VLADIMIREC T-25

e evo i mene nakon nekoliko dana bez neta jer su mi neki krkani prekinuli kabal od telefona :udri: sada je kroz zemlju :ppozdrav:

@nono
nisam siguran da je ključ 17 ili 19 za sipanje :sta: ja mislim da je i tu 14ka sa strane
ma imaju i slike negdje ali potražit ću večeras

poz ljudi.da li moze iko reci zasto nekad menjac nece da mi otkljuca brzine?nekad radi ok a nekad zablokira tj nece da otkljuca pa to ti je.onda traktorom cimaj(naglo pustim kvacilo)pa ona tek otkljuca.pomagajte dok sam ziv.poz :haha: :udri:molim vas

mirkane pogeledaj sa desne strane mjenjača , tamo ispod desne noge otprilike ima jedna polugica kojom se šteluje brava , e nju pogledaj da ti nije ispao štiftić iz nje ili se odlomila uškica pa se razštelovala brava
ako je sve u redu onda samo naštimaj bravu i sve ok

hvala ti druze.pre oko pola godine sam imao problem sa mesanjem brzina,u toku voznje samo ubaci u prvu sporohdnu i nkako da ga izbacim.onda cekic i lupaj po kliznim osovinama menjaca da izbaci.kad izbaci naravno da sam to radio sa stisnutim kvacilom,posle bude sve ok jedno par dana pa opet isto mesanje.jedan majstor mi rastavi to zakljucavanje i ustanovi da se onaj jedan sto zakljucava brzohodne istrosio i on ga malo produzi za onoliko koliko se istrosio.nastelovao je zakljucavanje i sve je bilo ok pa sad evo mi se ovo desava sa zkljucavanjem.reci cu mu da nasteluje pa cu vam javiti.inace juce sam radio predsetveno spremanje i islo ok sem sto nekad nece da mi otkljuca.Hvala Savoris :cao:ZVER SA DVA KLIPA

mirkan je napisao(la):
hvala ti druze.pre oko pola godine sam imao problem sa mesanjem brzina,u toku voznje samo ubaci u prvu sporohdnu i nkako da ga izbacim.onda cekic i lupaj po kliznim osovinama menjaca da izbaci.kad izbaci naravno da sam to radio sa stisnutim kvacilom,posle bude sve ok jedno par dana pa opet isto mesanje.jedan majstor mi rastavi to zakljucavanje i ustanovi da se onaj jedan sto zakljucava brzohodne istrosio i on ga malo produzi za onoliko koliko se istrosio.nastelovao je zakljucavanje i sve je bilo ok pa sad evo mi se ovo desava sa zkljucavanjem.reci cu mu da nasteluje pa cu vam javiti.inace juce sam radio predsetveno spremanje i islo ok sem sto nekad nece da mi otkljuca.Hvala Savoris :cao:ZVER SA DVA KLIPA
takav slucaj sam i ja imao na prethodnom vladimircu bile su u pitanju opruge na klipcicima sto zakljucavaju poluge ,ppromenio klipcice i opruge i vise nije bilo problema

hvala dule.videcu sa milom iz ns sto prodaje delove za vladiku pa da narucim dok nije sezona pocela.hvala ti ko bratu.
::svaka cast::

Pozdrav Rusima! J..be me vlatko ceo dan neće da upali i bog! na šlepanje upali ali neće da primi gas i čim pustim gas i dodam on se ugasi! Očistio sam sve cevi izduvao ali ništa! E kad sam skinuo cevi od dizni imam šta da vidim na jednu baca dobar mlaz a na drugu puno slabiji! Jel ima on neki filter na pumpi ili sito da ga mogu očistiti ! Odvrnuo sam neki šaraf dole na pumpi i iz pumpe je iscurila neka crna nafta. Gde se njemu sipa ulje u pumpu?

@cvija
šta je prouzrokovalo to loše paljenje , da ti nije nestalo nafte možda ?

a to što si ispustio iz pumpe ništa strašno , sa prednje strane , tj lijeve strane pumpe imaš vijak gdje se sipa ulje , ide oko 1-2dl
vijak se nalazi ispod polugice gasa malo prema naprijed , ključ 17 ili 14 zaboravio sam

rekao bih da ti je zaštekao prelivni ventil na pumpi , on ti se nalazi iza pumpe na prelivnoj cijevi , znače one dvije cijevi što napajaju pumpu , e onaj donji , izgleda kao obični holender ali u stvari je prelivni ventil
skini ga i razradi vjerovato je on u pitanju

najnormalnije sam ga ugasio i više nije hteo a palio je na zub! Ima baš ispod poluge neki platični šaraf ključ 10 a i spod onog poklopca sa 4 šarafa ima šaraf ključ 14 iz njega sam ispustio tu naftu ili šta već! Dali na njega sipam ulje i jel on mera ? moguće probaću sutra kad stignem pa se javljam! koja je njegova funkcija?

e nije taj plastični :nono:
e vidiš tu gdje si ispustio naftu to ti je ustvari mjera do koje sipaš ulje , možeš ga nasuti i tu a lakše je sktoz odozgo na čep pored ona dva vijka za štelovanje donjeg i gornjeg gasa

a ispušta se na vijak koji se nalazi ISPOD pumpe , znači odozdo i taj vijak stoji vertikalno

evo nadjoh sliku koja pokazuje na koji prelivni ventil mislim da je zaštekao , znači razradi ga , unutra ima opruga i kuglica ili čep
image0056a.jpg

ako na slici pogledaš skroz desno vidjećeš malim dijelom i čep za ispuštanje o kojem ti pričam

Svaka čast Savo moguće da je zaštekao taj traktor je stojao 20 god nije upaljen pa sam ga ja sastavljao (menjač) ali je odradio kod mene nekih 10 ak sati! Za kakvo štelovanje služe ta dva šarafa meni je jako velik ler ili se to meni čini?
Post je spojen: [time]1301092017[/time]
Inače sam menjač rastavljao 9 puta za 4 meseca mešao mi je brzine ! ja sam ga kupio sa rastavljenim menjačem i ništa nije bilo naštelovano! Menjao sm mu karike jer kad smo ga upalili puno je ulja trošio! A inače nema puno napravljenih radnih sati 2017 kad sam ga uzeo!

znači mjenjač si mu apsolvirao :haha: e imam i ja jedno pitanje za tebe što se tiče mjenjača

pogledaj ovu šemu i reci mi kako se skida zupčanik sa oznakom Z23 , pošto su zupčanici Z21 i Z22 konusni gdje se vadi osovina ? ne sjećam se ima li iza zupčanika Z22 seger ili je on u sastavu osovine majku mu :sta:
prvan.jpg

a što se tiče tvog ler gasa , vjerovatno ga je neko pojačao jer mu se traktor ''zalijetao'' na leru , a za zalijetanje je krivac ovaj ventil o kojem pričam
jeli ti radio traktor mirno na malim obrtajima ?
i koliki ti je ''ler'' ?

od kad sam ga ja upalio on se na malom leru uvek zaleće! znači onda je sigurno taj ventil u pitanju.oko700 obrtaja sat nije baš najmirniji pa je to odokativno na sredini. koji je to zupčanik nevidim na slici?
Post je spojen: [time]1301050693[/time]

Post je spojen: [time]1301072429[/time]
Savo napiši mi fabrički broj tog zupčanika iz kataloga kog verovatno imaš !

broj zupčanika mi mrsko tražiti sada
evo na slici se radi o zupčaniku koji je označen u crvenom kvadratu , pitanja su :
1. ima li kakav seger osigurač tamo na osovina iza zupčanika gdje je crveen strelica?
2. u kom pravcu se vadi osovina tog zupčanika , u pravcu žute ili zelene strelice ?

pict0186u.jpg

jer gledajući ovu sliku iz kataloga bih rekao da je osovina i zupčanik zajedno :udri:
056.gif

Naježim se kada vidim ovaj menjač, namučio je i mene... :udri: Cvijo da li si deseti pun konačno otklonio kvar na menjaču, i ulje je katastrofalno zameni i očisti menjač.... :cao:

@savoris
taj deo nisam rastavljao nikad ali neverujem da je zajedno verovatno je neki osigurač u pitanju ili ima graničnik na osovini kao na onoj gornjoj osovini!
@saleso
To je stara 100-tka gusta je kao med a ima je do merača! Verovatno ga nije niko menjao taj je traktor stojao pod šupom 20 godina!
@dukanac
deveti put jesam I svaki put je bilo neka druga stvar! A što se ulja tiče nediram ništa jer je to sigurno bolje i kvalitetnije od sadašnje 90-ke!
Post je spojen: [time]1301260473[/time]

e sad uzmi taj ventil skini i baci pa stavi drugi :haha:

problem zalijetanja se javlja usled neravnomijernog ''malog pritiska'' , znači pritisak izmedju AC i BOSCH pumpe varira , a taj ventil je zadužen da drži ravnomijeran pritisak
vladimirac je picajzla po tom pitanju i prilično teško je uštelovati taj pritisak , ja sam imao slučaj da nov taj ventil lošije radi od starog
najbolje bi bilo da pokušaš naći taj ventil nov ali koji ima mogućnost štelovanja pritiska , vidio sam ih da ima u prodaji
ili ako imaš od nekog drugog traktora stavi i probaj , nemora on biti striktno od vladimirca bitno je da radi svoj posao :ppozdrav:

Nazad
Vrh