VLADIMIREC T-25

Ma on moze da ide I bez filtera.
Evo da se pohvalim vladimirac poceo da trosi ulje. Dok nisam probao da orem nije ni gram trosio.
Izgleda da je zreo za generalnu, a I pali teze.
Kolko kosta provera I obrada delova?
44 godine nije motor diran.

Poslato sa ALE-L21 pomoću Tapatoka

50-1117030-filtr-toplivny-element-d-21-d-65-6076178_big.jpg

Ovu sortu filtera sam kupio...
Dobrodole, takve sam i ja kupio. Problem sam rešio tako što sam gumicu sa gornje strane skinuo. Pre toga sam je razbušivao ali nije pomoglo.

Eeee, kod mene perfektno sve radi bez ikakve intervencije na filterima....
Nikakvo "budženje" (za divno čudo), ovaj put...
Odradio oranje, tanjianje i drljanje, traktor je radio ko i ranije bez filtera....
Kako, zašto, zbog radi čega, ne znam...
Originalni federi su u kućištima...

Imao sam sličan slučaj ali na urssusu. Neće filter unutra kao da je dugačak.
Problem je bio u gumici koja je otpala sa filtera i zalijepila se na gornju stranu nosača filtera. Nisam primjetio kad sam skinuo filter i eto problema.

Dobrodole bitno je da radi lepo I da si zavrsio posao.
Gledam na YouTube-u lude ruse kako sklapaju sve zivo I slucajno naleteo nekog kako radi generalnu motora.Sve je objasnio kako se sta radi i sklapa.Pocetnicima ce puno znaciti.
Evo Link kanala pa ko hoce neka pogleda:

Trebam da menjam ulje u motor.Koje ulje mi preporucujete.Motor je los I duva na iber pa me zanima koje da uzmem.Razmisljam o Sae 40 I 15w40.Doslo je hladno vreme pa ne znam koje da kupim zato sto necu preko zime da ga koristim.

Poslednja izmena:
Jos nesto.Planiram u buducnosti da radim generalnu pa da te pitam zato sto si vec radio.
Traktor mi trosi ulje I duva na iber.Da li trebam da nosim radilicu na obradu ili samo da postavim nove cilindre I klipove.

Ja sam samo kupio nove cilindre i klipove, uloške dizni i elemente PVP za remont iste...
Punu generalnu nisam radio...
I kod mene je duvao na iberlauf i curilo ulje...
Ventile sam ušlajfovao sam kao i glave na cilindre....
Vođice i ventile nisam menjao...
Naravno, po remontu ventila i PVP moraš odraditi štelovanje paljenja i ventila, bez obzira što si obeležio i slikao kako je bilo...
Radilica i sve ostalo me očekuje neki drugi put, jer mi je hitno trebao traktor, a od silnog posla više nisam imao vremena da se s tim zabavljam....
Sad mi u oranju ugrejan drži pritisak na 1.5 do do malo ispod 2 bara, a ranije (pre remonta) na pola bara, u opasnoj crvenoj zoni...
Šraf za štelovanje pritiska ulja u motoru nisam dirao, i instrument (pokazivač) pritiska ulja je nov i ispravan...,
Ulje u motoru je 15w40 preko cele godine...
Redovno proveravam nivo ulja u motoru i do sada nisam dolivao ni decilitar, jer ne troši gotovo ništa ulja i potrošnja goriva mi se osetno smanjila...
Prošle Zime je palio na minusu bez ikakvih problema sa euro dizelom kao gorivom....
Osposobio sam originalni grejač zraka u usisnoj grani, i on dosta pomogne...

Meni je pritisak u oranju bio 1 bar a nisam uzorao ni 3 ara.Radilicu cu da odnesem na obradu.Stelovanje paljenja ce komsija da mi uradi zato sto to ne znam.
Koliko ce sve to da me kosta?

Ja sam samo kupio nove cilindre i klipove, uloške dizni i elemente PVP za remont iste...
Punu generalnu nisam radio...
I kod mene je duvao na iberlauf i curilo ulje...
Ventile sam ušlajfovao sam kao i glave na cilindre....
Vođice i ventile nisam menjao...
Naravno, po remontu ventila i PVP moraš odraditi štelovanje paljenja i ventila, bez obzira što si obeležio i slikao kako je bilo...
Radilica i sve ostalo me očekuje neki drugi put, jer mi je hitno trebao traktor, a od silnog posla više nisam imao vremena da se s tim zabavljam....
Sad mi u oranju ugrejan drži pritisak na 1.5 do do malo ispod 2 bara, a ranije (pre remonta) na pola bara, u opasnoj crvenoj zoni...
Šraf za štelovanje pritiska ulja u motoru nisam dirao, i instrument (pokazivač) pritiska ulja je nov i ispravan...,
Ulje u motoru je 15w40 preko cele godine...
Redovno proveravam nivo ulja u motoru i do sada nisam dolivao ni decilitar, jer ne troši gotovo ništa ulja i potrošnja goriva mi se osetno smanjila...
Prošle Zime je palio na minusu bez ikakvih problema sa euro dizelom kao gorivom....
Osposobio sam originalni grejač zraka u usisnoj grani, i on dosta pomogne...
Nije mi samo jasno kako ti je pritisak ulja postao bolji ako nisi dirao radilicu i ležajeve

Nemam pojma, jer znaš da sve radim sám....
Delovi nisu skupi, ali ruke će te izaći prilično, majstori su skupi, ali malo ih ima, a još manje onih koji hoće "Rusa" da šarafaju... 😂

Не би требало да има. Притисак уља обарају зазори у лежајевима и друга места где пумпа тера уље кроз магистрале. Клипови, карике и цилиндри - одатле дува на иберлауф.

Dobrodole remenica radilice ima lufta I tu najvise gubi pritisak.Mogla je radilica da pukne zbog lufta.Sredi lezajeve I bices miran jos 20 godina.A za majstora ne brini imam tebe I jos dosta clanova sa foruma I siguran sam da cu sve lepo da uradim.Nasao sam I na YouTube nekog rusa kako radi tako da imam I video kako se sta radi.

E moj Rus, kod mene remenica radilice "baca" od kad sam ga kupio....
Ne brine to mene...
Bacaju me u rebus ovi sa krizom identiteta, nisu u stanju ni jedan šraf da zategnu, a u sve se razumeju...
Što se ostalog tiče, stojim na raspolaganju....
U skladu s mojim (ne)znanjem...
Ko i do sad...

Dobrodol nemoj da se vređamo, ja ti kažem da pritisak ulja nema veze sa klipovima i karikama,a krizu nemam nikakvu i zategao sam više šrafova nego što si ih ti video

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh