Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
pa barem ti deki mozes proizvodit kvalitetne priplodne ovnove i ovce uz sve to da se meleze sa nasim ovcama

radi sto ti je volja ali ipak moj ti je savet da najbolje ovce ostavis nekome da ti ih pricuva dok se ne sredis:)

ima i nas pocetnika ovde, pa bi mogao, te nazovi greske da podelis sa nama da i mi ne naucimo iz nasih gresaka! :)

Pocetnici,zaljubljenici u ovce,najbolje se nauce kada pocnu sa losijim grlima,i onda malo literatura-net,narocito se obrati paznja na hranu i za par godina se shvati kakvo grlo neces u svom stadu,pratis,gledas sta drugi imaju,sta rade, i polako definises sta hoces,i samo se toga treba drzati i moze se relativno brzo doci do cilja!Vecinu pocetnickih gresaka smo svi zajedno dobro obradili,tako da je sadasnjim pocetnicima mnogo lakse nego nama nekada ako prelistaju ove stranice.

Potreban mi je ovan rase vitenberg za priplod,da li znate gde ima nesto kvalitetno da se uzme.Pednost ima Sumadija,Pomoravlje,Branicevo posto sam iz Svilajnca,zbog transporta.

Dobro nam dosao kolega!Kod mene vise nista nije ostalo,posto je u poslednjih mesec dana bila totalna rasprodaja.Predlazem ti Miljkovice,imaju dosta jagnjadi,pa ces sigurno naci nesto po svom ukusu,pozdrav.

pozdrav svima.e,bio sam danas na sajmu.bilo je dosta odgajivaca virtemberga,miljkovici,Colic Goran,Bajic iz obrenovca,Sekulic iz Sr.Kamenice,farma Vicentijevic...
ponovo je titulu apsolutnog sampiona osvojila farma Miljkovic.sa ovnom sampionom teskim 183 kg.evo par slika,a nadam se da ce po zavrsetku sajma Miljko postaviti malo bolje slike.
2yjrchz.jpg

2na6wid.jpg

a4v24y.jpg

mkiuk7.jpg

vi39rc.jpg

11lr9lj.jpg

Cestitam porodici Miljkovic na uspehu, ponovo se pokazalo da se trud, rad i ulaganje nagrade. Savo kakvi su tvoji utisci ako uporedimo ovu i proslu godinu po pitanju izlozenih grla virtemberga?? ja planiram u cetvrtak na sajam pa ako neko od vas tj. ovcara planira tada na sajam vidimo se. pozdrav

bato 87
e,ovako,ja sam prosle godine bio kad je bio kisni dan,tako da i nisam bas dobro osmotrio par grla,medjutim,zapazio sam da miljkovici ipak najozbiljnije shvataju ovaj sajam.cela kolekcija je tu,uredno pripremljena,i spremna bas za jedan medjunarodni poljoprivredni sajam.slozicete se da je dobar kvalitet,pored ove titule apsolutnog sampiona najbolji marketing,za pola sata koliko sam ja stajao sa miljkom,pa sigurno ga je par ljudi konkretno pitalo za trgovinu i cene.svi bi voleli u svom stadu potomka sampiona sajma,al to je mozda za neku drugu temu.Colic je cini mi se ponovo izveo ovna koji je pre 3 godine bio sampion,i mislim da je cak bio tezi 3 kg od miljkovog,ali doduse nije bio osisan.svidela su mi se grla i ostalih odgajivaca,posebno sa gazdinstva Sekulic,nihove ovce su poreklom sa farme kompas,ali vidi se da su u jako dobroj kondiciji,a imam informaciju da ih covek drzi kao u banji,najbolja hrana i najbolji uslovi.ono sto mi se ne dopada je sama organizacija sajma,visoke cene zakupa,pa i ulaznica,jer znam provereno da ima jos dosta odgajivaca sa grlima koja mogu da pretenduju za titulu sampiona,ali izgleda da visoke cene i papirologija teraju dobre odgajivace od ovog takmicenja.

Od Miljkovica se i ocekovalo da sve bude pod konac jer ljudi ozbiljno rade ovaj posao. slozicu se sa tobom da su visoke cene i papirologija boljka nasih odgajivaca i da mnoga kvalitetna grla ostanu ne izlozena. Colic nije izveo ovna od pre tri godine jer je on odavno mrtav(zaklan), ovan sto je sada izlozen je otac mog ovna. nadam se da u cetvrtak nece padati ova kisa.

nadam se da nece jer je u cetvrtak dan stocara bice nagradjena sampionska grla.hajde bar ti slikaj detaljno sva grla i sampiona na dodeli nagrade pa da jos malo obogatimo ovu nasu temu.

evo i moje misljenje sa sajma,miljkovici su najbolju prezentaciju imali a i kvalitet po mom misljenju,malo mi je krivo sto nisu svi odgajivaci osisali ovce nego pojedini samo,mislim da bi svako grlo trebalo biti osisano,sa vunom deluju veci znaci da orginal slika vara malo,sto se ovaca tice je bilo manje ove godine nego i prosle,ile de france je bio malo prezentovan mada i pogresno po mom ukusu i moje veliko razocarenje,teksela nije bilo samo jednog slabog ovnica po kojima bih rekao da je neozbiljni odagjivac,malo sjenicke,sarole samo 5 ovaca i jednog ovna,sve u svemu pohvale miljkovicima i mogli bih drugi odgajivaci da nauce nesto od njih

bas sam pitao za to sisanje pred sajam,kazu da sva grla na sajmu moraju da imaju najmanje 3 meseca staru vunu,ali se slazem da su osisana grla mnogo uverljivija.

nije tako po mojoj informaciji,sarole je bio osisan i miljkovici su sisali dosta rano dok ostali nisu sisali od prosle godine

Sve cestitke Miljkovicima na vise nego zasluzenim uspesima
I da dodam da su jedni od retkih koji nesebicno dele svoja znanja i iskustva(i ovde na forumu i kad ih sretnete uzivo,...) sto je prava retkost kod nas nazalost

slazem se sa Miladinovicem,Vlada Miljkovic me je na sajmu jako prijatno iznenadio jer je toliko lepo pricao sa mnom i pored guzve kod boksova i skrenuo mi paznju na neke stvari u uzgoju ovaca,odao mi neke ovcarske tajne,potnuno nesebicno i dobronamerno.
a,sto se tice sisanja,eto meni Miljko rece da je pravilo da vuna bude stara najmanje 3 meseca,zato odgajivaci uglavnom i ostavljaju ovce sa vunom od prosle godine.valjda je on upucen u to.

Cestitke Miljku i njegovom burazeru,ovo super izgleda,prosle godine se ovakvo grlo nije moglo videti na sajmu.Ako uspem da stignem u subotucu otici da pogledam,posto su mi iskrsle nepredvidjene stvari.Jel' neko zna da li je ovaj ovan sampion od onih 3 iz uvoza ili je onaj Miljkov sto je sa 2 go imao 169kg?Pozdrav drugari.

Nazad
Vrh