Voćarski traktor-vaša preporuka

Da li je neko gledao ove podsticaje za mlade poljoprivrednike. Negde sam načuo da će ići oko 70% za voćarski traktor, ali ne mora odmah da se isplati cela cena, pa da država posle vraća. Već se odmah iznos deli. Ne znam koliko je to tačno. I mi razmišljamo o nekom voćarskom traktoru.

I na kraju kada se sve sabere opet ne znamo sta da kupimo.Razna iskustva nam govore nemoj ovo,nemoj ono...Evo sad konkretno pitanje ko ima provereno iskustvo.Kajsija ,sljiva,breskva... znaci siroka kruna(vaza).Šta kupiti a da može proći(sa kabinom) kroz navedene sadnice uz pravilno orezivanje ,uz razmak sadnje od 5x5 ili 6x4 ?Da li neko to radi sa traktorom koji ima kabinu?Da uzmemo u obzir da ni jedan sa kabinom ne može prskati kada rodi i grane ,,zatvore'' red.Da li to može landini mistral ili mahindra ili...Ovo pitanje ne vazi za one koji imaju jabuku,krusku,grozđe i slično...Uredba se bliži a mi se i dalje vrtimo u krug.Izgleda na kraju da je najbolje kupiti preko granice polovni vocarac poput same fruteto,lamborgini agile ili new holand ...Za 14-15 000 eur,niska kabina,22o cm visina,karbon filteri,klima...Ovde nema traktora sa tom visinom i tim karateristikama za te pare.Kupis polovni,nemaš subvecije ,ćutiš i radiš.Od države ne očekuješ ništa.

Meni se dosta svideo Same golden, ali je ta cena koju si naveo za model bez kabine, naravno polovan.

Negde sam načuo da će ići oko 70% za voćarski traktor, ali ne mora odmah da se isplati cela cena, pa da država posle vraća. Već se odmah iznos deli.
То је 70% од оних обећаних 50%. У укупном износу то је 35% цене трактора а осталих 15% добијаш по приспећу фактуре док ових 70% (35% цене) добијаш авансно.
Проблем ће бити бизнис план. Ја ћу као трговац да оборим сваки, без обзира колико добро био уређен а ствар је врло једноставна: чиме ћеш ми гарантовати да ћеш у наредних 5 година имати сигурног купца за планиране производе за сигурну цену? Укупна предвиђена сума је ограничена па ко пре девојци ... Намеће се закључак да ће средства бити одобрена носиоцу партијске "споменице" (или рођачко-буразерске) или доносиоцу плавог коверта.
За сад се не зна какву гаранцију треба дати али типујем на хипотеку.

- - - - - - - - - -

Meni se dosta svideo Same golden,
Ако ћемо о свиђању онда: http://stefanarilje.rs/mach-4/
само како га отплатити?

Meni se dosta svideo Same golden, ali je ta cena koju si naveo za model bez kabine, naravno polovan.
Same golden,valtra ili masey ferguson możes kupiti preko za 11-12 hilada...u ful opremi. Znaci prevoz,carina,porez jos oko 3000 maksimalno ako imas gazdinstvo.Za 15 000 imaš ful traktor koji ce da vredi i za 10 godina neku solidnu paru...

Za te uvozne sam skeptican oko brzine nabavke delova. Kad sam bio da gledam LS-a, imaju sve delove koji se obicno kvare i menjaju dok ostale narucuju i cekaju se do dve nedelje max.

Gusenicar u uk kosta oko 70000£.
Sad ministar bio na rts kaze do 15 februara ce da izadju uredbe, da se zna ko ce za cega moci da konkurise. Za traktore odprilike uzmes predracun pa predas a oni ti odgovore da li ispunjavas uslove, onda imas rok od cini mi se 60 dana da realizujes. Kad predas gotov racun oni ti uplate povracaj. Sto znaci da ce morati da se placa cela cifra a ne samo deo koji ne vracaju. Samo vocarski traktori do 50 ks, al ajd da sacekamo taj 15 februar. Veci povracaj ce biti u slabije razvijenim opstinama.

- - - - - - - - - -

https://www.riko-uk.com/category/69

Ja sam slušao nekog iz Ministarstva pre par nedelja i on je rekao da će se vraćati 70% od iznosa bez PDV-a, ali samo do 10 000 eura, znači da vrate 7 000 eura, ali samo za one koji su prijavljeni u selu i na penziono preko poljoprivrede, i za mlađe ategorije, pa opet neće biti puno takvih.
Inače neko gore reče da se opet vrtimo u krug oko traktora, da vrtimo se jer tražimo nemoguće, svi mi bi hteli da izburgijamo voćarski traktor sa kabinom za 15 000 eura, a to nažalost svih nas nema, mislim novo. Jednostavno laki voćarski sa kabinom su preko 20 000 a teži i ozbiljniji po snazi su barem 30 000. Ovo što svi mi kupujemo su ratrski traktori, kojima najviše smetaju dimenzije, međutim, u kakvoj zemlji živimo, ja sa nekih 35 hektara podignutog voća nisam smeo da uđem u investiciju od 30-35 000 za takav traktor, barem dok sve ne dođe na pun rod, nego krpim do boljih vremena, kao uostalom i svi ostali.

Kod nas je totalno propao podsticaj za traktore čovijek je neki dan za Mahindru dobio 8% mislim da je komercijalno gazdinstvo.

Питам за гусјеничара из Ариља.
Око 85.000€ са луксузном кабином. Питао сам и за сет точкова ал' кажу да се изузетно показао и на асвалту па нема потребе за точковима.

- - - - - - - - - -

svi mi bi hteli da izburgijamo voćarski traktor sa kabinom za 15 000 eura, a to nažalost svih nas nema, mislim novo.
Неке цене: https://www.polovniautomobili.com/stefan-doo
Кабине су око 6.500€.
Ако остане ограничење на 50 КС треба тражити рупу у Закону. Нпр. купим трактор од 50 КС за 30.000€ па га као незадовољан потрошач вратим продавцу у року од 10 дана и доплатим за трактор од 70 КС.

Poslednja izmena:
U slucaju da ti odobre kupovinu traktora verovatno ce biti i jedan od uslova zabrana otudjenja istog na tolko i tolko godina.

Bice tu raznih caka da ne moze dosta ljudi da dobije taj povracaj, pa vecina vocara, posebno malinara bi uzela ovaj traktor do 50ks, a zamislite kad bi svi dobili koliko bi drzava morala para da izdvoji a oni de gledati da prodju sto bolje..

To ogranicenje vec postoji da ne sme da se otudji narednih 5 godina. Nije to samo za traktor vec i za druge stvari. A nesto ne mogu bas ni da poverujem da su prodavci kod nas toliko fini pa da brze bolje vrate traktor. Ja sam tako pregovarao sa jednim da kupim vitlo kod njega, a da mi pise recimo frezu. On me gleda ko tele u sarena vrata. Posle kad sam vec kupio u prici sa jednim covekom kaze mi da je on vec zavrsavao nekim ljudima na tu foru. U principu kod nas svasta ima.

kabina je ogromna .....

- - - - - - - - - -

Za pela...moj JD 1745 je visok 180 cm ima 62 konja i 2600 kg i bez problema završava sve poslove u voćnjaku prolazi i u punom rodu kroz kajsije šljive i breskve ,sve je na vazi 5x3 . još bih ti preporučio antonija karare i on je sličan sa visinom , sve ostalo su traktori koji su previsoki za vazu

Molim vas za mišljenje šta bi po vama bila najbolja kupovina: Landini 2-Mistral (54 KS), Same Solaris (55 KS), Kubota M7040 (71 KS) ili Landini Rex 80F (74 KS).
Traktor bi radio sve poslove u voćnjaku (višnja).

Nazad
Vrh