVOL (Foton) je daleko bolja, ima 12 brzina (umesto dosadašnjih 8, kabina je puno modernija, rezervoar je dole, ali još uvek nema voćarske verzije, samo običnih, kod kojih je nažalost kabina isuviše široka, takođe kvačilo dosta tvrdo, pogotovu 2. stepen.

Nazad
Vrh