ZICAPROM
Član
Koliko puta godisnje radis totalom i koju koncentraciju radis. Jesi li freziranje pipalicom izbacio nacisto ili ne. Unapred hvala, izvini sto te gnjavim ali nisi skoro bio sa nama pa da isjoristim...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Total koristim 2 puta godišnje i to samo do kraja 5. ili naj kasnije do početka 6. mjeseca. Nakon toga idem sa Bastom. Koncentracija (i Baste) je 1% uz dodatak okvašivača. Što je manji korov, a i izboji to ćeš ih lakše rješit. Kod nas ratara ima jedna dobra uzrečica: Mali korov, mala briga. Kad korov preraste onda treba ić sa više škoripiva po jedinici površine tj. ili manja brzina kretanja ili veći radni pritisak. Kod radnog pritiska treba biti oprezan jer veći pritisak stvara i sitnije kapljice koje su podložnije zanošenju vjetrom tj. odnošenjem škorpiva na lisnu masu voćke što rezultira oštećenima na voćki. Ja imam Lechler dizne IDK (low drift dizne) 120-03 i radim do 2-2,5 bara maksimalno. Sad planiram ubacit IDKT 120-03 ili čak 120-04 pa sa tom 4-kom ići 1,5 do plafon 2 bara. Kod uporabe običnih dizni, ako je teren podložan vjetru ja bih koristio 4-ke dizne, dal obične 110-04 ili nek od low drift dizni u toj veličini. Frezu sa ticalom nisam imao, već gruber sa podrezujućim nožem (i dva para radnih organa od rotodrljače iznad noža) i ticalom. Nakon treće godine sam takav vid obrade izbacio isključivo zbog erozije tla vodom (nagib me muči). Nema problema, samo pitaj što znam napisat ću.
Jel trebam ili moram skidati cvet,gde ga ima,na mojim visnjama,inace sadjene u jesen 2013 godine?Ako ga ne skidam,onda moram ih prskati protiv monilije?