Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
E ovaj Mica skuplji nego ovi Miljkovi sa indeksom preko 160....mislim,eto i mi imamo Nemacke cene,jos da uskladimo i kvalitet i bice bajka.:))))))))))))))

realno gledano ovan verovatno za vlasnika i vredi toliko jer na osnovu njega dobija nagrade (ako njega izlaze stalno) na sajmovima i izlozbama i kasnije prodaje jaganjce za priplod po evropskim cenama :ppozdrav:
Deki, bitno da je bar nesto Nemacko :D od necega se mora poceti :ppozdrav:

Sve je meni jasno,ali mislim da svako ko hoce da da 4000 eu za ovna,taj ce se uvek odluciti za uvoz....ipak za taj novac u D ne mozes kupiti nesto lose...a "sveza krv" je najbitnija stvar kod uzgoja Virtaca kod nas. :ppozdrav:

Ovako,sto se tice izlozbi,na regionalnim prvo mesto donosi u proseku 250 eura nagradu,on se seta po celoj Srbiji koliko znam,tako da mu je on do sad zaradio lepih novaca ::novac:: ::novac::

ja ne bih da kometarisem ni izjavu odgajivaca a ni strucnost novinara koji je pisao :sta:.
Koliko se meni cini ove godine je bilo jako puno izlozbi. Jeste lepo organizovati tako nesto ali je to i idealna platforma da se bolesti razmene jer se ni na jednoj ne radi bilo kakav pregled zivotinja tako da za nas do daljnjeg jedino novosadski sajam dolazi u obzir. Nagrade na izlozbama trebaju biti neka potvrda kvaliteta stada a ne mesto gde se zaradjuje novac :nono: :cao:

miljko je napisao(la):
ja ne bih da kometarisem ni izjavu odgajivaca a ni strucnost novinara koji je pisao :sta:.
Koliko se meni cini ove godine je bilo jako puno izlozbi. Jeste lepo organizovati tako nesto ali je to i idealna platforma da se bolesti razmene jer se ni na jednoj ne radi bilo kakav pregled zivotinja tako da za nas do daljnjeg jedino novosadski sajam dolazi u obzir. Nagrade na izlozbama trebaju biti neka potvrda kvaliteta stada a ne mesto gde se zaradjuje novac :nono: :cao:
Tacno ali opet svako u poslu nadje svoju racunicu:)
Ma novinar je klasican Indijanac,neprofesionalan do koske+neznalica

Kakva Alo novina, takav novinar, a po naslovu "Mića opsluži.....", vidi se "ozbiljnost" članka. Imajući sve ovo u vidu i data cena od 4.000 Eura je "kretenska", posebno u zemlji Srbiji. Ako je to rekao odgajivač (neznam čoveka) onda i on nije mnogo ozbiljan, pa čak i da je kvalitet superioran, a verovatno nije!

:ppozdrav:

zasto, nisu ni francuzi i nemci na forumu pa se pominju u svakom 5tom postu, znaci ako se neko hvali moze se pominjati ako ne onda.... cutanje :haha: zar nije logicno da komentarisemo nesto sto je covek izlozio i izlaze i dalje, da iznesemo neki svoj utisak povodom toga, a i iskreno nadam se da ce mo ga izazvati ovim putem pa neka nam se covek pridruzi, razuveri neke, podeli svoja znanja i iskustva :ppozdrav:

Ovaj forum i postoji da bi komentarisali,tako da ne vidim razlog,kad smo pominjali Spiljevica, zasto ne bi pomenuli i Colica kad covek izlaze svoje ovce i daje izjave za novine ili bilo koga drugog ko se bavi ovim poslom....Ovo je odlicna stvar,moze svasta da se ovde vidi i nauci,tako da neki pocetnik koji ide negde da kupi neko grlo moze vec imati odredjena (sa)znjanja,a ne da se osloni samo na price prodavca. :ppozdrav:

Cao drugari,vidim,jedini ja nedeljom merim i premeravam jagnjice.:)))Evo da obogatim forum jos jednim rekorderom iz mog odgoja,verovatno i zadnjim....ali za 5-6god ce biti ponovo,nadam se.Upravo izmeren,sutra mu je 60 dana,ima 43kg,za 30dana nabacio 20kg,losiji od zimusnjeg rodjenog brata za 3kg u istom uzrastu,ali i uslovi odgoja su losiji....
2r2ljki.jpg
2zjm4qb.jpg

Nazad
Vrh