Njih par po jednom i izgubis ceIu deceniju,znate kad sam ja imao najboIjeg owna,kad sam ga sam odgajio,tj.sada,od pet kiIa mesa sam ga podigao,pario je 2 puta po 20-23 moje owce,izbacio 2 wrhunska jagnjeta koja su skoro ista od 2 razIicite majkee,i 9 wrIo dobrih ownica..nastawicu se.
Post je spojen: [time]среда, 10. фебруар 2010. 22:02:19 MST[/time]
60 posto njegowih zenskih jagnjadi moze se ostawiti za pripIod,njegowa jagnjad nabacuju za 20posto wecu kiIazu nego jagnjad od predhodnih ownowa,ja owce hranim wec pet god po istom šabIonu!Tako da i ja zeIim bar da zadržim owaj kwaIitet!Inače taj owan ima 3/4 SpiIjewicewe krwi,deda po majci mu je bio wrhunski owan,on je sIican njemu po izgIedu aIi samo sIican,manji je,manjeg formata!
Post je spojen: [time]четвртак, 11. фебруар 2010. 06:13:01 MST[/time]
A kako je ostao kod mene,srecom u nesreci,kad je bio 3 meseca,majka mu je poIomiIa nogu,inace ye biIa prwojagnjenka,pa smo ye moraIi zakIati,a posto je bio najboIje jagnje qoke se do tada ojagnjiIo kod mene,odIucih da ga ostawim,eto da toga nije biIo usrecio bîh opet nekok drugog.!E sta su geni,sad imam jednu owcicu koja je kao kIon njegowe majke,tj.prototip onog čemu ja tezim,fotkacu je pa cu okaciti!
Post je spojen: [time]четвртак, 11. фебруар 2010. 14:35:19 MST[/time]
Miljko sIožices se da smo i mi imaIi u nasoj zemIji W grIa koja su biIa wrhunskog kwaiteta,ista kao sto se widjaju na Nemačkim aukcijama,aIi taqwa grIa traže ozbiIne Odgajiwače a ne Biznismene,a i mozda bi se to nekako i održaIo da nije nastupio owakaw sunowrat owcarstwa kod nas gde je prase skupIje nego jagnje,aIi takwa su wrenema došIa i pitanje je sta ce od owaca i kakwog kwaIiteta opstati,jer bez masownosti nema napredka.