Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
Pozdrav,drustvo staro.....evo odbanovao me rukovodeci organ....citao sam,kao upozorili me,lazu drugovi,nikad mi nisu pretili banovanjem,vec samo jednom brisanjem posta zbog W,al" sta da se radi,rukovodecem organu neka je na cast.Evo nekih fotkica,danas sam trgovao malo.
4ibv69.jpg
Ova 3 su danas otisla na klanje,ovnic i 2 zenke,blizanci 117 dana,ovnic merio 68kg a zenka 56kg i ta zenka u sredini je jedinica 120dana 57kg.Ovo mi je grupa odlucenih stari izmedju 85-95dana,nisu mereni,zenke su preko 45kg i ostao je jedan muski,presao je 50kg,odokativnom metodom.
e97t4l.jpg

zenkice bliznakinje
2iwaz9w.jpg

Post je spojen: [time]1268566687[/time]

I ponosni tata ovih jagnjica.
vglsll.jpg

Svako dobro,drugari i hvala na lepim recima dok sam bio u izolaciji. :ppozdrav:

@dejan26

U ime svih ovčara (nadam se bar da je tako), dobro ti nama došao, po drugi put, prijatelju,
nedostajali su tvoji post-ovi i brza veterinarska reakcija!!! Siguran sam da će i dalje biti kvalitetni kao i do sada!!!

::svaka cast::, :bravo:, :cool:, :ppozdrav:

P.S. Samo još da počneš da stavljaš male fotkice (Thumbnail), jer mnogi ne mogu da vide ovu tvoju lepotu od Wirtembarg-a! Pročitaj na link-u: http://poljoinfo.com/ovcarstvo-i-kozarstvo/b-i-t-n-o-postavljanje-fotografija-na-forum!!!/

dejan26 je napisao(la):
Pozdrav,drustvo staro.....evo odbanovao me rukovodeci organ....citao sam,kao upozorili me,lazu ...............drugari i hvala na lepim recima dok sam bio u izolaciji. :ppozdrav:
u dobra roba!koliko si dobio za kilogram?

cao deki majstore
Post je spojen: [time]1268575225[/time]

Hvala na dobrodoslici.Otisli po 220dinKg,i to zato sto je covek kaparisao pre 25 dana,pravi punoletstvo sinovima blizancima......inace sada cena ide dole.Ma da mogu nekako da napravim da mi se jagnje samo muskarci,nebi bilo problema.ove zenske me ubise,uvek problema sa njima,bilo da su dvonoge,bilo cetvoronoge. :haha:Maestro prostudiracu taj novi nacin ubacivanja. :ppozdrav:

Pozdrav za Dejana,dobro nam dosao ponovo na forum,bio sam ti pre dva-tri dana u kraju u poseti nekoliko ovcara i naravno bila mi je namera da te posetim,ali nisam znao kako da te kontaktiram,ali dace bog zdravlja pa drugi put.
Interesujeme iz cijeg je zapata ovan koga imas na slici u predhodnom postu.A sto se tice tih "dvonogih zenki", ako treba pomoc mozda mi "matori" mozemo da pomognemo nekako.

Pozdrav imenjace.Ovan je iz mog zapata,tj.kod mene se ojagnjio i to od prvojagnjenke,koja je polomila nogu,pa je zaklana,inace je bila od Spilje,a otac mu je isto bio polu Spilja,sve u svemu 3/4 Spilja. :ppozdrav:

ali bojim se da to nije sadašnja cena lepo je čovek rekao da mu je kupac ranije kaparisao znači sadašnja je niža nažalost

druze, nije dobro 220 dinara. npr. kod mene je 2.5 eura do 40, 45 kg, preko do 50,55 je 2.3, 2.4eura pa opet jedva sastavljam kraj sa krajem, mogu samo da zamislim kako je vama tesko sa tom cenom. Ja imam dve ture jedna za Vaskrs,druga za Djurdjevdan, pa u da vidim na cemu sam. inace je je steta sto zenska jagnjad u Dejana nisu otisla u priplod kod mene za neku jagnjad koja nemaju V od Virtemberga traze 3 eura. Svega sam se nagledao i tuzna istina je da u Republici Srpskoj tesko mozete naci cistog Virtemberga, a u Srbiji jagnjad cistog virtemberga na klanje. Tuzna je pomisao da su to mogle biti dobre priplodne ovce a da su otisle na razanj.

Dejo bratski pozdrav i dobo dosao medju ljude.Imas robu svaka cast :D

Deki dobrodosao:)
roba je prva klasa nema tu zbora,o cenama necemo pricati,kod mene ko dobije 210 i to do 30 kg da peva od srece
:ppozdrav:

Nazad
Vrh