Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
Evo malo slicica sa Sumadijskog sajma:

A ovo sam video na jednom zenskom jagnjetu(dviskici),cega sve nema po sajmovima:

A ovde sam se lepo zasmejao,ljudi sa farme su na njihov plakad stavili Miljkovog ovna,ako je to taj a mislim da jeste. :osmeh:

Poslednja izmena:
poceo je sajam u kragujevcu,sajam je poceo juce i traje do nedelje,za ljubimce vinterberga je vredno otici na sajam jer ima preko 100 grla vinterberga i mlogo lepih grla,ko voli ovu rasu ovaca nece se pokajati ako poset sajam

merena 11.09 18.5kg, sa 39dana, pa procenite sami :ppozdrav:

a5iwdt.jpg

jeste od onog sto sam uzeo proletos, tako nesto, sad je on ovnjuzgara, namerno sam ga ostavio sa manje ovaca da se ne umara jer sudeci po ovom jagnjetu smesi mu se svetla buducnost, odusevio me :osmeh:

bas zato sam te pitao. gledao sam kod jednog odgajivaca jednog ovna koji nije licio ni na sta. nije nesto preterano krupan, ledja kriva ko' gudalo, ali da vidis jagnjad od njega, pa od desetak ovnova koliko ima od njega su medju najboljim, lepa jagnjad, krupna, formasta, dobro napreduju. kako sam ga shvatio ta jagnjad idu na klanje. on je tog ovna kupio kao odrasllog od jednog malog ovcara koji je imao samo njega i tu su se naravno nalazila jagnjad od njega, taj ovcar je hteo da ga proda samo zbog eksterijera, ne gledajuci kakvu jagnjad daje, a ovom dobro doslo, kupio ga i sada samo jagnjad stanca.

ma po meni svi ti eksterijerni nedostatci kod ovnova dolaze zbog lose ishrane u startu, jer ako se ovan ili ovca lose formira u prvih nekolio meseci pa i do godinu dana to vise ni Bog ne popravi pa da mu meda mazes na hleb... ovaj moj je upravo prosao kroz tako nesto nije imao dovoljno hrane da se razvija inace je dugacak ima i buta, ali sta je tu je, nadam se da cu sledeceg naci negde kao jagnje pa da ga ja odgajim i ovaj put necu stedeti pri kupovini, obecavam :haha:

istu stvar imam i ja kupio sam ovna koji je imao nedostatak hrane i odrzavalja forsirana trava kukuruza nije vidio ali kako je kod mene jecam i kukuruz kilazu je popravio ali eksterier nije bas ima jaku granju cvrste noge sirinu ali jagnjed se nadam da ce bi dobra aktivan je ovan sto je najvaznije

Dobro vece kolege ovcari,
i mene zanima kava je bila izlozba u Kg posto brat nije mogao da ide,imali smo posetu jende vece delegacije austrijanaca tako da nismo nista videli. Vidim da je ubaceno par slika ali se ne vidi nista detaljnije. I mene zanima ko je bi od odgajivaca i kakva je generalno bila ponuda?
U Mladenovcu je takodje bila izlozba proslog vikenda, sada uskoro u Bogaticu pa onda i jesenji sajam u Beceju. Ne znam da li ce u Beceju biti zivotinja?
Pozdrav svima i zvala unapred za informacije

evo par slika sa izlozbe u Valjevu juce,po meni najbolje od izlozenog,mladji ovan i ovce od Zivkovica
jaka konkurencija skoro svi su bili tu sem Miljka od najboljih(Bajic,Colic,T. Petrovic),ali ubacit cu slike samo 2 odgajivaca na ostale nisam hteo gubit vreme jer su za 2 klase po mom misljenju bili losiji
2mm5wr9.jpg

e7e9h5.jpg

21d04k1.jpg

ael7ol.jpg

Nazad
Vrh