VLADIMIREC T-25

Mislis na lance sto drze poluge??? Ja sam to resio jednom za svagda!!!! Kod mene vise ne idu u nakrst (neznam kod tebe) ja sam to resio ovako.. Jedan kraj lanaca naravno za polugu a drugi kraj pored kuke na onim srafovima sto drze kuku...

- - - - - - - - - -

Evo ovako..

110612152534.jpg

• Like
Reagovanja: PKB
Lepo reseno , ja nisam imao kad sam kupio sam sam nesto pravio ali nije mi reseno kako treba i meni su tu na ovom kraju i idu u unakrst i posle upadaju u kuku

Kod mene to godinama ovako ide bez problema.. Nesmeta kardanu ne upadaju u kuku ne nista.. Sad mi jedan ublaznuo navoj pa cu da zamenim oba i slikacu detaljno kad to budem radio... :ppozdrav:

A reci mi ciro kolike su mu vibracije kad je na ler gasu i tako malo jacem od ler gasa ???? Mene nervira uzasno to uf neznam kako bi to moglo da se resi ,neki put se zatrese ceo :haha:

PA neznam sta vibrira najvise kod tebe???? Kod mene su blatobrani vibrirali pa su spojeni ovom sipkom popreko... SAd vise nema tih problema... Mozda mu drzis previse mali ler gas???

Nije mali pa ostavim ga kako kad ,pa i meni blatobrani upravo oni se zatresu ne stalno ali tako na nekom manjem gasu i poneki put malo prednja maska .

Spoji blatobrane kao ja ovako na slici... Nece vise da tresu garantujem... A prednja maska treba da moze da se zatvori,ali to uglavnom poispadalo i kod mene.... Ali se ne trese,vrlo retko....

dvoklipac je mora i malo tresti mada kod mene se nije osecalo sto se tice vibracija. a sad je namontiran zadnji kraj limarije. samo drzace zadnje da napravim a i to je pred kraj . jedan gotov jos drugi da isecem i prilagodim pa ceo lim poda moram preradjivati i izgleda i gas.ima zezancije ali posle milina sto se tice blata

Ja planiram na mom da vratim prednje blatobrane... Davno su skinuti i evo ih idalje stoje na tavan... Lepse ce da izgleda sa njima.... :osmeh:

Da mnogo je lepsi sa prednjim blatobranima a cini mi se i kad je sa kabinom nego bez nje :osmeh: Ali traktor nema sta da bude lep nego radan i izdrzljiv ,tj koristan a za lepotu cemo lako ima vremena

ma vise manje kako izgleda nego stiti od blata i vode da prsti. mada mnogi opet skidaju jer smeta u blatu koliko sam cuo.interesuje me koja je sirina izmedju tockova pogonskih .posto se ore sa njim i to i sa jednobrazdnim i dvobraznim hocu da mu ustelujem i to. neuklapa mi se ni sa prednjim gumama.

Moji su blatobrane zbog blata i skinuli.. Ali blata sve manje i manje.. Nevidjam ga nesto.... :osmeh: Ja bi mom sutra stavio kabinu ali nemogu... :udri: Potreban mi jedan traktor ovako bez kabine...

Ma ostavite to blato tamo gde ga ima, eno snega pa se grudvajte!!!
Nego ajd' malo budite korisni, pa mi odgovarajte na pitanja:
Zašto mi traktor na manjem broju obrtaja dobija-oduzima gas sam od sebe, u taktovima?
Kada se ugreje, nema problema, inače dobro prima gas, dobro pali, u čemu je problem (ako ga ima)?
Ovo je počelo da se dešava kada sam nalio ulje u boš-pumpu...

Sad je podmazao grlo zato.. :haha: Salim se... Jer na jako malom ler gasu tako radi i samo kad je hladan posle ne??? Ako je tako kao sto sam ja naveo nemoj to da te zabrinjava ipak je on 2 klipa kad kaze nas kolega.. Jedino ako nije bas to jako osetno i intenzivno.. Da dosta povecava gas i smanjuje dok se ne ugasi.. Onda bos pumpa nesto zafrkava....

Ne povećava i smanjuje preterano, ali da ponekad hoće da se ugasi - DA. Kad se ugreje nije problem, al me opet nervira što kada ga palim mora da bude na tako visokom broju obrtaja inače će se ugasiti, ostavim da radi 3-5 minuta, pa krenem da zakačim prikolicu, onda već bude malo bolje...Da nije dugogodišnji nedostatak (nepostojanje) ulja ipak napravilo problem i ostavilo posledice na boš pumpi?

I moj varira malo kad je jako hladno ali nikad se ne ugasi to je samo malo sto ti kazes posle nema vise... Ali se ne ugasi nikad.... Mozda neko od kolega imao taj problem...

Kad je moj poceo tako da radi ja sam mu zamenio uloske dizni i to zaletanje je prestalo. Treba ga uvek drzati na malo vecim obrtajima da bi regulator obrtaja mogao pravilno da radi. Pozdrav.

moj radi dosta mirno iako nije bilo ulja u bos pumpi. i sad kad je nasuto radi potpuno isto cak sam i vise nasuo nego je mera . e sad dal je kod tebe bas zbog ulja ili je malo i nafta zgrusala ovih dana to neznam. kod mene je lozak i nema problema. juce sam ga palio posle 3 meseca stajanja i bez grejaca i kresnu i mirno radi .treba ga drzati na malo vecem leru dok je hladan i to je preporuka fabricka. a nikome nije ni pumpa ista niti u istom stanju tako da se razlicito i ponasa. vecinom zaletanje se svodi na povratni ventil na bos pumpi naj iza.on on je taj koji drzi pritisak konstantnim u pumpi i tad bi trebao mirno raditi. ali ako trunka ili nesto potpadne moze da zeza kao i vazduh ako povlaci negde ili zgrusana nafta sto bih najpre rekao.dizne mozes i proveriti a obicno mnogo dimi kad su one u pitanju i slabija vuca

DA, dosta dimi crno pri paljenju, ali i ovo nestaje kada se ugreje, kažeš da proverim dizne...Dobro,proveriću čim vreme dozvoli, inače, skinuo sam akumulator (143 Ah) i uneo ga u radionicu, dopunio ga do kraja na punjaču s ampermetrom, nije mu trebalo puno...U rezervoaru imam 8 litara gasnog ulja (ove "zamene" za D2), da i njega ispraznim i naspem u kantu, pošto ne planiram u skorije vreme da ga palim i koristim, a znam da D2 hoće da se smrzne na temperaturi ispod nule, za ovo GU ne znam?

Ne povećava i smanjuje preterano, ali da ponekad hoće da se ugasi - DA. Kad se ugreje nije problem, al me opet nervira što kada ga palim mora da bude na tako visokom broju obrtaja inače će se ugasiti, ostavim da radi 3-5 minuta, pa krenem da zakačim prikolicu, onda već bude malo bolje...Da nije dugogodišnji nedostatak (nepostojanje) ulja ipak napravilo problem i ostavilo posledice na boš pumpi?
Sredi dizne i nema problema!

Nazad
Vrh