Voćarski traktor-vaša preporuka

Šta njih briga u fabrikama dali ce narod da se truje njihovo je da naplate svoj proizvod, oni naprave traktor sa ili bez kabine,stim što je sa kabinom skuplji 5000 eura,a mi smo ti koji odlučuju koji ćemo da kupimo.Sad ako su pametniji oni koji se kupaju u preparatu od onih koji mogu da prskaju u odelu i kravati onda si u pravu.Veruj mi da dobro znam o čemu pišem jer i ja sam nekada prskao sa 539

Ja imam 8,5 ha voća , stari traktor mi je veliki ( ima kabinu ) , u planu mi je kupiti ove ili sledeće godine mali voćarski traktor 50-60 ks , sa duplom vučom . Kabina je obavezna . Ko je prskao i prska atomizerom zna kakva je muka bez kabine .
Ima li bilo kakve najave da će u našoj Bajnoj zemlji biti nekih subvencija za nove traktore ? Agromehanika , mi se čini kao OK rešenje .
Ima li neko iskustva sa njima i ima li neki predlog koji traktor ? Čekam sajam da vidim koje su opcije . Polovno ,gledam da netu , sve što valja cene nisu male .

Agromehanikin traktor mene na proslom sajmu nije odusevio sto se tice dihtovanja kabine a cena mu nije mala, doduse ja sam laik pa mozda gresim.

Evo postovani forumasi da se umesam, sto se tice traktora koji cete kupiti je relativna stvar cene i trenutnog finansijskog stanja, medjutim , mozda je bolje napomenuti da je nekad bolje kupiti jeftiniji traktor i kupiti kabinu koja ce vas stititi, nego kupiti skuplji traktor radi nekog prestiza i trovati se vremenom. U nasoj vocarski opredeljaenoj zemlji sve je vise plantaza koje se dizu, a samim tim i sve vise stetocina koje se razvijaju,treba to raznim hemijskim sredstvima zastititi , ALI JE MNOGO BITNIJE ZASTITITI ZDRAVLJE.Sto se tice traktora na nasim terenima su dve marke zastupljene pored agromehanike a isodijametricki su tj specijalizovani za vocarstvo, vinogradarstvo na svim terenima, ( ANTONIO CARRARO, FERRARI I AGROMEHANIKA)
Naravno da prva dva proizvodjaca su daleko poznatija i kvalitetnija, medjutim to se ne odnosi i na cenu koja je priblizna njima u zavisnosti od snage i dugovecnosti.

Tako da se vratim na temu, nije bitno koji traktor izaberete mnogo je bitnije da ga izaberete sa kabinom i karbonskim filterima.

Pozdrav

Pozdrav forumasi, evo malo sam gledao temu Vocarski Traktori, pa hajde da je malo ozivimo..

Evo ja sam gledao ovih dana sve vrste vocarskih traktora i najvise mi je zapao za oko Massey Ferguson MF 3640F

Cena mu je prava sitnica 38500 EUR bez 27% PDV-a (ako se uvozi: plus troškovi transporta, špedicije i carine).

• Broj obrtaja priključnog vratila/ kardana (o/m): Broj obrtaja priključnog vratila: 540/750
  • Pogon: Pogon na sve točkove (4x4)
  • Bespritisni hod nazad
  • Maksimalna brzina km/h: Brzina: 40 km/h
  • Platforma: Kabina
  • Klima uređaj
  • Pužne brzine
  • Vazdušno sedište
  • Transmisija/ menjač: Mehanička transmisija/ menjač
  • Motorno kočenje
  • Powershuttle ručica menjača
  • Kompresor: Turbo kompresor
Evo i slike
sy5z0g.jpg

Jako mocno izgleda, a sto se cene tice svi ti vocarski su tako skupi. Nisi napisao koliko je taj ks? Inace moj rodjak je uzeo antonio cararo nov i platio oko 40000e a izgleda kao igracka prema tom, mialim da imam te pare nikad ne bih dao za onakav traktor toliko para jer starno izgleda mali a ima oko 70ks nisam siguran.

Ovaj ima 62kw 84ks.. A ima traktora sada vocarskih bas dossta, a lepe su im i cene , ali stvarno su mocni.. Skoro sam video uzivo Lamborghini RF u selu koje pripada Cacanskoj opstini, stvarno me odusevio.. Da hoce ovi nasi davati subvencije i na uvozne nove traktore, mozda bi se ljudi i odlucicli nekako uz pomoc kredita, isfinasirati nove traktore,pa pola vratiti kada im nasi isplate, ono ostalo na rate znate kako to vec ide, ali ovako uzalud je..

A gledao sam na www.agropijaca.com vocarske traktore ima sta hoces, od polovnih pa do novih svih proizvodjaca...

Pročitao sam temu ali nisam primetio da je neko pomenuo malog Belarusa 320.4, širina 155 cm, visina 220cm, 4 WD, 36 ks, cena na netu 13990 E . Kakvo je vaše mišljenje o njegovoj upotrebi u voćarstvu ?
belarus320.jpg

Poslednja izmena:
I ja bih bio zahvalan za preporuku.15000 EUR nov ili 5000 EUR polovan.
Potrebno za 1.2 Ha maline sa perspektivom povećanja na 2 Ha.

hvala

Da li neko zna da li su ipak u planu neke subvencije na kupovinu traktora (voćarskih), poput onih što su se davale prošle godine za priključne mašine (60% Reg.gazdinstvo 40% država)?

Nazad
Vrh