Nije nama problem da ih namnozimo , nama je problem plasman. Jedva i za ovih 100 komada nalazimo kupce jaganjaca, a kamoli da imamo vise. Jaganjce ne prodajemo ispod 35kg . Kad cuvamo nekom za veselje onda idemo na kilazu vecu od 50kg , po nekada postizu i kilazu od 65kg. Nê radimo sa restoranima i hotelima , iako nas svi znaju. Kupuju kod nas samo onda kad im hitno . A zasto je to tako? Svi oni sto imaju restorane i organizuju veselja , svi oni oce da naplate skupo po osobi oko 25e , a da uzmu jagnje ako je moguce dzabe , jer oni su gazde i imaju ugostiteljske objekte , a mi smo seljaci i neznamo da prodajemo. Jos niko nije prihvatio da sklopi dogovor sa nama pred sezonu i da mi radimo za njega, svi imaju isti odgovor: videcemo neznamo , kako cemo , a koja je cena. Kod nas je cena ko na pijac , ali ne gori nam pod nogama , da bi davali dzabe i spustali cene restoranima. Sa idejom da rade za restorane su poceli nase kolege iz Sedlara i sa obecanom cenom od 5.5e/kg i izvozom za Nemacku ili neznam gde. Sve su te ideje pale u vodui onda kad su poceli da cuvaju ovce. Nisam ih obiso zadnje 6god , ali imam nameru da ih obidjem , cini mi se da su se cak i rastali i da sad radi svako za sebe. Nebi zeleo da oduzavam ovaj tekst, ali mislim da sam bio jasan.
U nasu drzavu gde vazi sistem lako cemo , pa na sud. Nema nista zagarantovano. Svaki pocetnik treba da zna :jedino trziste je pijaca i nema spustanja cene od te koja se trenutno krece. Neka i gospoda iz restorana cuva ovce , pa nek prodaje gostima, a ne da nam se smeju iza ledja kako su uzeli jagnje dzabe.