Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
za to si u pravu, samo u nasem ovcarstvu je generalni problem ishrana.Mi smo 2008. i pocetko 2009. imali problema sa hranom jer je bilo jake susee dve godine za redom sa velikim gubitcima u prinosu a hrana nam je bila jako skupa da su ovce izgledale lose u to vreme.Pre i posle toga su uvek u dobroj kondiciji bile, kao i sada.Jeste da izgube nesto dok doje ali ako se dobro hrane,brzo se oporave.

Ja sam 2007 kad je bila najweca susa sto ja pamtim izgubio celo jagnjenje,toliko su bile mršawe da su se 7-8meseci od jagnjenja tek parile,ali sta da se radi,bala sena bila 300din,kukuruz 22,a konc 35din/kg,kad tada nisam propao necu nikad nadam se.:)To je najbitnije da ne izmrsawe,te price ostaju sjagnjene sa 40-50-dana od jagnjenja piju wodu samo ako su u extra kondiciji tj.mora owca da ima 1jagnje a da hraniš kao da ima 2kom,kod mene i kad se pare tada,80%powadju,izmedju 70-90dana swe ostaju

Post je spojen: [time]1264673255[/time]
sjagnjene ali nema zezanja sa hranom.One twoje na zadnjem snimku u boksowima za jagnjenje su pripremljene ful,a i one sto doje su dobre kondicije,mada su sad werowatno opale posto je tek bio početak laktacije.Hrana 60%+genetka 35%+5% sreca=dobro grlo.

najvece suse drugari nam tek predstoje,a ove koje pominjete bice nista naspram onih koje ce doci....,ali da neidem sa teme,danas mi je bio veterinar i dao invemektrin,ili tako nesto posto mi se ovan osugao dao je i svim ovcama,sutra vracam ovna gazdi bio je sa mojom ovcom mesec i po dana,valjda je dosad skocio

caoste ja bio letos u grckoj na letovanju oni tamo zalivaju i deteline da bi imali sta da kose kamoli ostalo ja verujem da za 10 god to cemo i mi da radimo(ko ce imati para za sistem)

Totalno smo se uspavali po pitanju fotki. ::namigivanje::Evo jedne od zenkica,da ne budu samo muskarcici na fotkama.Starost 65 dana.
5488s9.jpg

Da prvobitni plan je bio takav,ali doslo je do promene plana,ako ne nadje vlasnika morace ici tamo gde joj nije mesto,kao i jos 2 njene drugarice za sada,a to je razanj. ::lose:: ::lose::

Једна молба за моје другаре. Ево Вам пар фотографија овна којег имам. Код мене је девет месеци, стар је четири године а мењао сам га за мог бившег са комшијом из детињства. Он тврди да је чист Виртемберг и да можемо добити папире за њега од газде где га је он узео. Не знам како иде тај поступак са издавањем папира, ко то издаје, пошто је...да ме не заврну.Ја сам иначе сваки дан на форуму, читам и учим од Вас искуснијих, упишем се баш кад морам и кад имам неки проблем. Е видите, ја би сад волео да Ви, колико можете на основу ових пар фотографија оцените „Јабучила“,да ми помогнете да знам на чему сам, да ли је Витемберг, колико је чист...На њушци има пар смежураних попречних бора, неко ми је рекао да је то један од знакова Виртемберга ?
4kcge9.jpg
35i820p.jpg

2uegrjk.jpg
fxtgyh.jpg

2rrsbjs.jpg

reci de ti nama jel to on ima crne tackice na nosu il je to prljavstina,ako su tackice nece bit da je cist?
inace mi lici po ostalim stavkama na W

Нема црних тачкица по носу, него има једну на доњем капку левог ока. Заборавио сам Вам написати да је јако широк у попрсју, не види се добро, нисам усликао из тог угла. А глава му ко у телета велика, ма сав је баш крупан. А значи да несме имати црних тачкица уопште ?

Pisano je vec o tome u ovoj temi moze imati tackice ali nije preporucljivo,mislim da je to Miljko lepo pojasnio.U svakom slucaju se vidi da je krupan a ako daje dobro potomstvo nikako nisi pogresio u toj razmeni.
:ppozdrav:

Kolege,bio sam jutros kod naseg druga,Dejana26,i mogu reci da ima impresivnu robu! Ja za mojih 150 komada uzimam 3 razbijaca,a ko hoce zenke,ima sta da izabere! :) veliki pozdrav

Nesto sam danas preturao po stvarima,i naleteo na jedan flajer Spiljeviceve farme sa NS sajma i tamo ugledao ovna koji je bio sampion NS sajma 2004,secam se,tada sam bio na sajmu i video tog ovna, za mene je to najlepsi ovan sto sam video u zivotu,kakvo je potomstvo imao, to ne znam.Licno ne volim ovnove koji su predugacki sa visokim nogama,a plitki i uži,volim da ovan ima dubinu i istu sirinu grudi i butova a da su i grudi i butovi dobro izrazeni,upravo je ovaj bio takav,savrsen. :bravo:Slika je losa,jer je slikano sa flajera,mobom,ali je bitna sustina,ovakav ovan je pravo blago,kad takvog budem imao,prestajem ba se bavim ovcarstvom. ::namigivanje::
n39cts.jpg

Nazad
Vrh