Višnja

Juce sam zavrsio djubrenje bacio sam san posto nisu imali kan e sad sta me intresuje posto nisam ja bacao djubre radnici su bacili ja im lepo objasnjio u krugu korenovog sistema da bacaju ali kad se ja okreno da radim nesto drugo bacili su oni u krugu ali jako blizu sadnici skoro na njoj ima tih granula e sad dali moze nesto da steti sadnici ipak je jednogodisnja I da iso sam po 100g po sadnici

Nece im faliti nista, kisa je to vec rastopila i unela u zemlju, ako nije rastopice uskoro posto najavljuju kisu... U buduce kad bacas raspodeli lepo oko sadnice ne valja strpati djubre na gomilu uz samu sadnicu.

Najbolje je kad bacis djubre lepo ga rasporedis u krug i odmah zafrezujes da azot ne isparava u vetar...

E ovako na mojim jedno godisnjm visnjma vidim da ce biti cvetova sad neznam dali da idem rucno da ih skidam ili da idem zastitu protiv. Monilije jos nesto sta mislite kad bi trebao da se ide zastita za list

Jeftinije ti je da skines cvet sad u belim balonima. Kad se vec setas ti poskidaj. Zastita za list odmah po otvaranju vegetativnih pupoljaka tj skroz se otvori pupoljak i krene sa prirastom, ides insekticid i to neku dobru konbinaciju jer je tada napad insekata najveci bar kod mene. Navale svakakve gusenice na mlado lisce.Sto se tice fungicida ja idem agrodin vise puta kad postoji uslov za stvaranje zaraze a "posle berbe" obavezno ide neki sistemik za kokomices i blumerijelu. Svoj vocnjak treba dobro poznavati, svaki je prica za sebe. Uglavnom je najbolje odrzavati preventivu da ne dodje do zaraze.

Jeftinije ti je da skines cvet sad u belim balonima. Kad se vec setas ti poskidaj. Zastita za list odmah po otvaranju vegetativnih pupoljaka tj skroz se otvori pupoljak i krene sa prirastom, ides insekticid i to neku dobru konbinaciju jer je tada napad insekata najveci bar kod mene. Navale svakakve gusenice na mlado lisce.Sto se tice fungicida ja idem agrodin vise puta kad postoji uslov za stvaranje zaraze a "posle berbe" obavezno ide neki sistemik za kokomices i blumerijelu. Svoj vocnjak treba dobro poznavati, svaki je prica za sebe. Uglavnom je najbolje odrzavati preventivu da ne dodje do zaraze.

Zar agrodin nije za kokomices? I zar kokomices i blumerijela nije isto?
vocarskisavetnik.com/content/zastita-kokomices/

Poslednja izmena:
Blumeriela japi jeste kukumices, a za zaštitu se kod nas najviše koristi Mankogal i ko ima malo više para Delan.

Još malo i cvatnja kreće.

k3u3o3.jpg

Nisam kritikovao nego sam se iznenadio posto vidim da je profi vocnjak. Ja sam jesenas orao sa trobraznim pomerajucim plugom i to sam orao od visnje. A sad cu da frezujem. Pa sam se zapitao da li sam ja to mozda pogresio, odnosno da li mozda nisam morao to da radim jer sto da radim nesto sto ne mora. Ali mi tako radimo godinama

Plugom kidas zile, remetis vazdusno vodeni rezim - vise losega nego dobra.
Imas problem sa travom ko i svako - postoji jeftiniji i laksi nacini da se to resi.

Nazad
Vrh