Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
lepo deki,svaka cast,zao mi je sto napustas gajenje ovaca,ali se nadam da ces ostati sa nama na forumu,od tebe smo svi mnogo naucili.

tako je Deki,puno smo naucili od tebe,a nekolicina nas imamo tu cast da ima kod sebe po koje grlo iz cuvene radionice dejan26,cestitke deki na prinovama i cestitke Miljku,kao i pozz za sve drugare sa foruma

pozdrav drugari.. interesuje me dali su bore na donjem delu njuske dozvoljene kod grla W rase...? konkretno kod ovnova? s tim da je fizicki skroz u tipu w... samo za taj donji naborani deo njuske?? pozdrav!

pozdrav drugari.. interesuje me dali su bore na donjem delu njuske dozvoljene kod grla W rase...? konkretno kod ovnova? s tim da je fizicki skroz u tipu w... samo za taj donji naborani deo njuske?? pozdrav!
mislim da je to pojava koja se pojavljuje kod starijih ovnova,trebalo bi da je dozvoljeno,pogledaj slike w ovnova na forumu i na netu,pa uporedi sa tvojim.

Tema mrtva, tacno mesec dana niko nista ne pise, pa zar je moguce da se nista ne desava?? Miljko sigurno ima obaveza, Deki rasprodao, a ostali?? Vesko daj pokazi prinove ako ih ima, Entuzijasta jesili ziv?? Ostali?? dajte ljudi neka neko baci kakvu sliku, sta se desava, novosti, nemoguce da nema nista novo. Daj da ozivimo malo temu. :ppozdrav:

Ima Zema da nam stavi katanac ako se ne uozbiljimo i ne pocnemo sa konkretnim obogacivanjem ove nase stanice.:)Krenite malo,ja bih al' nemam s'cim...mada imam jedan snimak zimusnji pa kad uspem ubacicu ga.:ppozdrav:

ja sam se trenutno dao u citanje propustenih postova, jer vise od dva meseca nisam imao internet, cim to obavim sledi slikanje i ubacivanje, dok je nas ova stranica neeeece umretii :)))) pozdrav svima

Ja bih rado postavio slike ali vise nemam W ovaca (msm bar onih koje su licile na W ),tako da samo zeljno iscekujem da neko drugi postavi. :osmeh:

odkuca tekst i nesto zeznu i ponovo moram da kucam, kod mene pa moglo bih se reci katastrofa, ove godine, do sada mi manjkalo 2 jagnjadi i prekjuce jedna ovca od ujeda zmije, prosto ne znam sta vise da radim sa tog akrapa jednom sam je video i bas je velika ali nisam uspeo da je ubijem. dolazili su i iz deratizacije, postavljali neke tablete ali ne vredi, stalno se mota oko ovaca. tako da sam totalno razocaran jer mi je ovca bila mlada, dva puta se jagnjila i oba puta davala extra jagnjad. nesto stada sam rasprodao, nesto se nadam da ce otici sada za Ilino i Pantelino, tako da ce mi ostati nesto mladih ovaca nekih 15-20 komada koje su stare oko godinu dana i mladje, previse sam ulozio u njih da bih ih sada formirane prodaoi 3,4 starije mada su i one stare 2,5-3 godine one najbolje, ostale na klanje, meni je zao ali jednostavno na ovu cenu se ne isplati, jos ova susa pa pasnjaci otisli u pm, moram da ih dohranjujem senom, ma katastrofa. tako vam je kod mene. sutra cu slikati kakvu sliku i postaviti da nam tema ne umre. pozdra kolege :ppozdrav:

dfaa8k.jpg

A svaka mi cast,ubacih fotku preko moba!Inace ovan je kolege Alexe,od mene odnesen 5.aprila imao oko 110kg,a ojagnjen je 21.avg.2010 ,ova fotka je sweza slikana pre par dana i tu ima 11 meseci i vec cuda pravi po Babusnici.:)

u jeste mrcina, jbg ti nikada nisi stedio na hrani, hrana+genetika=vrhunski rezultati, steta sto si ugasio svoje stado, a ja ne mogu prezaliti sto tada nisam bio u mogucnosti da uzmem jednu mrcinu.

Entuzijasta dobra su grla, naravno da moze bolje i bice, samo da se malo poboljsa stanje u ovcarstvu. evo i dve slike sa pasnjaka, na brzinu sam ih napravio
2ikaxsh.jpg
2i6l6pc.jpg
toliko za sada ovih dana bice jos slika. pozdrav

jel ovo pastir?
da cujemo specifikaciju i kako si zadovoljan?
kako si ih naucio na to?
sto se tice grla lepo to izgleda i napredujete momci to se vidi dosta brzo

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh