VLADIMIREC T-25

Obično kada se nosi pumpa kod bošiste nose se i dizne da ih upare sa pumpom. Možeš i sada da ih skineš i daš da ti zamene uloške i da našteluju pritisak. To zaletanje je najviše zbog toga što dizna nedrži pritisak koji se stvori u cevi između pumpe i dizne nego deo goriva izbaci u preliv pa pumpa dva tri takta puni cev sa pritiskom koji može da otvori diznu a regulator obrtaja u pumpi pojačava i smanjuje gas. To da li si potrefio ugao paljenja ćeš da vidiš kada ga budeš opteretio.

Imam novi jed - dekompresor odlučio da više ne radi :D Je l' imao neko tu situaciju? Kad povučem ručicu, jednostavno se ništa ne desi. Nije se nigde na polugama otkačilo, i koliko se vidi od spolja - poluga pravilno vrti one osovinice.....

Potpuno iskren da budem - nemam predstavu "gde to dođe" - i šta sve treba da se skida da bi se došlo do dekompresora?

Uzgred, kad je stigla remontovana (druga, tuđa) pumpa, pitao sam da li da naspem ulje - da. Sipao sam 100ml SAE 30, i sad reko' ajde da proverim (posle ukupno ni 20 min. rada traktora), odvrnem šraf za ispuštanje na pumpi - izađe crna i retka tekućina.
Da li je moguće da je loše izrementovana...?

Potpuno iskren da budem - nemam predstavu "gde to dođe" - i šta sve treba da se skida da bi se došlo do dekompresora?
Te osovinice što se vrte svaka ima jedan vijak ušrafljen u blok koji ga drži. To ti je pet minuta posla. Te osovinice se menjaju kada se poderu. E a postoji mogućnosr da ti je majstor štelovao ventile sa podignutim dekompresorom.

Te osovinice što se vrte svaka ima jedan vijak ušrafljen u blok koji ga drži. To ti je pet minuta posla. Te osovinice se menjaju kada se poderu. E a postoji mogućnosr da ti je majstor štelovao ventile sa podignutim dekompresorom.
Ja mislim da jeste bio povučen kad je štelovao....šta onda, samo opet da našteluje?
S tim što kaže da su bili pretegnuti, pa ih je malo otpustio...koji je savet tu? I hvala puno na pomoći!

Uzgred, kad je stigla remontovana (druga, tuđa) pumpa, pitao sam da li da naspem ulje - da. Sipao sam 100ml SAE 30, i sad reko' ajde da proverim (posle ukupno ni 20 min. rada traktora), odvrnem šraf za ispuštanje na pumpi - izađe crna i retka tekućina.
Verovatno AC pumpa propušta naftu. I nove kada kupiš i one propuštaju. Kada se napuni sa naftom propišaće gore na čep. Češće ispuštaj i sipaj novo ulje. To ne utiče na rad pumpe. Trebao si da tražiš da stave nov deo gde ide rotacioni klip. Ovako ko zna šta su ti uvalili.

Auuu, nisam ni bio svestan koliko sam sretan čovek... :D
Ne znam, kolega @Ive29 , u kakvom stanju budeš kada ti dođe taj "majstor" da "popravlja" traktor...🫢
Leteo bi taj iz moga dvorišta, i to ne na kapiju !!!! 🫣

Онда пумпа није одрађена како треба јбг то уље служи за њено подмазивање. Зато ти се и дешава то залетање, испусти нафту и сипај ново уље видећеш да ће лепо радити док опет не пропусти нафту.

Nazad
Vrh