VLADIMIREC T-25

sta da ti kazem drugo. da ima kontakt vijak bar da se nabavi ja bih ti rekao popravi jer onda bi radio.ovako je tesko jer se pojedu u dubinu ili nepravilno i onda zeza. ali nista te nekosta da otvoris. ako nadjes od drugog automata negde te kontakt vijke moze da uspe rabota. nekad stoji nakoso pa se moze ocistiti i okrenuti druga strana kontakta. zarotirati ih.ali otvori pa vidi. kompletan automat mislim da nije isti.pokusacu sliku da postavim .

Kod mene na anaseru je bio automat ISKRA od fergusona,sa njim je palio sad se pokvario automat ustvari ostetio sam ga mehanicki, neznam dali sad da kupim isti, jedan elektricar u selu tvdi da nemoze da radi sa ferdjinim automatom,original mi malo skup.

Pa nije bas jeftin... Neznam sta da ti kazem ja neznam ni dal moze od IMT-a da se namontira na Vladimirca...

treba ga dobro razmeriti. ako je razlika u kotvi ili duzini hoda kotve mozda zato otkazuje brzo.mnogi su pokusavali svasta ali posle moze jos nesto otkazati. mogu vam premeriti neke mere sutra pa uporedi dal je isto.

Dok nisam polomio automat palio je fenomenalno jeste da ja imam vlatka nesto duze od mesec dana ali njemu nije bio potreban dekompresor, neznam sta bi mogao da napravi vecu stetu?

zavisi od duzine hoda i duzine kotve koliko ce bendiks uklapati u zamajac. nekad samo uhvati ivicom pa brzo zubi otkazu ili nece da iskopca. u tome moze biti problem ako i moze da se namesti.nemora da znaci ali kazem moze da bude. ako moze to je jos jedna dobra informacija od cega pasuje. izmericu sutra bas duzine kotve i hod pa cemo uporediti. imam moj stari alnaser pa sutra javim

Lokalni elektricar tvrdi da isuvise puno izbacuje i da udara u zamajac sto po meni i nije neki problem on i treba da azbaci do kraja i udari u zamajac.

nebi trebalo da toliko izlazi i udara jer ce pocepati kuciste bendiksa strugajuci od zamajac. on uklopi do osiguraca na rotoru.to mora zaustaviti bendiks.

Vica022 ------I kod mene se na toplingu pokvario navoj. Ja sam ga rasklopio i raseko brusilicom sa tankom sajbom od 1 mm. uzduz kroz navoj pa u stegu stisnuo i zahefto pa kad sam ae uverio da navoj prolazi posle zavario skroz. Idan danas topling funkcionise bez problema.

sa prednje strane kucista gde je bos pumpa. topling sam dobio od drugara ali veoma los. levi navoj je los ali je otkinut pa je previse kratak.samo 5cm duzine ima navojne osovine tako da jedino strugar napravi parce a i to ce izaci prilicno tako da cu uzeti nov. nije skup

Nisam nikad video takav topling... :sta:
screenshot1.jpg

screenshot2.jpg

upravo takav topling samo sto kod mene ima malo zakosenja kod kugli verovatno radi boljeg pravca.za prostije svrhe sasvim solidan. u Rumi na pijaci ima kracih toplinga u cenama od 1800 din pa na vise. u mitrovici ima nemacki ceo pocinkovan. kraci je oko 2900 a duzi oko 3300din.tako da nisu skupi a koliko vidim niko jos ih nije unistio.kod ukrajinaca je negde oko 2500 kratki za vlatka. sad cu ici da razbucam alnaser da premerim posto sam ceo dan frezovao sa hondom ledinu. i kicma mi se rastresla

sta da ti kazem drugo. da ima kontakt vijak bar da se nabavi ja bih ti rekao popravi jer onda bi radio.ovako je tesko jer se pojedu u dubinu ili nepravilno i onda zeza. ali nista te nekosta da otvoris. ako nadjes od drugog automata negde te kontakt vijke moze da uspe rabota. nekad stoji nakoso pa se moze ocistiti i okrenuti druga strana kontakta. zarotirati ih.ali otvori pa vidi. kompletan automat mislim da nije isti.pokusacu sliku da postavim .
Ima kod Rusa u N. Sadu da se kupe kontakt šrafovi za automat mislim da su 3€ komplet tri komada dva velika i jedan onaj manji ja sam menjao kod mene i već par godina nemam problema sa automatom

Nazad
Vrh