I moje gume su prilično dotrajale mada nisu baš ćelave. Ako mislim da nastavim, a blokadu diferencijala ne mogu više da uključim. Nešto je tu u kvaru. Ako odlučim da nastavim samo sa tim jednim traktorom, trebaće mu onda jedno dobro pretresanje kod mehaničara, farbanje i sve četiri nove gume. To je skoro 1000 evra. Jedna guma je 200

- Mucho dinero

.
Jeste da ja volim Vladimirca, ali u kakvo god stanje da ga dovedem, opet ću imati samo jedan mali, stari traktor. Dodam još pola od toga i eto meni još jedna starobačina za teže radove i odmah ne moram da ulažem mnogo u Vladiška, da ga održavam u besprekornom stanju.
Kad imaš dva traktora, makar jedan je u svako doba na gotovs da završi šta ne može da čeka, da ne moraš nikoga da moliš u sred nekakvog špica. Zato sam mišljenja da je efikasnije imati dva kakva-takva traktora nego jedan u besprekornom stanju jer i taj besprekoran kad-tad zataji što može da dovede do zastoja u proizvodnji, i to po Marfijevom pravilu, obavezno se dešava kad je cajtnot.
U glavnom, kaže narodna poslovica: "Dva loša ubiše Miloša". Joj, što baš Miloša, tako mi se zove zet.
- - - - - - - - - -
Звер! И трактор и шофер.