Hvala Zemljak na obradi fotke i moj internet puž je sad otvori za minut.Ovu fotku je napravio kupac doticnog momka u mom ovcarniku jos u junu,pa mi je poslao,pa rekoh da i ja malo okacim fotke bolje rezolucije.
)Sto se tice prirasta,savremenog virtaca tesko da ce prestici neka rasa,to je moje misljenje.Odgajivaci Virtaca treba da se fokusiraju na jagnjad za slave i veca veselja jer se tada trazi jagnje od 45 i vise kg, a pecenjare treba bataliti jer takvu kilazu oni naguraju za 1,5mesec i ako se tada proda nema nikakve rentabilnosti, jer realno za tih prvih 1,5mesec dana jagnje nabacuje kilažu koja pokriva troskove majke(ko proizvodi sam 90%hrane).
Post je spojen: [time]недеља, 26. септембар 2010. 05:27:13 CDT[/time]
Danas sam merio grupu od 5 komada koji pune 60 dana. S obzirom da su to poluekstenzivni jagnjici(6h na pasi, bez prave lucerke,a u obroku su granule zastupljene 33%,ostale je zob i kukuruz),rezultati su sasvim pristojni.
Zenka jedinac:35kg,
Blizanci: muski 35, zenka 32kg,i
Blizanci koji su othranjeni na cuclu,pili zamenu do 40 dana: Ženka 28 a muškić 26kg.
Evo fotke najboljih.
Ovnić
Ženkica
Edited by Maestro - Samo sam malčice "sredio, doterao i picnuo" (nemo' se ljutiš!!!)