Višnja

Ne mislim, nego pitam one koji znaju vise od mene... Jel se na oblacinsku ne prima, ili nije dovoljno bujna, ili sta? Odavno planiram da se malo igram sa kalemljenjem (posto ne umem da kalemim, a red je da naucim), mogu li barem to? Da probam da kalemnem sumadinku na oblacinsku, kolko da vidim dal cu da uspem... Ne zamerite mi sto sam dosadan, ali radno vreme i obaveze su mi takvi da imam samo jedan dan u nedelji za radove oko vocnjaka, tako da ako npr odem da trazim negde sadnice magrive, izgubljen mi je dan za npr orezivanje ili kalemljenje ...

Drugari na visnjama one donje grane su ogoljene pa bih hteo da ih prekratim,da bi ih podmladio,pa sta vi mislite gde bih trebao da ih prekratim,u pitanju je oblacinska visnja.Unapred zahvalan

Od viska ne boli glava, visak se lako odsece! Ne valja kad ima manjak grana ili kad ti dodje neki "strucnjak" i posece provodnice(kao sto smo videli kod nekih clanova) to je tek problem i hvatanje za glavu. Ove tvoje su odlicne:ppozdrav:

Tintoreti,lepe visnje,lepo formirane svaka cast.E da mi je ovakvo brdasce,nego se udavih u vodi u ovoj mojoj dolji!::lose::

- - - - - - - - - -

Od viska ne boli glava, visak se lako odsece! Ne valja kad ima manjak grana ili kad ti dodje neki "strucnjak" i posece provodnice(kao sto smo videli kod nekih clanova) to je tek problem i hvatanje za glavu. Ove tvoje su odlicne:ppozdrav:

Ej komso,bar me imenuj kada na mene mislis,da ljudi znaju o kome pricas.Ja sam mislio najbolje kada sam pozvao te strucnjake kako kazes,ali eto ispalo je lose- po vasem misljenju!:sta:

Nego se tesim ,a to mi nista ne znaci,da i kod clana nino5 su orezane kao moje.Ali sta je bilo bilo je,danas ili sutra bacam Kan,pa za dalje bum videli:ppozdrav:

Poslednja izmena:
Kakva je situacija kod vas sa rutavom bubom?Juce sam bio kod coveka u visnjaru od 5 ha,malo obilazili vocnjak i kaze mi da se prosle godine ubio od iznosenja kanti u koje je sipao vodu sa deterdzentom,gde ih je sakupljao!Nista 100% efikasno nema sto se tice hemijske zastite,a i problem je sto se rutava buba javlja u vreme cvetanja po suncanom vremenu i temperaturi visoj od 15 stepeni,bas kada i lete pcele.Kaze se da je najefikasnije plitka obrada povrsinskog sloja i gore p
omenuto mehanicko sakupljanje insekata.
Tek sada videh da postoji tema o rutavoj bubi,zato neka urednici prebace ovaj post gde treba:ppozdrav:

Poslednja izmena:
planiram da bacim prvi put djubre visnjama, prva godina su, nekih 130gr po stablu jer sam toliko u mogucnosti :) koje djubre preporucujete?

Nazad
Vrh