VLADIMIREC T-25

Ma imace mnogo lufta na nosacu toplinga... Kazem ti ja sa toplingom od Rakovice bez problema sve kacim sa njim... Nema potrebe kratiti ili bilo sta prepravljati...

OK.
Znači da tražim topling od Rakovice 65, kategorija 2, kratak...
Hvala lepo.Pozdrav za Vas...
E, a koliko tako nešto "otprilike" košta (dinara-eura)?
Ne zamerite...

sad najgore sto nemogu vremenski ni da stignem mnogo da uporedjujem. dva dana rusimo neki cardak a spremanja i frezovanja dosta imam.sad me i ovo sokocalo poce zezati ali docu mu ja glave. sad cu ja njega preraditi .racunaj oko 2500 ili vise. svud su razlicite cene

OK.
Znači da tražim topling od Rakovice 65, kategorija 2, kratak...
Hvala lepo.Pozdrav za Vas...
E, a koliko tako nešto "otprilike" košta (dinara-eura)?
Ne zamerite...

MA nema zamerke druze danas sve pocine sa ::novac:: jbg.... Kod mene na pijaci bili pre od 25-30e ja sam kupio polovan (ali nikad koriscen) slucajno naleteo i platio ga 20e ali je orginal uz Rakovicu dobijen...

Jedino da naletis tako na neki slucajno po otpadima (svasta ljudi bacaju) pa da ti iskrsne.... Ja sam redovan gost na otpadima i tamo svasta sta moze da se nadje po nekad i za male pare,po nekad je precenjeno pa nikom nista....

da nebi kise ove nebih nasao jos sta me muci na vlatku. ovrnuo sigurnosni ventil ono sve cisto. kad malo bolje pogledah a klipcic unutra ostao u skroz zadnjem otvorenom polozaju. kako je radio uopste sad mi nije jasno.jedva sam ga kroz rupicu gde se vidi oprugica onako sabijena uspeo da malim odvijacem pokrenem. malo ga lupko i on se vrati. izduvao pod pritiskom i probao radi. sad prima gas ko benzinac. sad cekam da stane kisa posto je frezer doteran pa cu ga usijati za ono juce

E ovako izmerio sam na vlajku su poluge dugacke oko 91 cm a na 542 oko 94 cm ali caka je sledece da na 542 od gume do kraja poluge ima 26 cm a na vlajku ima 36 cm sto je razlika od 10 cm o kojoj ja pricam .
Samo kad pogledate nakom mestu se kace poluge na traktor na vlajku a na kom na 542 sve je vec jasnije na 542 se kace dublje nego na vlajku i to stvara tu razliku , a nisam se setiio na vrame da izmerim podignute poluge koliko ima od zemlje do poluga na jednom i drugom.
Ako treba slike postavicu i slike !!!

meni nije jasno sta tebe muci. kakve veze imaju gume sa polugama. nekace ti prikljucci za gume pa ti smetaju. tebi sto je bitno to je udaljenost osovine za kardan od kraja poluga.drugo svako pomeranje visine zadnjeg kraja cela osovina sezarotira i nisu iste te duzine o kojima pricas. zato se poluge moraju kaciti u mesto predvidjeno za taj polozaj visine. za tih 10 cm ako te brine otkaci polugu od kucista menjaca i u sledece polje prema prednjem delu traktora je namesti.resen problem do oranja ali sve ostalo moze. najbolje slikaj zadnji kraj da vidimo kacenja poluga i na kojoj je visini.sad sam zavrsio frezovanje i nikakvih problema .kazem jos jednom kardan je skracivan i u potpunosti odgovara svim Imt traktorima ,rakovici i vlatku. to je provereno. mogu ti proveriti duzinu kardana na rasipacu i frezi pa javim koja je mera. moj je u srednjem polozaju visine i poluge i ostalo na predvidjenom mestu

- - - - - - - - - -

sad si me zagrejao pa sa,m trenutno izmerio poluge duzine. od sredine rupe jabucice do sredine je 81cm. kod tebe su najverovatnije poluge ili od T40 ili mtz. moje sam siguran da su od vlatka. od kraja osovine za kardan do sredine jabucice je 55-56cm kad su poluge priblizno paralelne osovini.

Ja na mom vlatku koristim poluge od imt 540 i nemam nikakvih problema pošto kad sam kupio vlatka oluge su mu bile užas varene na sve strane , na vašaru naleteo na poluge od 540 i uzeo ih sve radim sa vlatkom oranje spremanje , rasturivač prskalica i nemam nikakvih problema , jer toplink je taj koji služi da dpvede mašinu u ravan položaj sa polugama

uvideo sam sta PKB -a muci. ovi kardani zbog duzih poluga kod njega su prekratki.fakticki neskracivan kardan mu pasuje. bolja solucija je preseci poluge i izbaciti parce od 10cm i zavariti i pojacati malo. nakoso se isece dva reza paralelna izbaci komad i nema muke vise. ili sa nekim da ih zameni za vlatkove. zato sam otisao do radionice da premerim. ako koristi i pozajmljuje prikljucke od nekog i kardan najbolje je tako i svima pasuje.

Kardani odgovaraju ali nemozra da znaci da odgovaraju bas na sve traktore... KAzem vam ja sam morao da zakacim rasturivac otkosa na 539 i da prikljucim kardan a na Vladimirca ne jer je bio predugacak!!!!

u principu svi traktori i prikljucci traze odredjene duzine kardana. i rakovica cini mi se trazi kraci nego imt. ali drugar je skratio da priblizno svi odgovaraju traktorima. on ima 3 i nikad se nezna za koji ce zakaciti.od njega sam kupio rasipac sa kardanom i pasuje. sad sa frezerom radim pasuje bez ikakvih problema. mozda nesto nece moci jer i kod njega su napominjem skracivani skoro svi.a ima bar 7-8 kardana koje zasta

• Like
Reagovanja: PKB
Ma i ja sam skratio priblizno sto ti kazes da odgovaraju sa jednog na drugi ali nemoze uvek... Ja imam gomilu kardana i svaki znam za koju je masinu,nema da pomerem sa jedne na drugu...

Pa to ti je skraćivan i sad je za mene kratak ,prskalica odg kardan zato što ima dužinu .
Pa vidim nešto mi se čine jake i imaju dosta mesa e sad od čega su ne znam.
Neću ih ništa dirati ovde je samo problem što ne može drugi kardan da se atavi zbog specifičnog izlaza na samom ciklonu a većina ciklona ima ili samo vratilo okruglo sa šrafom ili kao ovde pljosnat izlaz sa dva šrafa.

- - - - - - - - - -

Pa nemože sa drugog priključka da se stavi kardan

jedino onda raskaci poluge dole i namesti ih na polozaj blize napred gde je za najvisu podesenost. tako ce poluge izgubiti na duzini sigurno 10 a mozda i 12 -13 cm otprilike.onda bi trebalo da pasuje i taj kardan. to bar nije problem samo ako nije zavareno.iscupas osigurace i bolcne i prebaci

• Like
Reagovanja: PKB
img0439.jpg

Malo pre namontiran automat od IMT,jos sutra da odnesem kod bosise da iskubicira dizne pa sa vlatkom mozemo na mesec

Uspeo sam u drugom pokusaju,ne bi bilo popravnog da nisam zaboravio da stavim one limcice kojim se odmice spojnicka od reverzibilnog snopa sad se cuje pomalo brundanje kad je u pokretu ali neka brundi unutra su sve novi lezajevi zupcanici su dobri nadam se da nikakva stete nemoze da se napravi,jedino sto summnjam da nisam pretego snop zupcanika onaj izmedju reverzibilnog i diferencijala nisam mu ostavio nimalo aksialnog lufta ali to moze i od spolja.Nemam puno vremena da se zafrkavam sa njim ali ovih dana ima da se zauzmem oko njega.

Nazad
Vrh