Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
svako merenje je stres za zivotinju kao i za coveka o zenama da ne govorim;)
ja se trudim da ih merim samo kad moram i da g anamestim u ravnotezu ako se ne rita ako se rita onda je zajebano mora se cekat da se umiri nekako

ma sve ti je to isto,ako ih ne mazis i ne pazis nece valjat ni jedno ni drugo
jagnjad ne treba maltretirati bez potrebe preke to je poenta

sto li nema miljka da okaci malo slika da gledamo,......
Post je spojen: [time]1264419961[/time]
:D

Što se tiče merenja nešto sam razmišljao da se nešto napravi od nekog krućeg platna tako da obuhvati celo jagnje ozdole a gore kači kao i dosad a za prednje noge samo otvoriti rupe da se one provuku i ujedno se jagnje ne bi klatilo i ne bi ga kanap sekao......

Тако је направио мој пријатељ из суседног села. Мало парче шаторског крила да обухвати јагње између предњих и задњих ногу а горе до кичме, ноге му слободно висе, а четири ћошка од шаторског крила везо канапима и на вагу дигне јагње зачас.

Radio sam ja od wojnickog satorskog krila,i nije dobro!Ja ću sebi konstruisati nesto slicno kao 'grudnjak za pse',kupicu oprtače od kože na wojnom odpadu,i naprawicu to,ali kad budem imao wremena.

Ја меркам своје врло често, неки су се већ и навикли па лепо стоје док им наместим канапе. То радим са два канапа, не претерано дугачка, један код предњих а други скроз уз задње ноге и нема климања...мада виртемберг има подугачак труп па је можда он незгоднији, нисам пробао. Некада сам пробао варијанту са џаком, убацим јагње у џак па мерим али није баш неко решење.

dejan26 je napisao(la):
Radio sam ja od wojnickog satorskog krila,i nije dobro!Ja ću sebi konstruisati nesto slicno kao 'grudnjak za pse',kupicu oprtače od kože na wojnom odpadu,i naprawicu to,ali kad budem imao wremena.
Kralju,odlicna Ti je roba,al imao si Ti i bolje,znam! :)))
Pozdrav svim forumasima,ja sam novi clan,ali ima vremena,upoznacemo se! ;)

Dobro došao Kralju druze!Inače owaj Alexa,je moj prijatelj sa faxa,extra lik,powremeni poslowni partner!:)
Post je spojen: [time]1264514616[/time]

Na tu aukciju sam trebao sa bratom da odem ali nije dobio pasos pa cemo ici na sledecu u februaru, koja je mozda jos i nesto bolja jer dolaze samo odgajivaci iz Bavarske, ovo je zajednicka aukcija Elite iz svih regiona D.
Ako Bog da stici ce na nasu farmu neki ovima slicni do kraja ove godine.

koliko bi kg trebalo da ima siljezica virtemberga sa 9meseci otprilike,da se moze reci da je solidna....OTPRILIKE

Deki,
da si rekao 75 bez ovo minimum onda bi bilo bolje, jer to uglavnom postizu utovljene zivotinje.Onih 11 komada koje mi trenutno imamo su sada oko 11meseci i imaju od 79 do 90 i mislim da su mozda i debele.Za koju nedelju pustamo ovna kod njih ali ono su izabrane najbolje od dobrih.Ako solidna ovca W tezi 90 kg u solidnoj kondiciji i ovca raste do 3 godine onda je sa 1 godinu sasvim u redu ako tezi 75kg.Do duse kod nas vecina ovaca u solidnoj kondiciji je i preko 100kg ali to nije prosek u Srbiji.
Ne treba se ni preterivati sa nekim ekstremnim kilazama, ipak se treba gledadti prosek.
Pozdrav

Pa ja sam računao da je dobro hranjena i da je genetika sólidna...One twoje su odlične,jesu debele,waljuskaju se,ali to nema weze,lako mogu da smrsaju ako je to potrebno...Ja uwek kad ostawljam sebi zenke trudim se da u tih godínu dana dok se ne pare,narastu sto wise,jer kad dodju jaganjci,uwek opadnu dzaba dobra hrana!

Post je spojen: [time]1264629311[/time]

Nazad
Vrh