VLADIMIREC T-25

simptomi najvise kazu da sednes i teras dpok nepocne da jede ulje. ako netrosi ulja u nekoj vecoj kolicini samo to teraj dok neizdane a onda razmisljaj. ako bas hoces proveriti skini obadve grane i pogledaj dal je koja vlazna od ulja pa ces znati stanje vodjica. vazdusar je to i tu su tolerancije malo vece i hoce duvkati

• Like
Reagovanja: PKB
Danas mi bivši vlasnik rekao da NIKADA NIJE SIPAO ULJE U BOŠ PUMPU ::lose:: (a imao ga je 7 godina !!!???) .. 'oladio sam se, a baš sam se čudio da NIŠTA NIJE IZAŠLO iz nje, kada sam hteo da PROMENIM ulje u njoj? Kolege ljubitelji i vlasnici Vladimireca - Da li da se zabrinem ???!!!

Jer je bilo nafte prilikom ispustanja???? :sta: Ma rus je to nema brige... Sipaj SAE 30 i teraj.. :osmeh:

- - - - - - - - - -

Proveri ulje i u kucustu hidro pumpe,ako nije menjao u Bos pumpu ulje u tom kucistu nije ni znao da postoji ulje... :haha:

i kod mene nije bilo ulja jer vijak za ispustanje pusta. napi ulja 1dcl mozes i malo vise nek se podmaze bolje. i teraj dok radi. pregledaj samo posle dal necurka gde. odvrnes onu odusku na vrhu pumpe a sa strane imas vijak za meru.menjanje treba posle 30-50 cas tako kazu. hidraulicna pumpa ti je kod alnasera. imas cep na vrhu za sipanje a isto sa strane cep za nivo ulja. obavezno bi trebao ispregledati i zamenuti sva ulja to ti je moja preporuka.

Nemoras otvarati onaj sraf sastrane na pumpi kad znas koliko ide ulja ja to nikad ne otvaram... Ali kako hoces...

I moj ti je savet uzmi i sva ulja zameni ili bar prekontrolisi!!!.. Kucuste hidro pumpem,bocne reduktore,hidrauliku,menjac.. Ulje u Bos pumpi vec menjas...

Ma zamenio sam već sva ulja, očistio filtere, preostaje samo da kupim 3.ga na Vašaru filtere goriva i to je to...Ne bi ni obraćao pažnju na nedostatak ulja u Boš pumpi da me ovaj bivši nije presekao odgovorom na moje pitanje: Zašto nema ulja u Boš pumpi i kad si ga zadnji put menjao? Odgovorio mi začuđeno: Pa u Boš pumpu NE IDE ULJE?!

Znači da ne brinem? A moglo je SVAŠTA da se desi?

MA cim je sve uredu i idalje ide posle tvog sipanja ulja nebrini nista... Nezaboravi promeni ulje u kucustu hidro pumpe ide SAE 90.. Ispusta se u trupu ispod na sredini traktora (gde je naj tanji na sredini ispod ima sraf,e tu se ispusta) sipa se na srafu pored one rucice za ukljucivanje i iskljucivanje hidro pumpe a provera nivoa je sa strane u tom kucistu,nemozes da pomesas ta 3 srafa jer ih odvija sve jedno te isti kljuc... :ppozdrav:

Ma ima i kod mene takvih koji nisu nikad menjali ta ulja... KAd kazem jednom jer si menjao ulje on mi odgovori "ma da ga j...." .. I sta da mu pricam dalje...

Hehe nisam ni ja znao za to na kucistu hidr. pumpe heheehehh . Dajte na slici obelezite mada sad vracam film i prisecam se otprilike znam gde bi trebalo da je heeehhe . Koliko tu staje sae 90 ??

U knjizi pise ovako... U kucustu hidro pumpe stane tacno 0.3L.. A jde SAE 140 leti i SAE 90 zimi... E sad kako ko voli... :osmeh: Mislio sam da pise samo SAE 90 ali sad sam procitao i video da sam pogresio u gornjem postu..

PKB- Sacu da pronadjem i sliku... :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Hehe nisam ni ja znao za to na kucistu hidr. pumpe heheehehh . Dajte na slici obelezite mada sad vracam film i prisecam se otprilike znam gde bi trebalo da je heeehhe . Koliko tu staje sae 90 ??

Evo prosetao sad do traktora da resimo dilemu... :osmeh: Slikam nocu oko traktora mislice neko da sam poludeo.. :haha:

Evo slika... Ova dva srafa (jedan odma iza rucice za ukljucivanje i iskljucivanje pumpre) i jedan spreda isti ko onaj... Onaj gore je anravno za sipanje ulja a ovaj bocni za proveru..

p230114215704.jpg

A ovde se ispusta na sredini traktora "gde je natanji".. :osmeh:

p230114215702.jpg

• Like
Hm 0,3 l ,ispusticu danas posle posla pa da vidimo dali ga je uopste bilo i sipam novo.

bolje sipajte tu ulje da nebi bio traktor na pola ko kod mene. otisli svi lezajevi i semerinzi na spojnickim osovinama .a od lezaja samo spoljna kosuljica ostala i isla na semerinzima dok i njih nije poderalo. onda ceo seks sve na pola i raskopati i zamenuti

• Like
mora da je u rusiji cim ima 10-colne pogonske gume.i ja sam danas ofarbao konacno limariju sto sam kupio od clana milos25. par dana ciscenja i osnovna i zavrsna ali nitro boja. da se utrosi kad vec ima a resto cu dokupiti da i haubu bar ofarbam.bice i slike dok sredim kompjuter moj

Au lep je krivo mi tj zavidim heh ,znaci kabina mnogo . A t 25 ima bas simpaticnu i zgodnu kabinu .Neznam ovi prednji blatobrani dali prave problema po blatu ,mozda i stepenice ??

Koliko traze za ovakve kabine slabo sam ih vidjo po oglasima .

Nazad
Vrh