VLADIMIREC T-25

Ma on moze da ide I bez filtera.
Evo da se pohvalim vladimirac poceo da trosi ulje. Dok nisam probao da orem nije ni gram trosio.
Izgleda da je zreo za generalnu, a I pali teze.
Kolko kosta provera I obrada delova?
44 godine nije motor diran.

Poslato sa ALE-L21 pomoću Tapatoka

Eeee, kod mene perfektno sve radi bez ikakve intervencije na filterima....
Nikakvo "budženje" (za divno čudo), ovaj put...
Odradio oranje, tanjianje i drljanje, traktor je radio ko i ranije bez filtera....
Kako, zašto, zbog radi čega, ne znam...
Originalni federi su u kućištima...

Imao sam sličan slučaj ali na urssusu. Neće filter unutra kao da je dugačak.
Problem je bio u gumici koja je otpala sa filtera i zalijepila se na gornju stranu nosača filtera. Nisam primjetio kad sam skinuo filter i eto problema.

Dobrodole bitno je da radi lepo I da si zavrsio posao.
Gledam na YouTube-u lude ruse kako sklapaju sve zivo I slucajno naleteo nekog kako radi generalnu motora.Sve je objasnio kako se sta radi i sklapa.Pocetnicima ce puno znaciti.
Evo Link kanala pa ko hoce neka pogleda:

Trebam da menjam ulje u motor.Koje ulje mi preporucujete.Motor je los I duva na iber pa me zanima koje da uzmem.Razmisljam o Sae 40 I 15w40.Doslo je hladno vreme pa ne znam koje da kupim zato sto necu preko zime da ga koristim.

Poslednja izmena:
Jos nesto.Planiram u buducnosti da radim generalnu pa da te pitam zato sto si vec radio.
Traktor mi trosi ulje I duva na iber.Da li trebam da nosim radilicu na obradu ili samo da postavim nove cilindre I klipove.

Ja sam samo kupio nove cilindre i klipove, uloške dizni i elemente PVP za remont iste...
Punu generalnu nisam radio...
I kod mene je duvao na iberlauf i curilo ulje...
Ventile sam ušlajfovao sam kao i glave na cilindre....
Vođice i ventile nisam menjao...
Naravno, po remontu ventila i PVP moraš odraditi štelovanje paljenja i ventila, bez obzira što si obeležio i slikao kako je bilo...
Radilica i sve ostalo me očekuje neki drugi put, jer mi je hitno trebao traktor, a od silnog posla više nisam imao vremena da se s tim zabavljam....
Sad mi u oranju ugrejan drži pritisak na 1.5 do do malo ispod 2 bara, a ranije (pre remonta) na pola bara, u opasnoj crvenoj zoni...
Šraf za štelovanje pritiska ulja u motoru nisam dirao, i instrument (pokazivač) pritiska ulja je nov i ispravan...,
Ulje u motoru je 15w40 preko cele godine...
Redovno proveravam nivo ulja u motoru i do sada nisam dolivao ni decilitar, jer ne troši gotovo ništa ulja i potrošnja goriva mi se osetno smanjila...
Prošle Zime je palio na minusu bez ikakvih problema sa euro dizelom kao gorivom....
Osposobio sam originalni grejač zraka u usisnoj grani, i on dosta pomogne...

Meni je pritisak u oranju bio 1 bar a nisam uzorao ni 3 ara.Radilicu cu da odnesem na obradu.Stelovanje paljenja ce komsija da mi uradi zato sto to ne znam.
Koliko ce sve to da me kosta?

Ja sam samo kupio nove cilindre i klipove, uloške dizni i elemente PVP za remont iste...
Punu generalnu nisam radio...
I kod mene je duvao na iberlauf i curilo ulje...
Ventile sam ušlajfovao sam kao i glave na cilindre....
Vođice i ventile nisam menjao...
Naravno, po remontu ventila i PVP moraš odraditi štelovanje paljenja i ventila, bez obzira što si obeležio i slikao kako je bilo...
Radilica i sve ostalo me očekuje neki drugi put, jer mi je hitno trebao traktor, a od silnog posla više nisam imao vremena da se s tim zabavljam....
Sad mi u oranju ugrejan drži pritisak na 1.5 do do malo ispod 2 bara, a ranije (pre remonta) na pola bara, u opasnoj crvenoj zoni...
Šraf za štelovanje pritiska ulja u motoru nisam dirao, i instrument (pokazivač) pritiska ulja je nov i ispravan...,
Ulje u motoru je 15w40 preko cele godine...
Redovno proveravam nivo ulja u motoru i do sada nisam dolivao ni decilitar, jer ne troši gotovo ništa ulja i potrošnja goriva mi se osetno smanjila...
Prošle Zime je palio na minusu bez ikakvih problema sa euro dizelom kao gorivom....
Osposobio sam originalni grejač zraka u usisnoj grani, i on dosta pomogne...
Nije mi samo jasno kako ti je pritisak ulja postao bolji ako nisi dirao radilicu i ležajeve

Nemam pojma, jer znaš da sve radim sám....
Delovi nisu skupi, ali ruke će te izaći prilično, majstori su skupi, ali malo ih ima, a još manje onih koji hoće "Rusa" da šarafaju... 😂

Не би требало да има. Притисак уља обарају зазори у лежајевима и друга места где пумпа тера уље кроз магистрале. Клипови, карике и цилиндри - одатле дува на иберлауф.

Dobrodole remenica radilice ima lufta I tu najvise gubi pritisak.Mogla je radilica da pukne zbog lufta.Sredi lezajeve I bices miran jos 20 godina.A za majstora ne brini imam tebe I jos dosta clanova sa foruma I siguran sam da cu sve lepo da uradim.Nasao sam I na YouTube nekog rusa kako radi tako da imam I video kako se sta radi.

E moj Rus, kod mene remenica radilice "baca" od kad sam ga kupio....
Ne brine to mene...
Bacaju me u rebus ovi sa krizom identiteta, nisu u stanju ni jedan šraf da zategnu, a u sve se razumeju...
Što se ostalog tiče, stojim na raspolaganju....
U skladu s mojim (ne)znanjem...
Ko i do sad...

Dobrodol nemoj da se vređamo, ja ti kažem da pritisak ulja nema veze sa klipovima i karikama,a krizu nemam nikakvu i zategao sam više šrafova nego što si ih ti video

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh