Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
Ne ide sve tako lako, lanac prodaje je jako dug i teško se u njega ulazi, treba imati kontakte, papire, sertifikate, izvozni broj, klanicu sa DOZVOLAMA, TRANSPORT je najmanji problem ali je skup jer su jagnjad mala - to je osnovna moja zamerka, a ne cena, politika, zavera i sl. Ljudi ne postoji kontinuitet ponude kod nas

miladinovic je napisao(la):
evo npr dogovorimo se i nadjemo kupca i potrosimo neki novac za to ,klanicari ce potkupit nekoga iz vlasti da nam ukoce to,nazalost Miljko druze ovo nije Evropa vec feudalna Azija
naviklo je to na lak novac i nece se odreci njega bez borbe
:ppozdrav:
sta je problem kod transporta male jagnjadi(25 do 30 kg) zasto je to skupo?
kontinuiteta nema zato sto imamo jako mali broj ovaca koej se jagnje vansezonski,a neisplativo je drzati jagnje do bolje cene

Problem je zato što neko kaže da je problem i onda on postaje problem bez ikakovog problema.
Postoje ipak neke činjenice, npr. prevezi 10 -15 jagnjadi do 35 kila 40 km i izgubićeš jedno jagnje,tj svako kalira u prevozu toliko da sigurno gubiš jedno.

danas sam sastavio ovna sa 7ovaca koje sam zalucio 8marta, u poslednjih 15dana sam ih malo bolje hranio, jedna se odmah parila skakao je sat vremena :ppozdrav: nadam se da ce i ostale uskoro pa da bude opet za prodaju oko NG ::novac::

Ovakva neaktivnost, posebno Wirtembergaša, počinje pomalo da zabrinjava, lično moju malenkost - usput i Moderatoru ovog Podforuma, a mislim da zabrinjava i Vas. Ljudi šta se dogadja da niko 10 dana ništa ne napiše ovde, postavi bar neku fotku, ili tome slično!?!?
(dejan26 na primer - možda ispiti na faksu, ali nije neki udarni rok!?). Zemljačino, javi se, bar sa :D!!!

:ppozdrav: svima Vama!

Drugari tu sam ja,ne desava se nista kod mene,nema janjenja,nema jagnjica,otisli svi putem svoje sudbine,pa nemam nista zanimjivo da napisem....tako da sam postao pasivac.Ima i nekih ispita,malo armije....a i pasa krenula pa sam poceo da cobanisem svako poslepodne. :ppozdrav:

bas tako...sad se u ovcarniku nista ne dogadja...samo jedu i goje se (oporavljaju od jagnjadi)...pa za koju nedelju pustam ovna da ih malo podkaci... :haha: :cao:

caoste moze li meni neko reci koliko vremena treba da ovce opet primi ovna po
sto sam odvajao jaganjce 20 marta

sve zavisi do sorte ovaca...ako su policiklicne mogu se pariti posle 20-30 dana od odlucivanja jagnjadi...msm bar je kod mene takav slucaj...a ako nisu policiklicne tj 1 jagnjenje godisnje onda tek tamo na jesen... :cao:

kod mene su stigle zenkice njih 3 lepo jedu i preslatke su mada 2 imaju proliv,pa ako neko ima neki savet rado cu da ga cujem,..sutra preksutra mi stizu jos dve i onda sam gotov sa trgovinom ove godine,znaci sada imam jednu ovcu,dve siljegice i pet zenskih jagnjica i nepricam s nikim od familije ::namigivanje::

Nazad
Vrh