Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
Svaka cast,nadam se da cu u petak stici da odem pa da vidim sve i prenesem svoje utiske.poz

ovaj ovan sto je ove godine sampion je sin od onog iz prvog uvoza,od onog sto je na plakatu miljkovica
33wbpue.jpg

ovo mu je otac,a,ovogodisnji sampion je star 3.5 god,i ponudjen je na prodaju.

Da Deki druze to je taj ovan,sto je sa dve god imao 170,posto mi je Milko rekao da ga sprema za ovaj sajam,tako da nisam ni sumljao,da cu ove godine cestitati opet Miljku,na naj ovnu,svaka cast Miljko i samo napred,mislim Deki da ni ja ove godine necu stici na sajam

pozdrav, evo ja sam danas bio na sajmu nazalost veoma kratko jer je zbog neocekivani situacija vremena za sajam je bilo oko tri sata. Sto se tice kvaliteta izlozenih grla Virtemberg ovaca mogu reci da je ovan Porodice Miljkovic zasluzeno poneo titulu sampiona, takodje cela kolekcija Miljkovih ovaca je bila odlicna, najverovatnije zadnjih nekoliko godina najkvalitetnija. Goran Colic je izveo dosta dobra grla i jos jedan odgajivac cijeg imena se nazalost ne mogu setiti je izveo solidna grla. nazalost fotografije nemam jer mi je fotoaparat u kvaru.

Ja sam danas bio na sajmu,i slobodno mogu reci da Miljkovici nemaju konkurenciju.Ovce-ovnovi-dviske-jagnjad sve perfektno.Napravio sam dosta fotografija ali trenutno se nalazim u bg'u,a ovde je kompjuter dosta los tako da ne mogu da izbacim fotografije. :haha:
Uzgred dok sam obilazio ovce Gorana Colica cuo sam kako prica sa nekim ljudima o tome kako je proglasavanje pobednika namesteno i da njegov ovan zasluzuje prvu nagradu,svasta je ispricao ali da ne nabrajam sve. :sjasi:

To su bre "SRPSKA POSLA"~ako ne mozes da pobedis~kukaj na sva usta da je namesteno. :haha: Zato postoji poslovica:"Ko gubi,ima pravo da se ljuti.":haha: :ppozdrav:

Dobro vece svima, posle duzeg vremena!
Hteo bih pre svega da se svima zahvalim na cestitkama. Drago mi je da sam neke od vas mogao da upoznam i popricam na sajmu. Steta svo se nismo u malo vecem broju okupili. Kao sto su neki i videli ove godine je kod rase Virtemberg konkurencija bila nesto jaca nego prsle godine ali to se za ovu rasu koja je inace bila najbrojnija na sajmu i ocekivalo. Hteo bih odmah da kazem da svako ko ima kvalitetne zivotinje i moze da pripremi kolekcije, moze i treba da preko svojih udruzenja, opsita ili kako vec iste i izlozi na sajmu. Boks na sajmu ne placaju odgajivaci kao ni hranu za vivotinje vec ministarstvo poljoprivrede. Sajam placa takodje i transportne troskeove za zivotinje. Ostale troskove oko boravka na sajmu odgajivaci snose sami. Neko je jos pitao kako se ocenjuju ovnovi pa da i to pojasnim koliko je u mojoj mogucnosti jer mi nije u potpunosti poznato kako sudije to rade. Ono sto je jedan od kriterijuma je da ovan ima vise od 3 godine i da vec ima potomstvo. Podatke o progenom tesu obicno komisija ne moze da dobije ali je dobro ako se neko potomstvo od tog ovna pokaze. Dalje je bitno koliko skokova je ovan imao i koji broj jagnjadi je ojagnjeno u proseku po ovci. Taj podatak je mozda bitniji za plodnost ovaca nego za samog ovna a li se i to vrednuje. Posle toga dolazi eksterijer zivotinje gde se ocenjuje sam format zivotinje, koretna gradja truda i nogu, duzina i sto je jako bitno mesnatost same. Zatim dolazi dubina i sirina grudi i butova. Neke druge stvari kao sto su pigmenti, kvalitet runa, ili jos neki parametri se takodje ocenjuju alio ne bih znao reci koliko se koji parametar vrednuje. Nesto vise slika sa sajma cu postaviti narednih dana a do tava vas sve pozdravljam

Dobro vece svima, posle duzeg vremena!
Hteo bih pre svega da se svima zahvalim na cestitkama. Drago mi je da sam neke od vas mogao da upoznam i popricam na sajmu. Steta svo se nismo u malo vecem broju okupili. Kao sto su neki i videli ove godine je kod rase Virtemberg konkurencija bila nesto jaca nego prsle godine ali to se za ovu rasu koja je inace bila najbrojnija na sajmu i ocekivalo. Hteo bih odmah da kazem da svako ko ima kvalitetne zivotinje i moze da pripremi kolekcije, moze i treba da preko svojih udruzenja, opsita .............................

Miljkovići, iskrene čestitke sa malim zakašnjenjem (problemi tehničke prirode). Ponovo se pokazalo da pravilno ulaganje daje rezultate uvek, nekada sa zadrškom, ali nagrada uvek stigne.

:ppozdrav:

Evo malo i ja da prilozim neku fotku dok imam,danas slikano_Ovo su 2 ovnica,veci je danas otisao 76 dana-45,5kg,a ovaj manji danas 50 dana starosti 36,5kg,ima slika kad je bio 3 nedelje.
2uti3o1.jpg

Mali:
1zn5sms.jpg

Nazad
Vrh