VLADIMIREC T-25

Moze da vuce sve. Dok nesto nepukne.[video]http://m.youtube.com/#/watch?feature=related&v=gY2C44-t510[/video]

Moj komp. ga otvara samo mi nije jasno zasto nije postavio plejer.[video]http://m.youtube.com/#/watch?feature=related&v=gY2C44-t510[/video]

Nije mi poljski baš maternji jezik, ali ga razumem. Dole onaj, za sada jedini, komentar kaže: Kad bi bila puna ne bi je pomakao sa mesta, naročito sa takvim gumama.

Ovo je prazna cisterna 101%... Pa ne bi on tako ubrzavao sa punom pa da je jos toliki...

Bas tako Vladj pomucila bi i vece traktore...

Naročito kad bi i taj veliki imao gume u sličnom stanju kao dotični.
Jedan moj kompanjon se zaglavio u njivi sa Belarusom 82(ispravna prednja vuča) i dvorednim Beračem. Nije u opšte potonuo duboko u blato, ali ćelave gume samo mažu u prazno, ni da ga pomaknu sa mesta. Još se on čudi kako to da neće da povuče, a ima tegove u točkovima. Ja mu kažem posle: "To ti je kao kad sečeš drva motornom testerom sa tupim lancem, pa je stiskaš."

Slicne gume imam i ja na Vladimirca ali zadivljujuce dobro ide po blatu... Prosle zime sam vadio drva po snegu sa korpom bilo je slika i nikad se nisam zaglavio mada je bilo cupavo...

Ista situacija je i kod mene. Gume potpuno celave, 12. Nikada nisam zaglavio u blatu i snegu. Gde stane ide blokirac i nema problema.

Izvlacio sam drva po snegu koji se uveliko topio i niz put se slivalo more vode... Takvo blato je bilo da je to nemoguce... Morao sam u rikverc da izlazim jel je bio malo uspon i hoce da se podigne,ali nisam uspeo unazad poceo da slajfuje... Ja opet sidjoh niz breg i okrenuh traktor napred i spustih korpu i blokada i gas... Po nekad cimnem korpu gore pa spustim malo iz kocnica i isterao sam ga.... :osmeh: Bice slike kad sam stigao kuci da se potsetimo... :bravo:

I moje gume su prilično dotrajale mada nisu baš ćelave. Ako mislim da nastavim, a blokadu diferencijala ne mogu više da uključim. Nešto je tu u kvaru. Ako odlučim da nastavim samo sa tim jednim traktorom, trebaće mu onda jedno dobro pretresanje kod mehaničara, farbanje i sve četiri nove gume. To je skoro 1000 evra. Jedna guma je 200 ::novac:: - Mucho dinero ::lose::.
Jeste da ja volim Vladimirca, ali u kakvo god stanje da ga dovedem, opet ću imati samo jedan mali, stari traktor. Dodam još pola od toga i eto meni još jedna starobačina za teže radove i odmah ne moram da ulažem mnogo u Vladiška, da ga održavam u besprekornom stanju.
Kad imaš dva traktora, makar jedan je u svako doba na gotovs da završi šta ne može da čeka, da ne moraš nikoga da moliš u sred nekakvog špica. Zato sam mišljenja da je efikasnije imati dva kakva-takva traktora nego jedan u besprekornom stanju jer i taj besprekoran kad-tad zataji što može da dovede do zastoja u proizvodnji, i to po Marfijevom pravilu, obavezno se dešava kad je cajtnot.
U glavnom, kaže narodna poslovica: "Dva loša ubiše Miloša". Joj, što baš Miloša, tako mi se zove zet. ::namigivanje::

- - - - - - - - - -

Звер! И трактор и шофер.

E zato ja ne bi menjao nikad dva traktora za jedan bolji... Dva traktora ili vise su zakon veruj mi.. Mnogo rasterete jedan drugog...

Uff to ne bi nikako uradio.... Ja ne volim plave ruse pa to ti je... neznam zasto...

Nazad
Vrh