Voćarski traktor-vaša preporuka

evo masine koja je broj jedan medju vinogradarima i vocarstvu,al je i skupo nedaj boze ja se bas naradio u austriji
ac5v5s.jpg

gde moze da se vide ovi nalickani traktorcici, gume im kao kod fotona, jedino kabina bolja nema sta reci, verovatno je jeftiniji od R60

Ovo "nalickano traktorče" koje ima "gume kao kod fotona" košta kao 2 nova fotona i kad je 20 godina staro. Šalu na stranu ovo su jako ozbiljne mašine koje basnoslovno koštaju. Kod nas ih još nigde nisam video uživo, ovde je vrh ako neko kupi Antonio Cararo ili nekog konvencionalnog voćarca tipa Landini Rex ili sl, a i oni koštaju oko 35 000 eura a i to je ništa spram Fend-ovog ili Class-ovog voćarca ili sl. koji koštaju po 50 000 eura pa naviše novi. Da se mi ipak držimo ovoga što možemo nekako da kupimo a to su traktori do maksimalno 20 000 eura novi sa kabinom, ali nam se nažalost izbor znatno sužava.

@nikoleta to napred sluzi za spricanje protiv botritisa,ima provedena instalacija na duz traktora i na sprici po dvije dizne sa strane.

@kursumlija to nalickano traktorce kako ga nazva ja sam radio u austriji sa njim i vidjao sam po nekog u sloveniji taj na slici je 2007 godiste i vec je presisao 5000rh,a nov je placen u ful opciji 85000evropljana.
evo jos koja slika
2z7mqlc.jpg

fz9b8z.jpg

Platiti traktor u vocarstvu vise od 20 hiljada evra je bez veze... Bolje je ako vec ima neko 85 hiljada evra da kupi par garsonjera i da ih izdaje za ukupno 340 evra mesecno, imace za ulaganje nego da kupi traktor od 80 hiljada evra.... To je bacanje para, svakom kolegi bih savetovao, da unovci novac,a ne da ga rasipuje... Uvecati novac nije isto sto i uvecati mehanizaciju..

Izdavanje garsonjere u Bg kosta od 120 do 200 evra ja sam uzeo prosek, imas 80 hiljada evra za 60 kupis dve garsonjere za 20 hiljada kupis traktor, izdas garsonjeru dobijas mesecni prihod ili skoro tonu djubriva mesecno, nov traktor, a ovako platis traktor 80 hiljada evra i cekas nekoliko godina da ti se vrati novac....

- - - - - - - - - -

Da se razumemo, ne zelim nikoga odvracati od kupovine samo smatram, da je bolje uloziti novac, koji ce ti se vracati sigurno, jer studenta u Bg bice uvek ma kakvo stanje bilo... Ja nemam taj novac, da imam tako bih ulozio...

evo masine koja je broj jedan medju vinogradarima i vocarstvu,al je i skupo nedaj boze ja se bas naradio u austriji
ac5v5s.jpg
Jedan detalj mi nije jasan. Traktor od tolko puno novaca, a komande za atomizer mehaničke i u kabini smještene. Barem sad više nije velika nadoplata kod kupnje novog atomizera ili kod naknadne ugradnje elektro ventila (2 kom) i ventila za reg. pritiska. Ovako je prvo vozač u stalnoj opasnosti da pukne crijevo i zalije ga (i buci i šuštanju regulatora u radu neću ni pisat), a ni takvoj traktorskoj kabini nije nazdravlje da ju zalije škorpivo iz atomizera.

@nikoleta ovaj sto ih vuce je mali crveni::namigivanje::

@jugi firma u kojoj sam radio posjeduje 60 hektara vinograda koji daje pun rod,a ima jos 20 posadjenog star godinu dana,traba to buraz da se obradi i da se sve uradi,a cim ako ne masinom koja moze i mora da tegli po dvanest sati na dan,a to je nista za firmu sto plate takav traktor,jer samo firma vrijedi 330 miliona evra,i evo masina koja je placena 12000evropljana koja samo ljetorast prevrsuje ili presisava
15n1wzp.jpg

- - - - - - - - - -

@becarina pusta bili su elektro magneti pojedinacno za svaku diznu ali ih lijeppe sredstva za spricanje i prasino i uvijek nesto stekalo i mi smo traktoristi trazili ovako,jer nepravi nam problema nikakvog samo tjeraj,jer se sprica po tri dana kad krenemo sa spricanjem,a to sto ce malo da zaprska nije strasno,ima tu gdje sam radio i mnogo traktora sto nema kabina a ljudi spricaju bez maski

jel nije ovo mozda blizu sentilja slikano gde ima jedan etno hotel sa terasom onako kamenom

Platiti traktor u vocarstvu vise od 20 hiljada evra je bez veze... Bolje je ako vec ima neko 85 hiljada evra da kupi par garsonjera i da ih izdaje za ukupno 340 evra mesecno, imace za ulaganje nego da kupi traktor od 80 hiljada evra.... To je bacanje para, svakom kolegi bih savetovao, da unovci novac,a ne da ga rasipuje... Uvecati novac nije isto sto i uvecati mehanizaciju..
Ја не знам шта је са људи на овом форуму који нон стоп причају ја би уложио у нешто друго а не би у то а тиме се људи баве...Једноставно човек неће гарсоњере хоће трактор и ћао..Исто тако сам и ја могли смо куповати станове али ми смо куповали земљу и машине,то је наш посао читаве породице и готово,ово је пољо форум а не о изнајмљивању гарсоњера и како радити земљу да купиш гарсоњеру и да се гањаш са студентима који увек немају пара.Нешто је скупо и готово и прескупо за нас,ал то је у Аустрији и њима је то ок цена као што видиш,и кладим се да власник те фирме није размишљао да купи гарсоњере него да улаже и подиже на већи ниво,зато и има фирму вредности 330 милиона,а ради 60 ха,а овде поједини раде 1000 ха и опет кукају...Чудан смо ми народ Срби,све би хтели као мали мајмуни,

Ја не знам шта је са људи на овом форуму који нон стоп причају ја би уложио у нешто друго а не би у то а тиме се људи баве...Једноставно човек неће гарсоњере хоће трактор и ћао..Исто тако сам и ја могли смо куповати станове али ми смо куповали земљу и машине,то је наш посао читаве породице и готово,ово је пољо форум а не о изнајмљивању гарсоњера и како радити земљу да купиш гарсоњеру и да се гањаш са студентима који увек немају пара.Нешто је скупо и готово и прескупо за нас,ал то је у Аустрији и њима је то ок цена као што видиш,и кладим се да власник те фирме није размишљао да купи гарсоњере него да улаже и подиже на већи ниво,зато и има фирму вредности 330 милиона,а ради 60 ха,а овде поједини раде 1000 ха и опет кукају...Чудан смо ми народ Срби,све би хтели као мали мајмуни,
Ako u Austriji vecina poljoprivrednika ima jaku firmu onda postujem, nemoj da je samo kao kod nas tipa Miskovic i ostali, radi poljoprivredu a ima firmu..
Onaj ko ima 300 miliona vrednu firmu, nema potrebe da se reklamira medju seljacima koji kada saberes nece imati ni milion za ceo svoj zivotni vek :) A studenti imaju para, bar oni koji idu u Beogradu na skolovanje, onaj koji nema para ide u drugi grad gde je jeftinije, primer U beogradu garsonjera 150 evra za te pare imas dva meseca u Nisu da placas stan, plus sto je garderoba i ostalo jeftinije nego li u Bg... U Bg idu na skolovanje deca koja imaju, i ona koja po svaku cenu nece van Beograda..ALi da ne idemo u Off topic, kazem ako neko zeli neka kupi traktor, samo sam izneo predlog kako moze stan ili garsonjera da mu sigurno finansira proizvodnju plus da kupi neki jeftiniji traktor, ttako da kako povecavate povrsinu povecavate kupovinu nekretnina koje sigurno daju novac koji ulazes u porizvodnju, a novac iz prozviodnje je cist kes ogroman i to odjednom, ako me razumete razumeli ste ako ne nema veze :) Ja se ne ljutim :)

Poslednja izmena:
А ти не рачунаш опремање тог стана,порезе,одржавање...То што ти причаш нема везе са везом ни са економијом,улажеш у нешто ван примарне зоне делатности,и рачунаш да од кирјање поспешујеш ту производњу а не рачунаш да тај стан прво мора себе да отплати а то је 5 до 10 година,па тек онда да рачунаш да можеш да поспешујетш производњу са мизерних 50 до 100е чисто месечно од киријања.Нема везе са памећу.

Ako u Austriji vecina poljoprivrednika ima jaku firmu onda postujem, nemoj da je samo kao kod nas tipa Miskovic i ostali, radi poljoprivredu a ima firmu..
Onaj ko ima 300 miliona vrednu firmu, nema potrebe da se reklamira medju seljacima koji kada saberes nece imati ni milion za ceo svoj zivotni vek :) A studenti imaju para, bar oni koji idu u Beogradu na skolovanje, onaj koji nema para ide u drugi grad gde je jeftinije, primer U beogradu garsonjera 150 evra za te pare imas dva meseca u Nisu da placas stan, plus sto je garderoba i ostalo jeftinije nego li u Bg... U Bg idu na skolovanje deca koja imaju, i ona koja po svaku cenu nece van Beograda..ALi da ne idemo u Off topic, kazem ako neko zeli neka kupi traktor, samo sam izneo predlog kako moze stan ili garsonjera da mu sigurno finansira proizvodnju plus da kupi neki jeftiniji traktor, ttako da kako povecavate povrsinu povecavate kupovinu nekretnina koje sigurno daju novac koji ulazes u porizvodnju, a novac iz prozviodnje je cist kes ogroman i to odjednom, ako me razumete razumeli ste ako ne nema veze :) Ja se ne ljutim :)

Najvažnije je da ti razumeš šta bi da kažeš, al' ne možeš d uradiš ništa od toga jer nisi sposoban.

Kolega,taj novac koji nemas ,nikad neces ni imati,jer tvoje razmisljanje upucuje na to.Traktor,kao i bilo koji drugi uredjaj sam po sebi nista ne znaci ,ali u kontekstu u kome se koristi je neophodan i vredi onom ko ga poseduje.Garsonjere i ta prica je za one koji bas nemaju nikakvu ideju,pa je bezveze da to savetujes na poljoforumu.

Nazad
Vrh