VLADIMIREC T-25

Moze da vuce sve. Dok nesto nepukne.[video]http://m.youtube.com/#/watch?feature=related&v=gY2C44-t510[/video]

Moj komp. ga otvara samo mi nije jasno zasto nije postavio plejer.[video]http://m.youtube.com/#/watch?feature=related&v=gY2C44-t510[/video]

Nije mi poljski baš maternji jezik, ali ga razumem. Dole onaj, za sada jedini, komentar kaže: Kad bi bila puna ne bi je pomakao sa mesta, naročito sa takvim gumama.

Ovo je prazna cisterna 101%... Pa ne bi on tako ubrzavao sa punom pa da je jos toliki...

Bas tako Vladj pomucila bi i vece traktore...

Naročito kad bi i taj veliki imao gume u sličnom stanju kao dotični.
Jedan moj kompanjon se zaglavio u njivi sa Belarusom 82(ispravna prednja vuča) i dvorednim Beračem. Nije u opšte potonuo duboko u blato, ali ćelave gume samo mažu u prazno, ni da ga pomaknu sa mesta. Još se on čudi kako to da neće da povuče, a ima tegove u točkovima. Ja mu kažem posle: "To ti je kao kad sečeš drva motornom testerom sa tupim lancem, pa je stiskaš."

Slicne gume imam i ja na Vladimirca ali zadivljujuce dobro ide po blatu... Prosle zime sam vadio drva po snegu sa korpom bilo je slika i nikad se nisam zaglavio mada je bilo cupavo...

Ista situacija je i kod mene. Gume potpuno celave, 12. Nikada nisam zaglavio u blatu i snegu. Gde stane ide blokirac i nema problema.

Izvlacio sam drva po snegu koji se uveliko topio i niz put se slivalo more vode... Takvo blato je bilo da je to nemoguce... Morao sam u rikverc da izlazim jel je bio malo uspon i hoce da se podigne,ali nisam uspeo unazad poceo da slajfuje... Ja opet sidjoh niz breg i okrenuh traktor napred i spustih korpu i blokada i gas... Po nekad cimnem korpu gore pa spustim malo iz kocnica i isterao sam ga.... :osmeh: Bice slike kad sam stigao kuci da se potsetimo... :bravo:

I moje gume su prilično dotrajale mada nisu baš ćelave. Ako mislim da nastavim, a blokadu diferencijala ne mogu više da uključim. Nešto je tu u kvaru. Ako odlučim da nastavim samo sa tim jednim traktorom, trebaće mu onda jedno dobro pretresanje kod mehaničara, farbanje i sve četiri nove gume. To je skoro 1000 evra. Jedna guma je 200 ::novac:: - Mucho dinero ::lose::.
Jeste da ja volim Vladimirca, ali u kakvo god stanje da ga dovedem, opet ću imati samo jedan mali, stari traktor. Dodam još pola od toga i eto meni još jedna starobačina za teže radove i odmah ne moram da ulažem mnogo u Vladiška, da ga održavam u besprekornom stanju.
Kad imaš dva traktora, makar jedan je u svako doba na gotovs da završi šta ne može da čeka, da ne moraš nikoga da moliš u sred nekakvog špica. Zato sam mišljenja da je efikasnije imati dva kakva-takva traktora nego jedan u besprekornom stanju jer i taj besprekoran kad-tad zataji što može da dovede do zastoja u proizvodnji, i to po Marfijevom pravilu, obavezno se dešava kad je cajtnot.
U glavnom, kaže narodna poslovica: "Dva loša ubiše Miloša". Joj, što baš Miloša, tako mi se zove zet. ::namigivanje::

- - - - - - - - - -

Звер! И трактор и шофер.

E zato ja ne bi menjao nikad dva traktora za jedan bolji... Dva traktora ili vise su zakon veruj mi.. Mnogo rasterete jedan drugog...

Odradjen mali ruja :osmeh:

fotografija0695.jpg

fotografija0696.jpg

ni kap ulja vise ne pusta

Uff to ne bi nikako uradio.... Ja ne volim plave ruse pa to ti je... neznam zasto...

Nazad
Vrh