Višnja

U principu gledaj da se dogovoris, prilikom dogovora gledaj i njegovu materijalnu situaciju (po meni ne ide dusu da mu uzmes ako nema). Sto se tice sudskog spora nikako, jer ulazis u dugu i neizvesnu pricu iz koje ce samo advokati imati koristi

meni višnje kasne sa cvetanjem..krenule su ali neujednačeno. Nisam ove godine prihranjivao folijarno sa borom. prskao sam jednom chorusom tj turski carpaz 50 w g:) pa cemo vidjeti, sad čekam još jedno prskanje, možda rizom

Da li neko može po cvetu da prepozna koja je ovo višnja. Imam kod kuće par komada i ova procveta kad ostale već kreću precvetavanje, a kako je jedno stablo onda se nažalost slabo i opraši pa sam možda jednom dva put jeo ploda i bio je neugledan.

Tipujem da nije ta šumadinka? Ima izrazito krupan cvet, kao neke trešnje, ostale višnje mi imaju sitniji cvet. Jedino marela kreće da cveta 2-3 dana za njom. Kliknite na prvu sliku, otvoriće je uspravno, iza desno se vidi isto višnja koja precvetava već i koja mislim da je oblačinska ili nešto tako, baš ono prava višnja, jako slabo bujna i bude puna roda ali kilaže malo, ne budu ni krupne.

Treći tretman protiv Monilije završen. Iza nedilje prvo prskanje protiv kozičavosti, druga prihrana KAN-om i borba sa izbojima-mladicama.

Uh čoveče, jel si morao 3 puta? Ja nemam nešto puno višanja, ali nikada nisam video suvu granu, a prskam jednom nekad dva puta protiv monilije, ali retko...

Bolje i tri puta nego da se uvuče u višnjik. Ove godine je bilo jako lijepo vrijeme u periodu cvatnje tako da se moglo proć i sa dva tretmana.

Nisam znao da su višnje tako podložne moniliji, plus je bilo solidno vreme, zato te pitah...aj ti si pametan, koja je ono višnja iznad što sam pitao? :D

ja sam sinoć prskao, score i kaptan za kozičavost lista. kako da postavim slike a da direktno se otvaraju u forumu?

- - - - - - - - - -

https://www.imageupload.co.uk/image/ZlLB
ZlLB
višnja u 3 godini..jbg ne mogu direktno sliku postaviti

- - - - - - - - - -

visnje009.jpg

- - - - - - - - - -

visnje014.jpg

- - - - - - - - - -

visnje015.jpg

attachment.php
attachment.php

Prsko Sam sa mankogalom i tonusom pre nekih 10 Dana e sad sta mi se desava Sa listovima dali bi treba Jos sa necim da se prska hvala u napred

Ja mankogal ne koristim upravo zbog toga, cista vodica... Dobar je on ali ako ne pada kisa. Koristim impakt i nema problema... A cime sada ne bih znao, mozda impakt ili merpan...

Neka devojka iz polju sluzbe poslo sam je slike ona je rekla da idem sa vermitek+trend ali sad sam u zabludi a te specije nema u ovom mom kraju posto nije vocarski kraj a neka zena iz poljo apoteke kaze da taj vermitek moze da zameni abastate a koliko ja znam I taj abastate I taj vermitek je za jabucasto voce

Poslednja izmena:
Mankogal je ok kad prolistavaju, posle toga je bolji Merpan, Funguran, Agrodin.

Nazad
Vrh