Voćarski traktor-vaša preporuka

Ja ih gledao skoro sve i antonio cararo,meni za kajsije,rex je ako mislis na nove modele previsok,preko2.3o,same i kubota preskupi.Najbolji po meni landini mistral i ls r60

Molim vas za mišljenje šta bi po vama bila najbolja kupovina: Landini 2-Mistral (54 KS), Same Solaris (55 KS), Kubota M7040 (71 KS) ili Landini Rex 80F (74 KS).
Traktor bi radio sve poslove u voćnjaku (višnja).

Kubotu bih odmah izbacio zbog jako visoke cene traktora, kao i naknadnog redovnog održavanj, ne kažem da je loš, nego da je za nas peskup. E sad Mistral i Solaris su jedna klasa ispod REX-a, i koštaju manje od njega ali su lakši i slabiji, REX je mašina, ali naravno zavisi od potreba. Jako je bitno koliko površine bi obrađivao (5hektara, 10 hektara, 20 hektara...) i koliko novca možeš da platiš, da li je suma do 25 000 ili do 30 000 ili do 40 000.

Naravno, cena je prava sitnica. O delovima za, nedaj boze, popravku ne treba pricati. A da je dobar, jeste,

Da li je neko koristio TAFE 45ks sa duplom vučom u vćarstvu. Interesuje me kako bi se borio sa punim vučenim atomizerom od 1500 litara na usponu. Plašim se d amotor od 47KS i tri cilindra nije slab, to je isti motor koji ide u 42Ks, onaj što liči na fergu. Naravno kabina mu je više nego neupotrebljiva u voćarstvu, ali bi se mogla odraditi prepravka, ja sam upravo tesnio IMT-ovu kabinu i ispalo je dosta dobro.

Da li je neko koristio TAFE 45ks sa duplom vučom u vćarstvu. Interesuje me kako bi se borio sa punim vučenim atomizerom od 1500 litara na usponu. Plašim se d amotor od 47KS i tri cilindra nije slab, to je isti motor koji ide u 42Ks, onaj što liči na fergu. Naravno kabina mu je više nego neupotrebljiva u voćarstvu, ali bi se mogla odraditi prepravka, ja sam upravo tesnio IMT-ovu kabinu i ispalo je dosta dobro.

Ima par u selu i u susednim selima.
tesko vuku na usponu sa 1000 litara atomizerima. Čak se i vlasnici zale na snagu ipak je tezak 2000kg plus atomizer .....

I dalje nema uredbe o podsticajima za vocarske traktore.Zna li neko sta se desava...

Poslednja izmena:
Pa biće... al pred izbore, a i određeno je 110 miliona za to a to ti je povraćaj za 60-70 traktora, svi ostali će izvisiti.

Za brdo, mokro i 1500 l je 47 ks u globalu malo. Tafe malp izvlači prednja vuča, al svejedno kad se ventilator otvori na maksimum ili blizu njega, motor cvili samo tako.

Jedan moj video prskanja sa 549 i 1500 l.

https://m.youtube.com/watch?v=P67AzIwjy0M

Sad je u na 549 ugrađen reduktor kardana sa 560-577 ( sad ima 540 o/min kardana pri 2250 o/min) i lakše mu je terat Piave u drugoj brzini ventliatora (u prvoj da se ne priča), al svejedno plače pod njim čim se okiša i zabalavi.

Treba kupovati polovne traktore,naravno ko nema novce za nove, jer ovi pripremaju zabranu uvoza polovnih traktora,kao i za kola, bez euro 3 motora.

Treba kupovati polovne traktore,naravno ko nema novce za nove, jer ovi pripremaju zabranu uvoza polovnih traktora,kao i za kola, bez euro 3 motora.
Gde da kupim kad ih nema nigde.ja trazim vec 2 meseca.Ili traze nenormalne pare ili su groblja od traktora.Morace se ici preko po neko traktorce.

Danas bio u opstini Cacak. Kazu jos nisu dobili nista od poglavice, bice krajem sledece nedelje. Koliko sam video odvojili su 210 000 000 dinara za nove traktore.
E sad kako ce to rasporediti? Po opstinama ili republicko ostaje da se vidi kako im bude odgovaralo.

Koji vocarski traktor uzeti? Imam oko 1h visnje. 30 ari maline. 60 kupine. 25 jagode.
Kako se konkurise za ove subvencije? Koliko vraca drzava? Traktori u ponudi
Valpadana agrifarm 450 10850e
Agt 835 13250e
Foton 254 8500e
Foton 504 17000
Ls 1650
Antonio cararo tigre 4400 17490
Yto 354
Belarus mtz 320.4 13990
Mtz 422 16990 kazu da se u vojvodini sklapaju.mtz

Koliko vidim hoces bez kabine.Zbog cega?Po meni ls traktor.Kararo isto dobar samo su skuplji servisi.Onda Agt pa ostalo.Uredba jos nije izasla.Ja cu ici na polovan,jer samo gubim vreme cekajuci drzavu da se smiluje a i bice samo oko 100 -120 traktora subvencionisano a i to je vec ,,kaparisano.Ja ovih dana uzimam Same golden.Ne ide mi se u kredite pa da cekam da me se sete da vrate.

Nazad
Vrh