VLADIMIREC T-25

Gde se ti pronađe ? 😂😂😂
Ajd ne kvari nam Temu, idi tamo u Chat il di već oćeš...
Ti beše nemaš Vladimireca niti si ikada (SAMO) seo u njega, zar ne ?
A kladim se da ga ni na televiziji nisi video ? 😂😂😂

Ti da imas malo smisla za mehaniku znao bi da svaki motor radi na istom principu nije vladimirac nebeska tehnologija a uzgred imam velikog vladimirca

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Има ли неки механичар да нам објасни стварање притиска у мотору и зашто је потребан иберлауф и принцип рада. Мени је имао ко да објасни ал нисам пуно слушао моја грешка. Углавном сваки мотор на којем дува негде губи на крају притисак уља.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Има ли неки механичар да нам објасни стварање притиска у мотору и зашто је потребан иберлауф и принцип рада. Мени је имао ко да објасни ал нисам пуно слушао моја грешка. Углавном сваки мотор на којем дува негде губи на крају притисак уља.

Uljna pumpa gura pritisak u uljnu magistralu i podmazuje lezajeve na radilici i malim pesnicama,klavijature i tako to a iber lauf sluzi da kad motor izgubi kompresiju odnosno produva kako mi kazemo da tu kompresiju koja prodje pored karika pusti napolje iz kartera

U svakoj temi se nađe neki novajlija da mudruje od dosade i pokvari temu...
Ajmo dalje, postaje zanimljivo...
Barbula, care, aj ti meni objasni kad već si tako fino upućen, imaš vremena, i pratiš problematiku, zbog čega sam menjao cilindre i klipove na mome traktoru ?
A radilicu nisam ? 😂 😂 😂

Ако су карике исправне, не пропусте компресију како уље процури на семеринге и заслинави мотор? Ако си икада имао заставин мотор видео би разлику између извученог иберлауфа напоље и онога који је на филтеру ваздуха.

Uvek jedan deo kompresije ode u karter pa da je dobar motor neznam koliko a stvara se pritisak i samim zagrevanjem ulja i isparavanjem ulje se razredi I tako

U svakoj temi se nađe neki novajlija da mudruje od dosade i pokvari temu...
Ajmo dalje, postaje zanimljivo...
Barbula, care, aj ti meni objasni kad već si tako fino upućen, imaš vremena, i pratiš problematiku, zbog čega sam menjao cilindre i klipove na mome traktoru ?
A radilicu nisam ?
Ne ulazim u to zasto si ti menjao klipove i ne zanima me samo ti kazem da to sto si ti radio nema veze sa pritiskom ulja ako nisi dirao radilici i menjao lezajeve a ako ti mislis da si strucniji od mene zato sto si duze na forumu onda ti skidam kapu

Ubacujes se u svaku Temu gde pišeš na prvu loptu, a nisi ispratio prethodnu prepisku, i tu nastane problem....
Apropo toga, neki zvrndov preko jednog člana ovog foruma me ubaci u fejsbuk grupu vlasnika i ljubitelja ovog traktora, a tamo je majstor-administrator, tako sebe hvali i predstavlja...
Elem, ispostavi se u neko doba da majstor zvrndiša-administrator meni postavlja pitanja preko poruka u vezi popravke traktora...
Da mu pišem tutorijal kako se šteluje paljenje, fino i grubo, kako pumpa remontuje ili hidraulik... 😂 😂 😂
A on je majstor ? 😂😂😂😂
Pomislih da me zajebava, kad ono, skontam da se radi o nekom nepismenom klempotresu koji tako nalazi lakoverne ljude koji se manje (😂😂😂) razumeju u mehaniku ovog traktora, i tu nalazi mušterije za šišanje !!!
A to ni najmanje nije smešno !!!!😠

Poslednja izmena:
Nema kod mene nocas spavanja ali necu vise da ti diram u ego

I još nešto, @BARBULA, prijatelju, nemoj nazivati T40 "veliki Vladimirac" , naljutiće(du) se ovi iz Липецкий тракторный завод-a....
Ako su još u zivotu, nijesam u toku, priznajem...
Više bi odgovaralo "Lipicaner"....😂😂😂
A za "ego", paaaa, ne znam šta ti je to, živ ti ja ? 🍻
Može pojašnjenje ? 😂😂😂 :ppozdrav:

Kolega @sit-anprc, jeste promenili vodu antifrizom u hladnjaku, stiže hladnije, pućiće blok od mraza, nemojte to dozvoliti !!!!! 😁
Ajd' da se nastavim, imam vremena, neću opet moći spavati noćas...😂
A i naljuti mi se kolega... 🍻
Dugujem mu makar objašnjenje, kad upade k'o padobranac...
Nije imao vremena da raspravlja, kontam, ipak je na poslu, a ja zazjavam u toploj sobi, pobeće mu bager...
Mislim da je povećanju pritiska ulja posle "remonta" delimično kumovala usputna jednostavna zamena ulja u motoru....
Do tada je bilo mešanog SAE30, a onda sam sipao homogeno 15w40, kad već rasklapam...
Naravno da samom zamenom klipova i cilindara nisam sve rešio...
Ponavljam, očekuje me "dubina" motora za remont u neko buduće vrijeme...
Još nešto, zvučaće smešno, ali ovaj traktor (moj primerak) ne trpi kvalitetno pogonsko gorivo, što gore smeće sipaš, on bolje "vuče"...
Neki moj pristrasni zaključak...
Kad sipam euro dizel, imam utisak da se guši i nedostaje snage, a kad sipam kojekakvo, ide ko blesav...
I curi i kaplje na sve strane kad sipam eurodizel, pa na kraju ispadne da ga više potroši...

Nisam se naljutio,taman posla ali mi je drago što si počeo polako da okrećeš priču,u pravu si da je tom povećanju pritiska kumovalo zamena ulja ali si zaboravio i nov manometar.

Kupi bocu pa ga vozi na plin.Ako moze .
Ponovo sam odgledao video od onog rusa I video sam da postavlja komadic lima pa sraf.

Da li mora da se stavi parce lima I ako mora gde ima da se kupi?
Evo slika:
ad238148f7366b51222663259722d550.jpg

Poslato sa ALE-L21 pomoću Tapatoka

To ti je osiguranje od odvrtanja....
Napravi sam...
Neće te valjda sprečiti komad lima...
Izmeri debljinu lima da bude opet "u standardu"...
Na nekim manjim dvotaktnim motorima, tipa Tomos, kada žurim posle rastavljanja da sastavim, procenim da li mogu da vratim stari i iskoristim još jedared...
ALI, ne preporučujem !!!

Nazad
Vrh