Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
Dobroooo mi je poznat taj osecaj......samo sto su se previdjanja moje familije ostvarila u potpunosti u vezi ovaca,samo ih muci jedno,sto imaju sina koji je uzasno tvrdoglav i uporan kao konj. :haha: :haha:

Ne,Urban,ovo ovcarstvo je cist mazohizam,mada i to je jedan od oblika ljubavi. :haha:Maestro predvidjanja su bila maximalno negativna i nazalost su se ostvarila,ali bice bolje,ja se vodim onom :"strpljen-spasen". :ppozdrav:

Sika je napisao(la):
sve zavisi do sorte ovaca...ako su policiklicne mogu se pariti posle 20-30 dana od odlucivanja jagnjadi...msm bar je kod mene takav slucaj...a ako nisu policiklicne tj 1 jagnjenje godisnje onda tek tamo na jesen... :cao:
rec je od witenberg ovcima a zimus su prvi put jagnili pa zato me interesuje kad ce opet da se jagnje

@ milan bac
to što si raskinuo s devojkom nije dobro (bar mislim) a što sediš kod ovaca to je dobro, puno puta kad dodjem sputa sav nikakav nervozan besan oden kod ovaca pustim jaganjce napolje a oni se vrzmaju oko nogu nešto pipkaju skaču opustim se i relaksiram u potpunosti a to jeste ljubav, ona prava ljubav prema životinjama i to je većini ovde osnovni razlog što držimo te čudesne drekavce, ne sekiraj se druže sve će doći na svoje mesto i biće još mnogo sunčanih dana,nek smo mi živi i zdravi

konacno malo dijaloga :bravo: kod mene ostala jos cetiri janjca i po njih ce za koji dan doci kupac. pocele su da mi se jagnje ovce koje se nisu u prvom parenju parile. Prosle nedelje se ojagnjile cetiri, sedam jagnjadi nazalost jedno uginulo, ovih dana ocekujem jos cetiri. Milan bac, pazi druze sta radis, da si utehu nasao u casi pa da te shvatim, ali sa ovcama :sta: svakome padne svasta na pamet :haha: sala druze, pozdrav :cao:

Sika je napisao(la):
nema nista lepse za opustanje od ovaca... :D
:ppozdrav:

apsulutno si u pravu, gledati ih kako pasu, jaganjce kako trckaraju okolo zalete se pa stanu kao uplaseni, brinuti o njima naravno ako se ima dovoljno hrane je pravi raj za dusu i cistiliste za dzep :haha:

Moj odgoj:
ezl9ue.jpg

2q2ljiu.jpg

2d95hs3.jpg

2jcsen7.jpg

118ofh3.jpg

a26q7o.jpg

svqt1j.jpg

Jedino ovaj dasa nije moj odgoj(kupljen kao jagnje):
wvs48y.jpg

Pozdrav svima na temi.Nadam se da nisam preterao sa postavljanjem slika.

@Šošara

vidim da ovaj ovan (predpostavljam) na prvoj slici ima cvoric na donjoj desnoj usni...sto znaci da ima problema sa zubima i javlja se neka vrsta upale-infekcije (nzm strucan naziv)...ako vec nisi trebao bi ovcama da stavis kamenu so da lizu......i ovce nece imati takvih problema...inace ostale ovce izgledaju lepo..pozdrav :cao:

Taj cvoric je jednostavno od uboda trna.Zagnoji se,sazri,provali i stvar u redu.

So imaju uvek po volji da lizu.Ako ne verujes stavicu sliku kako lizu so. ::namigivanje::

Pozdrav :ppozdrav:

heheheh...ma sta ima da ti ne verujem... :D
kada sam ja poceo da radim sa ovcama nisam im davao so tj nisam znao za to...pa se svima sjebali zubi i izlazili cvorovi... pa reko ko zna mozda ni ti ne znas...

pozdrav :ppozdrav:

Ne volim da se hvalim ali znam svasta ponesto,a sto neznam volim da pitam i pored 15 godina staza i strucne spreme za ovaj poziv.
Niko nezna sve,a svi zajedno znamo dosta toga.

Sosara lepe ovce,naravno i ovan,koliki je sad koja mu je tezina otprilike
Post je spojen: [time]1271106800[/time]

Nazad
Vrh