Hvala svima na pomoći i savetima, ali hteo bih definitivno, ako je ikako moguće, da utvrdim pravo stanje stvari, i da menjam neki deo koji je defektan, a ne bespotrebno gomilam delove i trošim novce...
Dakle, skinuo sam maločas Remenicu i evo najpre snimka na kome pokušavam da pomeram Remenicu na radilici ali ne mrda ni milimetar, po meni, ležaj nije problem...
[video=youtube_share;ZNYw_hIpcEU]https://youtu.be/ZNYw_hIpcEU[/video]
Sledi niz slika u kakvom je stanju Remenica, fotografije su visoke rezolucije i možete, radi bolje preglednosti, zumirati pojedine detalje radi uočavanja nepravilnosti i oštećenja:
Pogledajte ovu, na njoj se vidi koliko je dugo Remenica ovako tresla da je uspela da se "otanji" na gornjem delu naspram urezanog kanala za štift:
Zatim i jedna sa centralnim šrafom koji je stigao uz traktor, nisam ga ja menjao, a kod komšija u selu koji imaju ovakav traktor je taj šraf potpuno drugačiji, ne znam da li i ovo utiče, kao i mesingani prsten kojim je prethodni vlasnik pokušavao da ovo reši:
I na kraju, dve fotografije same Radilice gde nailazi Remenica, i jedna gde merim unutrašnji promer Remenice:
Još nešto, Semering je gotov, curi ulje, tako da će i ovo biti jedna od stavki, ali otom-potom, ovo mi je važnije...