Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
Jagnjad nisu losa,zasto ste ih odbili sa 2mesecA?Tesko da od takvog jagnjeta moze biti ista,sem ogromnog buraga,koji se razvija kod prerano odbijene jagnjadi. :ppozdrav:

milann
smatras li nas bas za tolike amatere :cao:
oni su pre zalucivanja jeli u proseku 650gr dnevno koncentrovane hrane i oko 500-600gr lucerke, nisu oni imali prosecni dnevni prirast od 400 i nesto grama a neki i preko 500gr zato sto su samo sisali ili gutali vazduh.
Ne znam kako ti hranis svoju jagnjad i cime, samo znam da ovi nisu ni zablejali za majkama posle zalucivanja :cao:
ako nesto ostane da dve -tri nedelje, pokzacu ti ih opet.
dobra genetika dolazi do izrazaja dobrom ishranom,
na ovcama se donekle moze ustedeti na hrani ali jagnje mora dobiti kvalitetnu hranu.

Kad cowek nema ADSL,bolje da nema ni komp,ne mogu da otworim Miljkowe slike!:-(
Post je spojen: [time]1264109769[/time]
Sto se tiče tog odbijanja sa 2mes,ne werujem da bi to Miljko uradio,a da im nesto skodi,jer ipak on prwenstweno proizwodi priplodni materijal,tako da werowatno ima ískustwa sa tim ranijim odluciwanjem.Po tom pitanju sam tótalno neiskusan,jer ja nikada nisam zalucio pre 75dana.

Nece im nista skoditi ako se odbiju sa 60 dana a ishrana je adekvatna(citaj vrhunska,lucerka,koncentrat i sto vise mleka) bila i bice za njih i posle zalucivanja.
Ja licno zalucujem sa 2 meseca samo jagnjad za klanje, za priplod tek sa 2,5 do 3 meseca zao mi ih ranije zaluciti.
Da Miljko nije amater to svi znamo,cak naprotiv,na jagnjadima se i sa slike vidi da su odlicno odgojena,nema mrsavih malih i slicno
:ppozdrav:

Uprawo se zawrsila sezona jagnjenja u mom owcarniku,dobio sam još 2komada,musko i zensko...sad mirno spawam do jula-awgusta!:)
Post je spojen: [time]1264118351[/time]

Pomagajte braćo,kako ja sa mob.tel mogu da se logujem na forum,a sa kompa mi stalno izlazi strana na kojoj piše da se forum prebacuje na nowi serwer i dole prijawa ali samo za administratora?
Post je spojen: [time]1264126240[/time]
Našao sam objašnjenje,krš mi je net,tj.Prowajder.

Obawio sam merenje,fotke su naprawljene,ali mi forum ne radi,pa cu poslati miladinowicu na mail,posto njegow mail,znam pa će on okaciti,inace ownic je ojagnjen 25.now u 16h,uz moju pomoc,a tezinu ću reci dok widite i procenite grlo,da ne bude 'werowali ili NE'mada je newerowatno ali istinito!Pozdraw
Post je spojen: [time]1264278810[/time]
28160if.jpg

Post je spojen: [time]1264307877[/time]
tinypic.com/vo8i88.jpg[/IMG]
Post je spojen: [time]1264336840[/time]
pozdrav.

Sad sam isao kod brata na Adsl i ubacio,pogledajte dobro desni teg wage,verovatno ima was dosta takwe wage,pa recite sta mislite koliko je težak?

Odlicno grlo:),ne vidi se dobro al odokativno ima izmedju 40 i 45 kg po tegu na kantaru,60 dana,toliko kila za svaki respekt je.Napisi ti nama i sa koliko je kg rodjen i koliko tacno ima sad kg i prirast dnevni prosecan sve da bude sto bi rekli politicari transparentno
:D
:D
ps.Na cudan nacin kacis na kantar zasto mu glavu savijas tako ili je takva fotka?jedan kais kod zadnjih nogu,drugi izmedju prednjih i to je to

Pa tako sam i stawio,izmedju prednjih nogu i ispod zadnjih,ali kanap mi je iz jednog dela!Miladinowicu ima tacno 46kg,jeo je lucerku nekih 5min pre merenja,a na rodjenju ga nisam merio,ali cenim izmedju 6,5-7kg,jer je jedinac!Sad samo molim Boga da se ne 'pokriwi' od tolike mase,jer sad 3-mesec je kritican,pa cemo wideti za 2meseca,sta ce biti od njega!

Ako je imao 7 kg na rodjenju i nek je pojeo kilo hrane od jutros izadje (46-7-1)/60 =0,633кг дневног прираста,dobijao je i izgleda kao prase:):)
Smanji mu hranu sad ako ga neko hoce za priplod ne opterecuj ga da se ne iskrivi
:ppozdrav: :ppozdrav:

Ne mogu da mu smanjim dok ga ne zalucim 10feb,sad je u grupi,ma sta mu Bog da,drzaću ga 4mes kod mene,pa ću onda wideti šta cu s'njim.Kao pietren je,ima istu sirinu grudi i butowa,dobro izraženu glawu,ownujsku,nije 'buraw',ali to je 1 od 30komada!Idem da ga prsnem crwenom farbom,prowiw uroka,od 5 dana ka kačim na forum!:):)

:):),ma nece ga niko ureci.stvarno je lep primerak nadam se da ce nekome zavrsiti posao u stadu.
Pa za priplod se i juri 1 od 100 i vise,najbolje , i tako rasa ide napred

Svaka pohvala sve ok , osim jedne stvari na 2 slici kad si ga merio jel nisi mogao nekako drukčije da ga zakačiš ovako deluje kao da ćeš ga obesiti ( znam da je preživeo samo bi trebalo nekako drukčije to raditi jer i sam imam taj problem)

pozdrav

Zawisi koji mu kraj preteze,tj.trebalo bi taj kanap da bude tačno na sredini,pa da ne zabaci owako glawu,ali to je tesko odraditi,jer se on malo i rita u pocetku waganja.Ja ne wolim da ih često merim,tj.nikada do sada nisam toliko gnjawio jagnjad,zao mi ih kad ih onaj kanap stisne,samo stenju,a i necu wise,samo kad se prodaju.

Nazad
Vrh