Cijene u unutrašnjosti,znači Slavonija,Podravina,Bilogora itd... se krecu od 18-24 kune,znači u najboljem slučaju oko 3 evra.
Neznam, CAR je sigurno mislio na Dalmaciju kad je reko 34 kune,jer recimo kod mene sada ide jedva po 20 kuna a tako je u većini krajeva,možda je u Lici nešto skuplje. Inače ovi pretržci(šverceri) prodaju Dalmatincima po 40 kuna,a o Vaskrsu i Božiću i nešto više.
Priča mi jedan švercer da ga Dalmatinac(mesar) traži da čak mora imati nešto pramenke među ovim rasnim jagnjićima,jer kad mu tamo dođe mušterija i treba mu jagnjad za svadbu ili neko slavlje, oće samo pramenku,kao ovi rasni su umjetni(vještački) kao nema teka,a Bosanska pramenka kao ima mesa,a one su najzastupljenije ođe, ima nešto Travničke pramenke koja je krupnija,recimo kao Sjenička,možda malo sitnija. A najbolja mi je priča o Paškoj jagnjetini,tamo da naraste do 20 kg treba 8 mjeseci,šta će tamo da pase-niđe ništa sam kamen,al tih par stada služi za reklamu,a u Liku i Slavoniju po jagnjad,pa kao to je to,ha ha ha...
Kada prodajem jagnjad ovdje domaćim ljudima oni oće što teže i deblje,al opet maksimalno 35 kg,al tada je cijena isto niža,max 20 kn i u tu cijeno moram da ga zakoljem i očistim,još će da traže i da ga pečem...
Ja kad koljem za sebe gledam da je mlado jagnje i što teže,bar 40 kg,inače muškoj jagnjadi stavljam gumice na testise,pa i ovi veći i stariji nemaju neugodan miris...