Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
milan bac je napisao(la):ja cu oko petog sestog aprila najverovatnije uzeti josd cetiri jagnjeta zenska W,covek mi trazi 100eura po komadu,naravno bez ikakvog merenja stari ce biti oko 2,5do3 meseca,to su mi poslednje pare iz kuce.....onda cu ziveti od oceve skromne penzije,naravno i juriti kojekakav posao,mislim da je hrabro s moje strane
Post je spojen: [time]1268882828[/time]_________________________________________________
ili sam ja stvarno glup neznam
Ma kakvi 200 dinara juce bili kod nas prekupci placali 180dinara do 28kg preko toga nece ni da pogledajudejan26 je napisao(la):NISTE u pravu kolega Velimire!Zasto?Zbog tog vansezonskog jagnjejna,tj.,3puta u 2 god...jer za to jagnjenje isto treba dati obrok,predjagnjenje,dojenje,i oporavak,dok je kabasti deo pokriven troskovima za celu god...znaci umanjite sve to jos za 20-25 eu...i da mi nadjete SADA kupca koji ce da plati jagnjice za klanje od 60kg po 200din,kada oni od 30-35,jedva idu po toj ceni,ja bih mozda i poverovao u tu vasu racunicu.A,da upravu ste,jedina zarada je ta vuna i to djubre,za koje mi dusa ispadne dok ih izbacim iz ovcarnika,samo sto to nece niko da kupi,ali bitno da imam toga,mozda cu preci na kaliforniske gliste,pa da pravim humus i onda cu biti najaktivniji u temi za cvece.
Трошкови концентрата свега тога за још једно јагњење су око 20е или око 10е на годишњем нивоу.Узео сам просек 2е по килограму а око јануара цена иде преко 2,5е. Нисам ни рачунао јагњад за приплод коју продаш по већим ценама. Што се тиче ђубрета код нас је тражено јер има све мање стоке па и ђубрета а вуну мислим да можеш да продаш по петнаестак динара а то да све то тражи рад, па то је нормално и овце ваљда храниш сваки дан а све то изискује, много, много више времена и посла на годишњем нивоу од шишања и изђубривањаdejan26 je napisao(la):NISTE u pravu kolega Velimire!Zasto?Zbog tog vansezonskog jagnjejna,tj.,3puta u 2 god...jer za to jagnjenje isto treba dati obrok,predjagnjenje,dojenje,i oporavak,dok je kabasti deo pokriven troskovima za celu god...znaci umanjite sve to jos za 20-25 eu...i da mi nadjete SADA kupca koji ce da plati jagnjice za klanje od 60kg po 200din,kada oni od 30-35,jedva idu po toj ceni,ja bih mozda i poverovao u tu vasu racunicu.A,da upravu ste,jedina zarada je ta vuna i to djubre,za koje mi dusa ispadne dok ih izbacim iz ovcarnika,samo sto to nece niko da kupi,ali bitno da imam toga,mozda cu preci na kaliforniske gliste,pa da pravim humus i onda cu biti najaktivniji u temi za cvece.
CAR je napisao(la):Momci svadje je manje vise isto sranje ja doneklen imam srece sa prodajom ali opet nije sjajno.Na moru su najbolje cijene ali to opet iziskuje raznorazne kombinacije i mudrovanja takodjer unistavanje janjaca.Usrani dalmatinac nece janje preko 25kg zive vage.Cim je vece odmah vice glupan da je to ovca i jest ali za njihove "jade"koje jedu goli kamen i ovce imaju do 35kg a janje ima za 8 mijeseci 22kg.Malo smijesno ali je tako tko nije vidio nevijeruje.Tako da nigdje cvijece ne cvijeta.