Aukcija u Srbiji? Super stvar! Ali za 15-20 god! Zasto? Zato sto to ne moze bez drzave,a u ministarstvu sedi gomila nesposobnih likova,koji ne umeju da primene ni ono sto drugi pisu,a kamo li da nesto osmisle! Drugo,tu ce se pojavi ministar i reci:"hocu svoj deo,necete me prevariti" 30%-ko i odakle?
Po meni,za pocetak je bolje organizovati nesto kao izlozbu,u nekom mestu do kog je lako doci i u kome postoji jako udruzenje odgajivaca! Zbog logistike i infrastrukture... Svi koji budu zainteresovani da izloze,prijave se i onda medju nama formiramo nekoliko komisija,od koje ce svaka obici odredjeni atar,da vidi stanje stvari,da se ne pojave oni koji cuvaju po 15 grla,a prodaju po 150 jagnjadi za priplod!
Za pokrivanje tih troskova,mozemo svi da damo nesto simbolicno,poput neke clanarine,primer po 1000 din.
Mogle bi biti zastupljene sve rase koje nesto znace kod nas i za koje postoji interesovanje,a ima nekog da ih ponudi!
Starost grla od 6 meseci pa do 6 godina,svakom po nesto odgovara... Za pocetak niko ne mora da izvede ono najbolje,dok ne vidimo kako ce ici.
Moze da se organizuje i po nekoliko puta godisnje,u razlicitim regionima,ali je bitno da se to objavi u nekim emisijama o poljoprivredi i nekim dnevnim novinama,jer oni koji bi bili glavni kupci sigurno ne "bleje" na forumu.
Svako ko izlaze tj. nudi bio bi duzan da uzme potvrdu o zdravstvenom stanju svojih zivotinja.
Recite mi sta mislite o ovom nacinu prodaje,jer ovo moze lepo da se razradi,a ne trazi da neko to pokriva velikim sredstvima!
ps. Danas citam da ce na jesen ukinuti ministarstvo poljoprivrede U ZEMLJI SRBIJI?!!! Da smo Luxemburg ili crna gora pa da razumem...
Veliki pozdrav!!!