Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
odlican je deki... :D ali izgleda da je mene i tebe strefila ista sudbina sto se tice uzgoja ovaca... ::lose::

Zadnji,zato sto nemam vise para za ovaj hobi,a ono od cega treba da stvaram pare sam zapostavio zbog ovog hobija,pa sad moram da napravim pauzu... ::lose::

Dobar dan forumasi.Razlog zasto sam danas resio da napisem neki red je prosto sto me iritiraju neke fotografije i neka pisanja ovde na forumu,a ticu se konkretno sajma u kragujevcu.Naime Lazar Mijailovic i ja smo tamo izlozili SEST ovnova od kojih je jedan bio prvo jedan trece mesto,a ovan na drugom mestu je takode sin Lazarevog sampiona iz pre prosle godine ali eto nismo dobili nekog velikog prostora u javnim medima.Tako to funkcionise u drzavi Srbiji,ali otom potom za par dana cu postaviti slike sa sajma iz Kragujevca pa neka svako od forumasa da svoj sud.

ivvnrm.jpg

i6ktjl.jpg

a sada malo malisana koji su daleko, daleko od sajmaaa :haha: osam ovaca, deset jagi (nije neki prosek ali sta da se radi, ovce su se jagnjile od polovine decembra pa do 14 januara ove godine, ovo im je recimo drugo jagnjenje ove godine) osim jedne koja se ojagnjila prvi put sad i ove sto je odvojena sama.
ovo su malisani zbijeni u cosak radi slikanja :D

a ovo su neke od ovaca-majke jagnjadi

Sto išara ove lepotane ovako?Izgleda bas volis da bojis?:))))))))Samo napred i bez zvrljana po vuni,ako vec moras da obelezavas,ili sprejom u vidu tacke na butinama ili kredom isto tacka na celu. :ppozdrav:

sta cu kad ih imam puuunooo :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
hocu da znam koje je od koje ovce, samo zbog toga, plavo su muski, crveno zenski, zeleni od blizanaca(koje ima malo crvenog je zensko, malo plavog musko) kad ih pogledam iz daljine da znam sta gledam :ppozdrav:

naravno da se lako to prepozna ko je s njima svaki dan,mada W (i slicne rase jednobojne npr cigaja)je nezgodan kad su mali a jednaki,svi beli nije jednostavno
:ppozdrav:

dejan26 je napisao(la):
Auuuuu,pa kakav si ti ovcar kad ne znas od koje je ovce koje jagnje?:)))
pa rekoh ti, hocu bez razmisljanja da znam koje je od koje ovce, pa majku mu mogu i ja zapamtiti za toliko, a aa a znam hocete da kazete da samo vi sa fakultetima to mozete, ukapirao sam :haha: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

::svaka cast::, :haha:, Zemo, ne samo to, već ako im daš 3 koze i 2 ovce da čuvaju, obavezno poneku izgube !?!?!? Naravno šala, da razvedrimo tmurno jutro !!! :haha: :haha: :haha:

:ppozdrav:

Lepi ovnovi,samo zenske da im nadjes,u protivnom ce postati deo "parade ponosa".:)))Za mlade ovnove je karakteristicno da imaju te homoseksualne nagone,pa to treba sto pre prevesti u hetero da posle ne bude "problema"....necu bas da detaljisem,mozda ovo cita neka dama.Danas sam imao cast da upoznam na blic kolegu Dragana(entuzijastu),malo mi je vizitirao stado,a sta je zakljucio,nemam pojma,sav je tajanstven.:))))Pozdrav kolege.

zakljucio da ce ga skupo kostati poseta tvom stadu eto sta je zakljucio :haha: :haha: :haha: :ppozdrav:
sala na stranu, ovce su ti lepe, malo starije ali u dobroj kondiciji i lepo nahranjene, takodje ovcarnik je po mom ukusu, jedino sto mi se nije svidelo jeste izjava da planiras da prestanes da se bavis ovcarstvom na neko vreme i nekoliko jaganjaca za koje si i sam rekao da su za pod noz ::namigivanje:: eto, pa i ti meni da uzvratis posetu :ppozdrav: i da znas da me napise na svadbi posle :ppozdrav: pozdrav svima
ove Miljkove necu komentarisati nema potrebe :haha: :ppozdrav: samo jedno pitanje, zasto im je vuna iznad butova na ledjima onako? provlace se ili ste vi osisali?

Nazad
Vrh