VLADIMIREC T-25

Ne mora da se patis. Sve sam danas porucio. :osmeh:

Semeringe za tocak,nepovratni nov made in Rusija :osmeh:, komplet za reparaciju AC pumpe.

Uvali mi Mila i neke gumice za uloske sta vec da ne curi i da ne sernja naftu. Kud on prica pola ruski kud mi krci slusalica na mobilnom jedva se sporazumesmo hahahahahaha:haha::haha::haha:

Sam sam se sa sobom posle smejao :osmeh:

Videcemo sutra kad stigne sta je poslao :osmeh: :osmeh: :osmeh:

20170327_172752_1.jpg

Ovo su delovi izvađeni iz AC pumpe...
Izgubio ono papirče što stigne u kompletu a gde piše naziv i šta sve sadrži...
Auuu Mila je posebna, ima priču samo takvu, ubediće te da kupiš i ono što ti ne treba, ali u principu dosta je komunikativna i predusretljiva...
A i voli da se pogađa, baš kao i ja...::super::
Doduše, ja ne znam kako ona zvuči preko telefona, samo "uživo"...:haha:
Mudro klimam glavom dok mi objašnjava, a ne kontam uopšte zašto mi to priča i ko je to pitao...:osmeh:

Malo mi je cudno da nepovratni tu stoji.

Na primer kod mene na kamionu ( TAM 130 ) stoji na pumpi na kraju celog sistema a posle njega vraca u rezervoar.

nepovratni_2.jpg
[/URL]images hosting[/IMG]

- - - - - - - - - -

20170327_172752_1.jpg

Ovo su delovi izvađeni iz AC pumpe...
Izgubio ono papirče što stigne u kompletu a gde piše naziv i šta sve sadrži...
Auuu Mila je posebna, ima priču samo takvu, ubediće te da kupiš i ono što ti ne treba, ali u principu dosta je komunikativna i predusretljiva...
A i voli da se pogađa, baš kao i ja...::super::
Doduše, ja ne znam kako ona zvuči preko telefona, samo "uživo"...:haha:
Mudro klimam glavom dok mi objašnjava, a ne kontam uopšte zašto mi to priča i ko je to pitao...:osmeh:

Da da to su ti delovi. Rasturao sam ih i ranije.

Znaci on ON je ONA :haha:

Kazem ti da mi krci slusalica pa zato verovatno nisam primetio. Sreca secam se ruskog jos iz skole pa se sporazumesmo nesto.

Prekinuo sam na vreme inace bi mi poslala po Vladimirca ahahahahahaha:haha::haha::haha:

Eeeeee dobro je,videcemo sutra sta stigne :osmeh:

- - - - - - - - - -

Nepovratni ventil te verovatno zeza i nedrzi pritisak dobar i cim je pritiak mali pumpa takoreci nereaguje.Ili ako ac pumpa pocne trokirati slicni su simptomi.Obe stvari se jako lako zamenu i za to ti netreba bosista samo sto kvalitet ac pumpi je veoma problematican i vecinom su samo kineske u prodaji koje nisu nizasta.
U cizmu ti idu 2 komada semeringa koje se kontra okrecu i dimenzija 75-90 mm.Ja saradjujem vecinom sa Vasom i Milom ruskinjom i najbolju saradnju ostvarujem sa njima

Mada AC pumap brzo ( posle par puta ) nabije pritisak i fest je tvrda. Cuje se i kako preliva visak u rezervoar. Ja mislim da bi to trebao da bude nepovratni. On onako " skripi " kada natera pritisak AC pumpa i pocne da propusta visak.

To sto je dobrodol slikao na crevu ja uopste ni nemam.

Kako onda moze i da radi ako bi to trebalo da bude nepovratni :sta: :sta: :sta:

Poslednja izmena:
Neko ga zove nepovratni ali u stvari to je radni ventil na pumpi koji je bazdaren na odredjen pritisak. a i nemoze da povrati naftu nazad ako je ispravan pa zato i zovu ga nepovratni.
Mila ruskinja u principu opet ima najvise ruskih delova iz starih zaliha i komunikativna je. Kod nje sam uzei hidro glavu za bos pumpu i gumice za reparaciju iste. Te gumice idu na hidrogllavu obe tako da to jedino bosista moze zamenuti.radni ventil ti je iza pumpe takoreci do bloka i ispod dovodne cevi za naftu a prvo moras otkaciti cev preliva sa radnog ventila pa tek onda njega
ako ti se vrlo tesko pomera drukalica pokusaj da posle svega izvadis filtere nafte pa isperi solje i probaj bez njih. felericne gumice na filteru su meni dzigerice jele dok nisam otkrio sta je u pitanju

Prva fotografija (rekao bih da je "umjetnik" bio kolega Savoris, al' more bit' i da griješim) u mom Postu #5563 ti je RADNI ventil, ALI je istovremeno (kako Vica reče) nepovratni...
Lepo ti je napisao i da on (bi trebalo) da drži pritisak na preko 2 bara i da NE propušta naftu nazad...
Normalno ako propušta na manje od 2 bara, istovremeno i vraća natrag ispod 2 bara i traktor nema dovoljan dotok nafte na dizne, naravno, trokira i gasi se...
Ako si joj rekao nepovratni ventil PVP, shvatiće i poslaće, bar se nadaj, ako ništa, biće s(r)lanje još jedared...
Ova mala stvarčica u istom Postu a na drugoj fotografiji (moja malenkost "molovala") je klasičan nepovratni ventil, koji možeš ugraditi praktično na svaki dovod goriva bilo kog vozila, propušta naftu (gorivo) u samo jednom pravcu, i ne dozvoljava da se nafta vraća u rezervoar, ima strelica na njoj da bi se znalo položaj montaže na crevu...
To sam ja ugradio jer mi stalno vraćao gorivo natrag u rezervoar, a radni ventil sam samo očistio jedared i to je sve...
Malo mu je nezgodno prići, tom RADNOM (nepovratnom) ventilu jer je sa zadnje strane PVP i moraš odvrnuti holender, a ima malo prostora za "manevar"...

Nema ti sta poslati sem radnog-nepovratnogventila bos pumpe. Taj nepovratni ventil izmedju rezervara i ac pumpe jedino ima namenu ako ventilic ac pumpe neradi kako treba pa vraca pritisak na kontra stranu i mala je ispomoc taj sistem nepovratnog ventila jer loseg su kvaliteta vecinom a nema tu brzinu da zaustavi vracanje nafte takoreci. kad se srede ventilici na ac pumpi usisni ni pod tackom razno nesme vracati naftu nazad .
Za tu namenu odvrtanja radnog ventila imam okasti ravni kljuc kojim se vrlo lako pridje i odradi

Nema ti sta poslati sem radnog-nepovratnogventila bos pumpe. Taj nepovratni ventil izmedju rezervara i ac pumpe jedino ima namenu ako ventilic ac pumpe neradi kako treba pa vraca pritisak na kontra stranu i mala je ispomoc taj sistem nepovratnog ventila jer loseg su kvaliteta vecinom a nema tu brzinu da zaustavi vracanje nafte takoreci. kad se srede ventilici na ac pumpi usisni ni pod tackom razno nesme vracati naftu nazad .
Za tu namenu odvrtanja radnog ventila imam okasti ravni kljuc kojim se vrlo lako pridje i odradi

Iskopaće njega Bili samo da stigne ☺☺☺

- - - - - - - - - -

Poslala Mila svašta nešto ☺☺☺☺

20170328_123624.jpg
[/url][/IMG]

Ne znam ko koga ovde zajebava :sta:

Dva jutra sam ga jedva palio posle deset verglanja i luftiranja jedva dolazio do nafte ( kao sto sam prethodno pisao ) a juce ujutru i danas bilo mi dosadno i reko da vidim da li ce da pali i malo na AC pumpu druk druk i na kljuc a on ko mina. I juce jos s tim da ga prekljuce nisam ni palio i danas isto upali ko mina. Dobice :udri: zivota mi !!!

Video juce da su stigli delovi pa se sada vadi :haha:

Nema mu spasa,sutra ga napadam,prvo s boka a onda spreda. :osmeh: :osmeh:

Na Rusku mašinu se moraš naviknuti, ako već dosad nisi, jer on na tebe (garantujem) sigurno neće...::namigivanje::
Tako je napravljen da svakakve trpi...::suncanje::
A ima ih, Bože pomozi...::sramota::
Sve kako budeš skidao, pažljivo ređaj, i tako vraćaj natrag, da ne zagubiš koji deo, i obavezno kera veži (ako ga imaš) da ti ne odnese koji, kao meni moja dva avlijanera, pa se ubih tražeći okolo traktora, a na drugom kraju dvorišta, kerište, krcka li krcka, srećom jedan gumeni O-ring, svakako otpisan, ali moglo je biti i nešto potrebno, tako da bolje da on bude na lancu, nego da visi o njemu, a ja da se slikam za krivolovačke novine jer mi nedostaje delić (obavezno neophodan) ruske tehnologije...

Ume to tako cim imas nesto od delova u rezervi da onda to necrkava. I moj je mene namucio po mnogim stvarima ali nemogu zameriti masini nego onome predhodnom koji uopste nije nista odrzavao pa kad sam krenuo redom nema sta da valja. Sad se cudim kako je ta gvozdjusina uopste i radila sa toliko gresaka na svim poljima , ali rus kad nesto sklepa to takoreci nista nemoze raditi po tom principu a on radi

Upravu ste oboje. Sve sto je nemoguce moguce je :osmeh:

Nego za cega je ona gumica tj. gde ona ide ( ona slika gore sto mi Mila poslala ) ?

Sa onakvom gumicom se jos nisam upoznao gde moze ici.Nisam siguran na stanglicu gasa dal nije slucajno jer tu ima neka manja zaptivna gumica ali nisam video kakva ili je negde u ac pumpi mozda

Juce sam popizdeo,celo mesto nije imalo internet i TV od ujutru pa sinoc do 10 ::samo bes::

Moj bivsi problem :osmeh:

image.jpg
[/URL][/IMG]
image.jpg
[/URL][/IMG]
image.jpg
[/URL][/IMG]
image.jpg
[/URL][/IMG]
image.jpg
[/URL][/IMG]
Sklopljeno :osmeh:

Skidao sam i tu levu deklicu jer je i na njoj srao ulje pa sam i nju predihtovao.
Kada sam sve vratio i dotezao onu veliku maticu iza,nisam mogao da anuliram luft do kraja iako sam ga fest zategao.
Gledao sam na jutubu neke ruse da vade ovu kosuljicu iz kucista od spoljnog lezaja i ubacuju prsten pre nje kako bi je malo isterali napolje. I ja pretpostavljam da je kosuljica upala a osovina vise ne dozvoljava da navuce lezaj unutra pa ostaje luft.Iako je luft minimalan mene to jako nervira ali morace sacekati drugi put kada budem imao vremena. :osmeh:

E sada pumpa.......

Prvo,nisam nigde nasao mesto ONOJ gumici tako da je nigde nisam ni stavio.
Drugo,ni onaj sraf sa malom rupicom isto nisam nasao gde ide iako sam sve poskidao i nijedan nije takav :sta:

Nepovratni sam promenio a stari koji je bio na pumpi jednu kuglicu nije ni imao :sta:

Onaj sraf levo nije bitan,slucajno je upao u kadar :osmeh:

image.jpg
[/URL][/IMG]
image.jpg
[/URL][/IMG]

Telefon sam odneo prekljuce na reklamaciju crkla mi slusalica pa sam slikao sa starim ali vidi se.

Izremontovao sam i AC pumpu mada mi ventili nisu izgledali pohabano. Posto sam imao novi set zamenio sam sve da ne mislim.

Posle cu da ga palim da vidim da li je sad izgubio pritisak.

Nepovratni ima i bez kuglice one spolja sto se vidi nego dodje plocica ali uvek mora biti nesto. Taj najverovatnije je neko otvarao i povadio pa je zato gubio pritisak a tek sad ce raditi kako treba.
Ako lezaj nemoze da se dotegne vise poturaju se oni limcici pod deklicu unutrasnjeg lezaja

Lepo rekoh da kako vadiš, ređaš i vraćaš kako je bilo da ne bi bilo manjka (i viška) delova...
Iz mog iskustva sa ležajima na poluosovini baš tim koji te "luftiraju", nemoj podbacivati nikakve limčice,makar ne kao trajno rešenje, i jer je to kratkoga veka i opet ćeš za godinu dana da rasturaš i menjaš...
Mišljenja sam i stekao utisak da se ležaji mnogo brže troše jer su pre toga dugooo vremena se okretali bez masti, nasuvo i došlo je do "zamora materijala" ne znam drugačije objasniti...
Imao sam sreće pa sam te ležajeve dobio od našega Člana Ćira92, a on ih promenio po inerciji, menjao s jedne strane, pa odmah i s druge i ostala mu ta 2 originalna sovjetska, kada sam stradao s poluosovinom, a da je navoj bio sjeban a bivši "vlasnik" prećutao pa mi je otpao ceo točak u oranju i polomila se deklica, samlela ležaje i semeringe...
Nabavi bolje i ti 2 kvalitetna ležaja, jer ti ovi s tim štelovanjima neće biti dugoročno rešenje,ali može da posluži dok se ne snađeš za druge...

Nepovratni ima i bez kuglice one spolja sto se vidi nego dodje plocica ali uvek mora biti nesto. Taj najverovatnije je neko otvarao i povadio pa je zato gubio pritisak a tek sad ce raditi kako treba.
Ako lezaj nemoze da se dotegne vise poturaju se oni limcici pod deklicu unutrasnjeg lezaja

Da,nepovratni treba da ima nesto ali ovaj gore nije imao nista.
Nije mi jasno pod kakvu "deklicu " da se poture limovi da bi moglo da se stegne? Da li si mislio iza kosuljice lezaja ili .........:sta:

- - - - - - - - - -

Lepo rekoh da kako vadiš, ređaš i vraćaš kako je bilo da ne bi bilo manjka (i viška) delova...
Iz mog iskustva sa ležajima na poluosovini baš tim koji te "luftiraju", nemoj podbacivati nikakve limčice,makar ne kao trajno rešenje, i jer je to kratkoga veka i opet ćeš za godinu dana da rasturaš i menjaš...
Mišljenja sam i stekao utisak da se ležaji mnogo brže troše jer su pre toga dugooo vremena se okretali bez masti, nasuvo i došlo je do "zamora materijala" ne znam drugačije objasniti...
Imao sam sreće pa sam te ležajeve dobio od našega Člana Ćira92, a on ih promenio po inerciji, menjao s jedne strane, pa odmah i s druge i ostala mu ta 2 originalna sovjetska, kada sam stradao s poluosovinom, a da je navoj bio sjeban a bivši "vlasnik" prećutao pa mi je otpao ceo točak u oranju i polomila se deklica, samlela ležaje i semeringe...
Nabavi bolje i ti 2 kvalitetna ležaja, jer ti ovi s tim štelovanjima neće biti dugoročno rešenje,ali može da posluži dok se ne snađeš za druge...

Viska delova nije bilo nego ne znam niti sam nasao gde idu ovaj sraf sa rupicom i ta gumica ispod njega

gumice.jpg
[/URL]image hosting no register[/IMG]

A ostatak price oko lezajeva bas i nisam razumeo sta je pisac hteo da kaze.

Prevedi molim te :osmeh:

Kuciste malog lezaja ima dve rupe sa navojem i u njih navij vijak i vrti ih dok se kuciste ne odvoji od odlivka. I tu izmedju kucista i odlivka se ubacuju dva komada limova u obliku polumeseca. Ima u Rumi na vasaru da se kupi.

Nazad
Vrh