VLADIMIREC T-25

Ima kod Rusa u N. Sadu da se kupe kontakt šrafovi za automat mislim da su 3€ komplet tri komada dva velika i jedan onaj manji ja sam menjao kod mene i već par godina nemam problema sa automatom

Mozes li nekako da mi nabavis to molim te... :cvetic:

DAnas resio problem sa Alnaserom na Vladimirca!!! Problem je bio sto se u automatu odlemila jedna zica sto ide do onog malog srafa i odatle se odlemila!!!!
Kontakti su odlicni ko da nisu ni radili!!! :sta: Ali za svaki slucaj okrenuo sm ih kontra ali nije bilo potrebe.. Sve sam lepo ocistio,kao sto rekoh zalemio tu zicu i sastavio!!

Posle toga sam ga odmah upalio 15-20 puta i ni jednom nije zafrko!!! Ostavio ga sat vremena pa ponovo probao 10 puta da ga upalim i isto je upalio bez cvakanja automata!!!!

Sad pali cim pogledam kljuc... :haha: Hvala puno svima... :ppozdrav:

Imam podpitanje, na predhodno koje je glasilo "gde se nalazi pinjoj za sajlu od obrtomera"

Ovako, napred "ispred" PVPa, tamo gde se sipa ulje, imam ovaj brojac RH, koji dobija pogon direktno sa prenosa (od radilice/kolenastog vratila). Ja sam zagledao tu okolo, nevidim nigde gde bih mogao povezati sajlu.

Da napomenem, traktor je kod nas u porodici oko 25g +/-, ima obrtomer od "john deera" to je predhodni vlasnik stavio (80ih), naravno to nikada nije radilo, sajla nije postojala. Do sada nije bilo potrebe da radi ista vezano za kardan (rasturivac, prskalica...) ali sada ima potrebe, radim vise zemlje nego pre (od skole u mom slucaju za sada 'leba nema, iako sam je zavrsio prosle godine, ali necu da sedim i cekam) da neduzim, potreba je da imam ispravan obrtomer zbog radova na kardanu, imam u planu da uzmem sve novo sto je potrebno (sat, sajla...) Pa ako moze neka slika ili neko objasnjenje, sve je dobro doslo.

uh pa kod tebe je drugacije reseno. samo broj radnih casova kao na presi. imesto tog dela moras uzeti ceo taj deklic drugi i pinjon.imam sve slike i bas toga ako uspem da postavim zbog konekcije djavo je odneo. od sinoc nemogu postaviti slike.ajde pokusacu nesto bar okvirno ako imam

Skines taj brojac radnih sati i zamenis ga sa pinjonom za sajlu.... Tek onda ces imati gde da prikljucis sajlu a i obrtomer... :ppozdrav:

Evo i slike...

img2941.jpg

evo na mojem samo sto je kontra smer okrece pa ce i on van. isto ovako izgleda.
10032014574.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

kod mene vrti taj pinjon kontra od smera koji bi trebao tako da je najverovatnije od mtz traktora..pogresno sam se izrazio u predhodnom postu znaci trebas deklic u kojem je pinjon

- - - - - - - - - -

evo kolika je mera kad se sabije kotva na automatu 2cm. kad je izduzen 7cm
16032014589.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

nisam mogao drugacije namestiti i slikati jer nemam 3 ruke ,ali vidi se od podeljka 7 do 9 i sredine cetvrtaste rupe

- - - - - - - - - -

evo ga muzejski topling
16032014591.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

Prnjavor 3 imas brojeve telefona prodavnica pa nazovi. skoro svi salju siti ekspresom. najblize ti je u sapcu prodavnica ako prelazis u srbiju ali nazovi i pitaj dal ima .drzi za ruske traktore ,ursusa. preko puta autobuske stanice je vrlo lako za pronaci.ako treba raspitacu se

to se sprema za sejac koliko vidim. ja bi trebao nesto napraviti posto nijednog nemam. za sada mi i netreba ali ko zna, kad ustreba a nemas kasno obicno bude.

Ja kupio 2 tega za bagatelu... :haha: Zafalilo para jednom tu u selu i za 10e mi ih prodao.. Za vise nemam potrebe stvarno jer ni ne primecujem da se sad sa 4 propinje...

Rezervoar je na Vladimirca bas onako domacinski napravljen!!!! MA kad ga napunis dva dana da radis sa njim sta hoces nemoze da ga potrosi... :haha:

kazem to onako otprilike. rezervoar nafte priblizno bi bilo oko 40 i neki kilogram otprilike.zaboravio sam tacno meru .cini mi se da je 1L oko 0,8kg.laksa je od vode. a teg je negde oko 25kg

Ja na mom imam 2 tega, da li da razmišljam o "proširenju kapaciteta", tj. da nabavim i namontiram još 2 ? Šta bih dobio time (prednosti i mane)?

Nazad
Vrh