Ne znam zasto mislite da ja svoje ovce hranim kao slonove,a jagnjad kao konje?Nisam Rokfeler,a to ne radim na ovakvoj ceni zrnaste hrane.Zar vi mislite da jagnje od 2 meseca moze pojesti tih famoznih granula 5kg,pa da onda nabacuje kao ludo?Da je tako onda bih ja imao sve jagnjice takve!Proletos sam pokazao kako izgleda jagnje koje je odhranjeno sa samo 10 posto granula(Prvih mesec dana),majke samo na pasi,zrna nisu videle ceo dojni period,i opet je bio sasvim pristojan rezultat.Kljuc je pre svega,sto se pojedini jagnjici radjaju sa takvim genom koji im omogucava da sto pojedu,maksimalno iskoriste,nabacuju drasticno vise od proseka,jos ako je i hrana adekvatna onda je to za nepoverovati,i ja sam se u pocetku sam cudio,ali sta cu kad mi se tako zalomilo...isprva sam mislio da je slucajnost,a onda se iz ture u tutu ponavljaju jagnjici ekstemnih prirasta i tezina.Hrana jeste jako bitna,ali se isto tako treda dati prava hrana u pravo vreme,kao i prava kolicina da bi se izvukao maksimum i sve je to ekonomski isplativo i to solidno i na ovakvo jadnoj ceni, kod svih koji proizvode sami hranu,tj,kupuju samo premix i sacmu,svi drugi imaju zanemarljivu zaradu u odnosu na ulozeni trud.Ne treba stalno potencirati to da je malim odgajivacima lakse da odgoje jagnje,isto to jagnje i njih kosta,jer oni srazmerno manje zaradjuju,jer imaju manje ovaca i jagnjadi za prodaju.I opet da ponovim:"ako nema zarade na jednoj ovci u eksploataciji,nece ih biti ni na 1000."Svi veliki odgajivaci su u daleko boljoj poziciji od malih,jer skoro uvek imaju jagnjad u ponudi,vece kolicine,tako da ozbiljni kupci uvek odu kod njih,i upravo zbog toga svakim danom je manje onih koji drze 10-15-20 ovaca,ostaju samo veliki i oni sto drze 1-2ovce,da se ne maltretiraju kada im se jede jagnjetina.Svako dobro drugari.